Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
32
Szereplők
6
Vélemények
26
Képek
12
Videók

Vélemények: Ami nem öl meg – A tetovált lány visszatér (2018)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
Berto49   2018. 11. 08.

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm! Szegény Stieg Larsson (1954-2004) a „Millennium-trilógia” címmel megjelent regényeinek sikerét már nem élte meg, (egy hosszas lépcsőzés miatti szívroham okozta a halálát) pedig egy ikonikus karaktert teremtett Lisbeth Salander személyében. A különc, de zseniális női hacker tetovált hátáról a filmkészítők nem győznek elég bőrt lehúzni. Most került a mozikba a legújabb megszemélyesítője, Claire Foy alakításában. Ismerve a másik kettőt nálam továbbra is Noomi Rapace viszi a prímet, ő az, aki legjobban hasonlít a könyv lapjain ábrázolt személyiséghez. Van egy szavazási lehetőség az egyik internetes oldalon, hogy ki volt a legjobb Lisbeth Salander? 841 szavazat alapján N. R. nyolcvan százalékkal áll az élen! Mivel a svéd és az amerikai változatot is láttam, sőt olvastam a trilógia első kötetét is, megvezetett a tartalmi leírás. Egy izgalmas thrillerre számítottam, de helyette kaptam egy tizenkettő egy tucat akciófilmet, tele robbantgatással, teljesen logikátlan fordulatokkal, Az ellenérzésem már ott kezdődött, hogy miért változtatták meg az eredeti angol címet? Miért nem felelt meg a „The Girl in the Spider's Web” tükörfordítása? Kreáltak egy blikkfangosnak szánt magyar címet, amelynek az égvilágon semmi köze nincs a filmhez. A forgatókönyv alapja Larsson jegyzetei alapján David Lagercrantz író/újságíró munkája, nem ismerve mégis bizton állíthatom, hogy a film alaposan lebutította, vagy inkább szuperhősfilmet rendezett belőle. Ezekkel pedig tele van a padlás, ha tudom, hogy ez lesz belőle, nagy ívben elkerülöm. Sötét tónusú képek sorozata, ez legalább illett a Svédországban játszódó cselekményhez. Sajnos a nemrég elhunyt Michael Nyqvist sem szerepelhetett Mikael Blomkvist alakjában, helyette egy évtizedekkel fiatalabb színészt raktak be. Mondjuk nem sok vizet zavart, mert inkább csak céltalanul ott csámborgott ahol Lisbeth volt. Nagy csalódás, hogy enyhítsem újra megnézem a 2009-es Oplev rendezte eredeti „A tetovált lány” verziót.

 
moli0420   2018. 11. 09.

Jobb mint az elődje! :)


 
eviestan   2018. 11. 06.

Alapvetően nem egy rossz film, de engem nem igazán tudott lekötni. Nem tudnám megmondani, mi volt igazán a gondom vele, egyszerűen csak lapos az egész.

 
Riot   2018. 11. 05.

Nagyon vártam ezt a filmet, annak ellenére is, hogy a könyv sem tetszett már igazán az eredeti epizódhoz képest. Reméltem, hogy a filmet sikerül jobban elkészíteni, de sajnos ez nem sikerült. Egy nagy kliséhalmaz az egész, amelyen a viszonylag jó alakítások sem segítenek.

 
romcul   2018. 11. 04.

A svéd trilógia után nem igazán győzött meg a Fincher-féle változat sem, és valahogy ez a legújabb folyatás sem talált be nálam, de talán leginkább a lusta forgatókönyvi megoldások miatt. Egyszer meg lehet nézni, de hogy nem ez lesz az év krimije/thrillerje, az is biztos.

 
cosmik   2018. 11. 03.

Ha eltekintünk a korábbi filmektől, és úgy általában a Millenium trilógiától, azt kell mondanom, hogy egy nagyon eredeti akció-krimit láttam egy zseniális főszereplővel. Hogy hibátlan-e a film, nem az, de abszolút leköti a figyelmet. Nekem bejött!


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.