79 Batman  (2022)

Júniusban bombaként robbant a hír, hogy Robert Pattinson lesz az új Batman. Sokak számára elképzelhetetlennek tűnt, hogy a vámpírfilmek sztárja bújjon a képregény-fanatikusok körében igencsak népszerű karakter jelmezébe, a döntés azonban a rajongók petíciója ellenére is véglegesnek bizonyult. A színész most elárulta, miért vállalta el a szerepet.

„Batman nem szuperhős” – felelte nemes egyszerűséggel az újságírók kérdésére. Szerinte ugyanis ahhoz, hogy valaki szuperhős legyen, varázslatos erő birtokában kell lennie, a Denevérember azonban nem rendelkezik ilyennel.

Pattinson egy korábbi interjúban azt is kifejtette, hogy még csak hősként sem tekint Batmanre, csupán egy sokrétű karakternek tartja. „Nem hiszem, hogy valaha el tudnék játszani egy igazi hőst. Valami mindig félrecsúszik” – mondta a hős karakterekkel szemben szkeptikus színész.

Bár Pattinson tisztában van vele, hogy nemcsak a neki szegezett kérdés, hanem a ráadott válasz is kissé meglepő, mégis kitart a véleménye mellett. S ha valóban ezt gondolja Batmanről, Matt Reeves filmje nem egy klasszikus hőstörténet lesz.

A Film bemutatója várhatóan 2021. június 25-én lesz, a színészek sora még az elmúlt hetekben is bővült. Szerepet kap többek közt Paul Dano (Rébusz), Andy Serkis (Alfred), John Turturro (Carmine Falcone), Zoë Kravitz (Macskanő), Jeffrey Wright (Gordon felügyelő), s ha igaz a hír, Pingvin szerepére Colin Farrell neve is felmerült.