Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
62%

Ami nem öl meg – A tetovált lány visszatér (2018)

The Girl in the Spider's Web
Filmadatlap
 
32
Szereplők
8
Vélemények
26
Képek
16
Videók

Galéria (26)

Claire Foy
Claire Foy
Claire Foy
Claire Foy
Sylvia Hoeks
Lakeith Stanfield
Sverrir Gudnason
Claire Foy
Fede Alvarez
Claire Foy
Lakeith Stanfield
Sverrir Gudnason
Sverrir Gudnason
Fede Alvarez
Sverrir Gudnason
Claire Foy
Claire Foy
Claire Foy
Sverrir Gudnason
Claire Foy
Fede Alvarez
Claire Foy
Claire Foy
Lakeith Stanfield

Videók (16)

 
romcul   2019. 11. 04.

legújabb vélemény

0

A svéd trilógia után nem igazán győzött meg a Fincher-féle változat sem, és valahogy ez a legújabb folyatás sem talált be nálam, de talán leginkább a lusta forgatókönyvi megoldások miatt. Egyszer meg lehet nézni, de hogy nem ez lesz az év krimije/thrillerje, az is biztos.

 
Berto49   2018. 11. 08.

a nap véleménye

0
Tucatfilm lett az Ami nem öl meg

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm! Szegény Stieg Larsson (1954-2004) a „Millennium-trilógia” címmel megjelent regényeinek sikerét már nem élte meg, (egy hosszas lépcsőzés miatti szívroham okozta a halálát) pedig ... teljes kritika»

 
mamiéstöti2   2018. 11. 22.

0
Csak egy tetovált lány....

A nyert mozijegyet erre a filmre használtam fel és őszinte leszek nem bántam meg. Viszont, amit a véleményem címe is sugallni akar, azoknak akik a Tetovált lány trilógia hangulatát akarják újra átérezni, azok ne nézzék meg a filmet. Arra gondolok, ho... teljes kritika»

 
7ETEDIK   2018. 11. 24.

0

Nekem a Fincher féle annó tetszett, ez ahhoz képest olyan mint ha megnéztem volna a Barátok közt egy epizódját. Végtelenül unalmas, alig van akció, Alvarez horror múltja se nagyon látszik. Hatalmas csalódás.

 
Milanman   2019. 01. 28.

0
Murphy törvénye a köbön!

A "Tetovált lány" franchise legújabb fejezetére nehezen tudok jobbat írni. Ebben a filmben gyakorlatilag minden rossz, vagy film közben elromlik. Hibás a koncepció, többnyire (Lisbeth és Blomkvist esetén különösen) rossz a színészválasztás, érdektelen és közhelyes a történet. Claire Foy rendkívüli színésznő, de egyrészt ez a szerep nem neki való, másrészt, ha már elvállalta, próbálkozik rendesen, de olyan gyenge a forgatókönyv, annyira klisés, olyan mértékben hiányzik belőle az eredetiség legapróbb szikrája is, hogy nem tud mást, ő is kudarcot vall. Sverrir Gudnason pedig egész egyszerűen túl fiatal a szerephez, így a néző valami furcsa idő-kvantum-csapdában érezheti magát a kronológiai nonszensz miatt. A legnagyobb probléma azonban a film létjogosultságából ered. Egy folytatás esetén a néző joggal várhatná el, hogy az új epizód összességében tegyen hozzá érdemben, vagy a történethez, vagy a társadalmi, egyéb üzenethez, vagy legalább főszereplőit árnyalja jobban. Ezekből itt semmi sem valósul meg. Az eredeti 3 rész a regények folytán rendelkezik saját létjogosultsággal, Fincher elkészítette az amerikai verziót, mely már nem volt annyira eredeti, de legalább jól sikerült, minőségi darab volt, ez most olyan, mintha a "szegény ember "Tetovált lányának" babérjaira törne. Egy rossz "B" film, semmi több.

 
eviestan   2018. 11. 06.

0

Alapvetően nem egy rossz film, de engem nem igazán tudott lekötni. Nem tudnám megmondani, mi volt igazán a gondom vele, egyszerűen csak lapos az egész.

 
Riot   2018. 11. 05.

0

Nagyon vártam ezt a filmet, annak ellenére is, hogy a könyv sem tetszett már igazán az eredeti epizódhoz képest. Reméltem, hogy a filmet sikerül jobban elkészíteni, de sajnos ez nem sikerült. Egy nagy kliséhalmaz az egész, amelyen a viszonylag jó alakítások sem segítenek.

A film összbevétele 14 841 338 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 36 386 574 forintot termelt. A hazai mozik összesen 27 752 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film rendezőjének – egyben egyik forgatókönyvírójának –, Fede Alvareznek, és Claire Foy-nak volt egy megállapodása, hogy a film nem feltétlen tartalmaz erotikus jeleneteket, mert nem erre helyezi a hangsúlyt. Claire Foy mégis kifejezetten érzéki Lisbeth Salandernek bizonyult.

(Attila G.)
 

Claire Foy a 3. színésznő, aki – Noomi Rapace és Rooney Mara után – a tetovált lány, Lisbeth Salander szerepébe bújhatott. Majdnem azt írtam, hogy Stieg Larsson Lisbeth Salanderének bőrébe, hisz a karaktert ő találta ki. Viszont természetesen a film immár David Lagercrantz regénye alapján készült.

(Attila G.)
 

David Lagercrantz annyira félt, hogy ellopják a kéziratot, hogy csakis internetkapcsolat nélküli számítógépen volt hajlandó dolgozni rajta.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A folytatásnál jelentősen visszavettek a költségvetésből, míg A tetovált lány 90, az Ami nem öl meg 43 millió dollárból készült.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Stieg Larsson tíz részesre tervezte Lizbeth Salander és Mikael Blomkvist történetét. A szerző halála után a jegyzetek párjához, Eva Gabrielsonhoz kerültek. Azonban mivel nem voltak házasok, a jogok az író édesapjára illetve fivérére szálltak, csakhogy a két fél nem tudott egyezségre jutni, hogy milyen irányban folytatódjon a Millenium-trilógia. A család ekkor szerződtette le David Lagercrantzot, hogy írja meg a folytatást.

(hp)
 
Úgy tűnik, a Gonosz halott remake-en és a Vaksötéten edződött Fede Alvarez rendezőnek jobban fekszik a könnyen átlátható, letisztult történetmesélés. A tetovált lány új kalandjának szövevényébe némileg beletört az egyébként bitangéles bicskája. több»