Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Batman (2022)

The Batman
Filmadatlap
 
31
Szereplők
42
Vélemények
43
Képek
13
Videók
Batman

Galéria (43)

Robert Pattinson
Robert Pattinson
Robert Pattinson
Jeffrey Wright
Robert Pattinson
Robert Pattinson
Paul Dano
Zoë Kravitz
Robert Pattinson
Zoë Kravitz
Paul Dano
Robert Pattinson
Robert Pattinson
Robert Pattinson
Robert Pattinson
Zoë Kravitz
Robert Pattinson
Robert Pattinson
Robert Pattinson
Robert Pattinson
Zoë Kravitz
Robert Pattinson
Robert Pattinson
Jeffrey Wright
Robert Pattinson
Colin Farrell
Zoë Kravitz
John Turturro
Robert Pattinson
Jeffrey Wright
Robert Pattinson
Andy Serkis
Peter Sarsgaard
Robert Pattinson
John Turturro
Colin Farrell
Colin Farrell

Videók (13)

 
EP   2022. 12. 22.

legújabb vélemény

0

Eleinte annyira nem érdekelt a film ,de egyre jobban közeledett, annál jobban érdekelt. Csodálatos a film. Nem éreztem feleslegesen hosszúnak, mert végig élveztem. Eléggé egyedi az alkotás. Amikor néztem, néha olyan volt, mintha az Arkham Knigtsot já... több»

 
Rajnai Erik   2022. 05. 04.

a nap véleménye

3
Miért vagy ilyen komoly?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az 1989-es Batman-film óta számtalan feldolgozásban láthattuk már a Sötét Lovagot, ami mind-mind más megközelítésből tekintett az álarcos igazságosztóra. Ezek a filmek hol jobbak voltak, hol egyenesen botrányosak. A Mindörökké Batman és a Batman és R... teljes kritika»

 
Artemisia   2022. 03. 06.

a nap véleménye

14
A bosszú sötét angyala

Batman a képregényvilág egyik legikonikusabb hőse, akit az elmúlt évtizedekben számtalan formában és műfajban láthattunk már a vásznon. Olyan színészek bújhattak eddig a bőrébe mint Michael Keaton, Val Kilmer, George Clooney, Christian Bale vagy épp ... teljes kritika»

 
Lubi   2022. 03. 14.

a nap véleménye

6
Alacsonyan szálló bőregér

Matt Reeves rendező A majmok bolygója rebootsorozatának középső és lezáró részeivel lépett be a nagybetűs blockbusterek világába. Korábban pedig a nagysikerű vámpíros gyerekhorror, az Engedj be amerikai remake-jéről volt ismert, ami egy tisztességese... teljes kritika»

 
JRD   2022. 04. 20.

5
Kár volt...

A Batman nimbusza földbe tiporva. Rohadtul. Kábé ez jutott eszembe 1 óra kínszenvedés után. Ez a Batman elvesztette Batman jellegét. Kifacsart, eldurvított, elcsúfított, ...olyan semmilyen...ellenbe qrva sok pénzért forgatták le. Hát, nem kellett volna! Hogy hol van a sztoriban a Batman érzés? Sehol! Hogy el lehet fogadni Pattisont Batman szerepében? Aligha. Hogy látványban jó? Igen. Először szinkronizálva néztem. 1 óra után feladtam. Lassú, vontatott, és dög unalmas. Gondoltam, -mentem ami menthető és megnézem eredeti hanggal. Hát, így sem lett jobb! Újabb kínlódás, aztán felemelt kézzel megadtam magam. De ez is ízlés dolga! Kinek mi az ami tetszik... Tehát, ne hallgass rám, hanem nézd meg és döntsd el magad! Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

 
HE7EDIK   2022. 03. 04.

5
Batman másképp

Kíváncsian vártam, milyen bőregér lesz Pattinson, a végeredmény pedig egész kellemes. Persze színészi kvalitásait nem haladta meg a szerep, legtöbbször csak morcin néz, de hát Batman nem egy vidám figura ugye. Ami nagy változás a korábbi mozikhoz képest, hogy itt nem az akciókra helyezték az alkotók a hangsúlyt, hanem inkább egy krimi az egész, és a játékidő javarészét a nyomozások viszik el. Én ennek ellenére sem untam a rekordhosszúságú játékidőt, emellé még kapunk látványos verekedéseket és egy lélegzetelállító autós üldözést egy nem mindennapi Batmobillal. Gotham mindig is a társadalom leképződése volt, itt a karakterek is sokkal közelebb állnak a valósághoz, Pingvin, Rébusz vagy az alvilág figurái is sokkal hétköznapibb figurák a korábbiakhoz képest. Macskanő nekem kicsit kevés volt, és hát persze hogy biszex, csak hogy az LMBTQ-mozgalom is elégedett legyen. Összességében nekem tetszett ez az újragondolt Batman, bár a Sötét lovagtól még így is messze van, de megágyaztak a folytatásnak, szóval lesz még esély megközelíteni azt is.

 
elekm90   2022. 03. 04.

2
A világ legnagyobb detektívje a szárnyait bontogatja

Matt Reeves filmje erősen újragondolta mindazt, amit eddig a mozivásznon láthattunk Batman-film címkével. Ezt már az előzetes alapján is sejteni lehetett, részben emiatt, részben az elmúlt évek DC-filmes csalódásai miatt egy kicsit lejjebb is "tekert... teljes kritika»

A film összbevétele 679 100 421 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 430 607 745 forintot termelt. A hazai mozik összesen 236 250 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Batman karaktere 1939. májusában jelent meg először a Detectiv Comics 27. számában. Alkotói Bob Kane és Bill Finger.

(Artemisia )
 

Batman a civil nevét, a Bruce Wayne-t, I.Róbert skót királyról ( akit Robert the Bruce néven is ismernek), valamint Antony Wayne, függetlenségi háborús hősről kapta. Utóbbiról a képregényekben ki is derül, hogy Bruce Wayne egyik őse.

(Artemisia )
 

Ez az első Batman-film, melyben Jim Gordont (Jeffrey Wright) afroamerikai színész alakítja.

(Artemisia )
 

A filmet 202.0 januárjában kezdték forgatni, azonban márciusban le kellett állítani a munkálatokat a koronavírus-járvány miatt. 5 hónap szünet után újrakezdték a forgatást, azonban néhány nap után ismét le kellett állni, mivel Robert Pattinson koronavírussal fertőződött meg.

(Artemisia )
 

Matt Reeves elárulta, hogy amíg írta a forgatókönyvet, végig a Taxisofőr zenéjét hallgatta.

(Artemisia )
 
Akárhogy is, Matt Reeves mozija sikeresen helyezi új alapokra Bruce Wayne karakterét: lerántja a mélybe, hogy onnan felküzdve magát megerősítse jellemét; a szálakat okosan mozgatva készíti elő és motiválja a folytatásokat, melyekben remélhetőleg a Gothamet átható társadalmi és morális problémák nagyobb hangsúlyt kapnak majd. több»
 
Noha a ’70-es évek katasztrófafilmjei előtt fejet hajtó zárlat miatt rászolgálna a tekintélyes hosszra, Reeves legalább háromszor tesz pontot a sztori végére, de szerencsére még időben hagyja legördülni a stáblistát – az utolsó pillanatokban a saját megváltószerepén tűnődő ködlovag monológja nagy reményekkel kecsegtet a folytatásokat illetően. több»
 
1939-es képregényes bemutatkozása óta rengetegen feldolgozták már Batman történetét és világát, úgyhogy kérdés, mit tud hozzátenni a Batman-legendáriumhoz Matt Reeves új, Robert Pattinson főszereplésével készült filmje. Sok mindent! több»