Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
32
Szereplők
8
Vélemények
26
Képek
16
Videók
 
mamiéstöti2   2018. 11. 22.
Csak egy tetovált lány....

A nyert mozijegyet erre a filmre használtam fel és őszinte leszek nem bántam meg. Viszont, amit a véleményem címe is sugallni akar, azoknak akik a Tetovált lány trilógia hangulatát akarják újra átérezni, azok ne nézzék meg a filmet. Arra gondolok, hogy gyakorlatilag a két film között a fontosabb szereplők neve a közös, semmi más. Van egy-két gyengébb utalás, de ennyi. Ezzel együtt tetszett a film, csak kár volt erre az ikonikus karakterre építeni a történetet. Végig az volt az érzésem, hogy a rendező, a dramaturgiai elemekre próbálta fektetni a hangsúlyt, hogy a néző visszakapja, amit már a trilógia alatt megszokhatott, de pont ezen ment el a hajó. A skandináv krimi-thrillerek egyfajta kettő... több»

 
Berto49   2018. 11. 08.
Tucatfilm lett az Ami nem öl meg

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm! Szegény Stieg Larsson (1954-2004) a „Millennium-trilógia” címmel megjelent regényeinek sikerét már nem élte meg, (egy hosszas lépcsőzés miatti szívroham okozta a halálát) pedig egy ikonikus karaktert teremtett Lisbeth Salander személyében. A különc, de zseniális női hacker tetovált hátáról a filmkészítők nem győznek elég bőrt lehúzni. Most került a mozikba a legújabb megszemélyesítője, Claire Foy alakításában. Ismerve a másik kettőt nálam továbbra is Noomi Rapace viszi a prímet, ő az, aki legjobban hasonlít a könyv lapjain ábrázolt személyiséghez. Van egy szavazási lehetőség az egyik internetes oldalon, hogy ki volt a l... több»


 
HETEDIK   2018. 11. 24.

Nekem a Fincher féle annó tetszett, ez ahhoz képest olyan mint ha megnéztem volna a Barátok közt egy epizódját. Végtelenül unalmas, alig van akció, Alvarez horror múltja se nagyon látszik. Hatalmas csalódás.

 
Milanman   2019. 01. 28.
Murphy törvénye a köbön!

A "Tetovált lány" franchise legújabb fejezetére nehezen tudok jobbat írni. Ebben a filmben gyakorlatilag minden rossz, vagy film közben elromlik. Hibás a koncepció, többnyire (Lisbeth és Blomkvist esetén különösen) rossz a színészválasztás, érdektelen és közhelyes a történet. Claire Foy rendkívüli színésznő, de egyrészt ez a szerep nem neki való, másrészt, ha már elvállalta, próbálkozik rendesen, de olyan gyenge a forgatókönyv, annyira klisés, olyan mértékben hiányzik belőle az eredetiség legapróbb szikrája is, hogy nem tud mást, ő is kudarcot vall. Sverrir Gudnason pedig egész egyszerűen túl fiatal a szerephez, így a néző valami furcsa idő-kvantum-csapdában érezheti magát a kronológiai nonszensz miatt. A legnagyobb probléma azonban a film létjogosultságából ered. Egy folytatás esetén a néző joggal várhatná el, hogy az új epizód összességében tegyen hozzá érdemben, vagy a történethez, vagy a társadalmi, egyéb üzenethez, vagy legalább főszereplőit árnyalja jobban. Ezekből itt semmi sem valósul meg. Az eredeti 3 rész a regények folytán rendelkezik saját létjogosultsággal, Fincher elkészítette az amerikai verziót, mely már nem volt annyira eredeti, de legalább jól sikerült, minőségi darab volt, ez most olyan, mintha a "szegény ember "Tetovált lányának" babérjaira törne. Egy rossz "B" film, semmi több.

 
eviestan   2018. 11. 06.

Alapvetően nem egy rossz film, de engem nem igazán tudott lekötni. Nem tudnám megmondani, mi volt igazán a gondom vele, egyszerűen csak lapos az egész.

Claire Foy
Claire Foy
Claire Foy
Claire Foy
Sylvia Hoeks
Lakeith Stanfield
Sverrir Gudnason
Claire Foy
Fede Alvarez
Claes Bang
Claire Foy
Lakeith Stanfield
Sverrir Gudnason
Sverrir Gudnason
Claes Bang
Fede Alvarez
Claes Bang
Sverrir Gudnason
Claire Foy
Claire Foy
Claire Foy
Sverrir Gudnason
Claire Foy
Fede Alvarez
Claire Foy
Claes Bang
Claire Foy
Lakeith Stanfield
 
Úgy tűnik, a Gonosz halott remake-en és a Vaksötéten edződött Fede Alvarez rendezőnek jobban fekszik a könnyen átlátható, letisztult történetmesélés. A tetovált lány új kalandjának szövevényébe némileg beletört az egyébként bitangéles bicskája. több»
 
...lehetett volna egy tökös filmet is adaptálni, ám a készítők elfelejtették, hogy ami egy könyvben leírva izgalmas az olvasónak, azt már a vásznon viszontlátni nézőként korántsem lesz okés dolog. A filmre rebootként hivatkoznak, ám a szereplőknek, van közös múltjuk, bizonyítékként ott van Salander és Mikael Blomquist kapcsolata, ráadásul utalnak is a korábbi eseményekre, ami A tetovált lány 2011-es Fincher féle változatára vonatkozik. több»

A film összbevétele 14 841 338 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 36 386 574 forintot termelt. A hazai mozik összesen 27 752 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film rendezőjének – egyben egyik forgatókönyvírójának –, Fede Alvareznek, és Claire Foy-nak volt egy megállapodása, hogy a film nem feltétlen tartalmaz erotikus jeleneteket, mert nem erre helyezi a hangsúlyt. Claire Foy mégis kifejezetten érzéki Lisbeth Salandernek bizonyult.

(Attila G.)
 

Claire Foy a 3. színésznő, aki – Noomi Rapace és Rooney Mara után – a tetovált lány, Lisbeth Salander szerepébe bújhatott. Majdnem azt írtam, hogy Stieg Larsson Lisbeth Salanderének bőrébe, hisz a karaktert ő találta ki. Viszont természetesen a film immár David Lagercrantz regénye alapján készült.

(Attila G.)
 

David Lagercrantz annyira félt, hogy ellopják a kéziratot, hogy csakis internetkapcsolat nélküli számítógépen volt hajlandó dolgozni rajta.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.