Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
32
Szereplők
8
Vélemények
26
Képek
12
Videók

Érdekességek: Ami nem öl meg – A tetovált lány visszatér (2018)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

 

Stieg Larsson tíz részesre tervezte Lizbeth Salander és Mikael Blomkvist történetét. A szerző halála után a jegyzetek párjához, Eva Gabrielsonhoz kerültek. Azonban mivel nem voltak házasok, a jogok az író édesapjára illetve fivérére szálltak, csakhogy a két fél nem tudott egyezségre jutni, hogy milyen irányban folytatódjon a Millenium-trilógia. A család ekkor szerződtette le David Lagercrantzot, hogy írja meg a folytatást.

(hp )
 

A film főszerepére Natalie Portman és Scarlett Johansson neve is felmerült, de a rendező választása végül a The Crown című sorozat tehetségére, Claire Foy-ra esett.

(hp )
 

Millenium-trilógia írója, Stieg Larsson 2004-ben hunyt el, a regénysorozat folytatását az "I am Zlatan Ibrahimovic" című bestseller svéd sztárszerzője, David Lagercrantz írta meg.

(hp )
 

2015 novemberében a The Hollywood Reporter adott hírt elsőnek arról, hogy a Sony Pictures Entertainment elkészíti a Millenium-trilógia folyatásának filmadaptációját.

(hp )
 

A film forgatása 2018. januárjában kezdődött meg Berlinben. A munkálatok áprilisban értek véget Stockholmban.

(hp )
 

Ez a ötödik film Stieg Larsson trilógiája nyomán. Három svéd produkció után David Fincher 2011-ben készítette el a regénysorozat első részének hollywoodi adaptációját, azonban a gyenge eredmények miatt végül nem készült el a folytatás. Az Ami nem öl meg új rendezővel és főszereplővel kerül a mozikba.

(hp )
 

Az Ami nem öl meg Stieg Larsson Millenium-trilógiájának folytatása David Lagercrantz tollából.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.