Rólam

Néhány évvel ezelőtt még százával faltam a könyveket, szívesen jártam színházba és moziba. Az energiám nagy részét jelenleg másra (másokra) fordítom, de lassan próbálom visszacsempészni a recenziók és kritikák olvasása mellé a közvetlen kulturális élményt is. Egyszer, ha majd sok – vagy legalábbis több – időm lesz, elolvasom az azóta felhalmozott könyveket, és megnézek minden olyan filmet, ami valaha is felkeltette az érdeklődésemet. Egyelőre hosszabb a bakancslistám, mint a már beteljesült része, és a szabadidőmet lekötők korából adódóan főleg a gyermek- és ifjúsági irodalom és a rajzfilmek/gyerekbarát animációs filmek világát próbálom minél jobban megismerni. Néha már látok egy halvány fényt az alagút végén, és sikerül sort kerítenem egy-két korhatáros filmre is. Egyetlen filmtípus van, amit kerülök, a horror – ehhez a műfajhoz még talán nem értem meg.

2021. 12. 09.
Remek dokumentumfilm, méltó tisztelgés az élővilág előtt. Kimerítő képet fest a hazai erdők életéről, a bennük élő milliónyi mikroorganizmus szerepéről a természet körfor... több»
3
2021. 12. 07.
Informatív, látványos dokumentumfilm az erdők életéről. Francis Hallét hallgatni számomra hasonló élmény volt, mint az egyik kedvenc szerzőm, Peter Wohlleben műveit olvas... több»
3
Annak ellenére, hogy egy tragikusan végződő, pusztító folyamatot mutat be, Attenborough pozitív üzenettel, bizakodva zárja a mondandóját. Bevallom, én kevésbé hiszek abba... több»
3

79 Szörnyella  (2021)

2021. 12. 07.
Sokáig halogattam a megnézését, de meglepően jól összerakott, szórakoztató történetet sikerült összehozni az alkotóknak. Előzménytörténetként nekem kicsit sántít, ez a Sz... több»
2021. 12. 07.
Soha nem nézek horrort, de erről a filmről annyi jó véleményt olvastam, hogy gondoltam, adok neki (és magamnak) egy esélyt. Az első 10 perc után leállítottam, egyrészt, m... több»
2
A tanú (1981)
Róma (2005)