Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
32
Szereplők
9
Vélemények
26
Képek
16
Videók

Érdekességek: Ami nem öl meg – A tetovált lány visszatér (2018)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

 

A film rendezőjének – egyben egyik forgatókönyvírójának –, Fede Alvareznek, és Claire Foy-nak volt egy megállapodása, hogy a film nem feltétlen tartalmaz erotikus jeleneteket, mert nem erre helyezi a hangsúlyt. Claire Foy mégis kifejezetten érzéki Lisbeth Salandernek bizonyult.

(Attila G. )
 

Claire Foy a 3. színésznő, aki – Noomi Rapace és Rooney Mara után – a tetovált lány, Lisbeth Salander szerepébe bújhatott. Majdnem azt írtam, hogy Stieg Larsson Lisbeth Salanderének bőrébe, hisz a karaktert ő találta ki. Viszont természetesen a film immár David Lagercrantz regénye alapján készült.

(Attila G. )
 

David Lagercrantz annyira félt, hogy ellopják a kéziratot, hogy csakis internetkapcsolat nélküli számítógépen volt hajlandó dolgozni rajta.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A folytatásnál jelentősen visszavettek a költségvetésből, míg A tetovált lány 90, az Ami nem öl meg 43 millió dollárból készült.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Stieg Larsson tíz részesre tervezte Lizbeth Salander és Mikael Blomkvist történetét. A szerző halála után a jegyzetek párjához, Eva Gabrielsonhoz kerültek. Azonban mivel nem voltak házasok, a jogok az író édesapjára illetve fivérére szálltak, csakhogy a két fél nem tudott egyezségre jutni, hogy milyen irányban folytatódjon a Millenium-trilógia. A család ekkor szerződtette le David Lagercrantzot, hogy írja meg a folytatást.

(hp)
 

A film főszerepére Natalie Portman és Scarlett Johansson neve is felmerült, de a rendező választása végül a The Crown című sorozat tehetségére, Claire Foy-ra esett.

(hp)
 

Millenium-trilógia írója, Stieg Larsson 2004-ben hunyt el, a regénysorozat folytatását az "I am Zlatan Ibrahimovic" című bestseller svéd sztárszerzője, David Lagercrantz írta meg.

(hp)
 

2015 novemberében a The Hollywood Reporter adott hírt elsőnek arról, hogy a Sony Pictures Entertainment elkészíti a Millenium-trilógia folyatásának filmadaptációját.

(hp)
 

A film forgatása 2018. januárjában kezdődött meg Berlinben. A munkálatok áprilisban értek véget Stockholmban.

(hp)
 

Ez a ötödik film Stieg Larsson trilógiája nyomán. Három svéd produkció után David Fincher 2011-ben készítette el a regénysorozat első részének hollywoodi adaptációját, azonban a gyenge eredmények miatt végül nem készült el a folytatás. Az Ami nem öl meg új rendezővel és főszereplővel kerül a mozikba.

(hp)
 

Az Ami nem öl meg Stieg Larsson Millenium-trilógiájának folytatása David Lagercrantz tollából.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.