Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
86%

A napfény íze (1999)

Sunshine
Filmadatlap
 
19
Szereplők
9
Vélemények
18
Képek
1
Videók
 
Lengyel384705   2020. 12. 30.

legújabb vélemény

0

Nagyon elgondolkodtató film, látni kell! Nem királyokat, politikusokat, hadvezéreket, hősöket mutat be, hanem hétköznapi embereket, akik élni, boldogulni akarnak. Kevés az olyan film, ami az átlagember szemszögéből mutatná be a történelmet - A napfény íze ezek egyike, ráadásul a legjobbak közül való.

 
Berto49   2017. 05. 26.

1

Három generációt átfogó széles családi és történelmi tabló. Számos értéke mellett számomra Ralph Fiennes bámulatos alakítása tette emlékezetessé ezt a filmet. A Sonnenschein-Sors család három tagját (nagyapa-apa-fiú) játszotta el, három egymástól éle... több»


 
indingo   2018. 08. 04.

0

Elég hosszú film, de nagyon gazdag. Nem is rémlik hasonló, ahol egy család ennyi generációja szerephez jut. Ralph Fiennes három karaktere is érdekes megoldás volt.

 
dailyfilmsan   2019. 09. 16.

0

Fergeteges. Sok borzalmat és sok boldogságot is bemutat. A több generációs kultúra és örökség egy filmben. Szerintem páratlan mint történetben mint érzelmi szinten. Sokat mondd mégis enged következtetni. A generációs fejlődés lépcsőfokait rendre bemutatja. Számomra elég szórakoztató volt.

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 16.

0

Nagyon tetszett, és annak külön örülök, hogy egy ízig-vérig magyar alkotás így leköt. Grat Szabó Istvánnak, és a szereplőgárda is zseniális. Több generációs remekmű, amit szerintem mindenkinek látnia kell.

 
TomÁcs   2018. 08. 10.

0

Szabó úr egész jó kis filmet hozott össze. Nagyon tartalmas és végig leköti az ember figyelmét.

 
VvV   2018. 10. 29.

0

Olyan érzésem volt amikor néztem, mintha egy könyvet olvastam volna. Annyi minden történt benne és olyan sok időt ölel fel.

Galéria (18)

Ralph Fiennes

Videók (1)

A film összbevétele 5 095 981 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben a Sonnenschein családi házként használt tiszteletreméltó udvar és ház valójában az a ház, ahol Szabó István rendező felnőtt.

(dailyfilmsan )
 

A fiatal Valerie-t alakító Jennifer Ehle Rosemary Harris lánya, aki az idősebb Valerie karakterét eleveníti meg.

(dailyfilmsan )
 

A forgatókönyv írásában Israel Horovitz is közreműködött. Az utóbbi időkben sokan szexuális zaklatással vádolták. A nyolcvanadik életévéhez közelítő elkövető másként emlékszik az esetekre, de bocsánatot kért az érintettektől. Mintha ezzel meg lehetne bocsátani mocskos tetteit.

(Berto49)
 

Sors Ádám figurájában a rendező, Szabó István Petschauer Attilának, a kétszeres vívó olimpiai bajnoknak (1928, 1932 kard csapat aranyérem) állít emléket. Megrendítő képsorokban lehet látni, hogy munkaszolgálatosként saját honfitársai kínozzák halálra. Az olimpiai bajnok halála a legújabb levéltári kutatások alapján másként történt. Petschauer Attilát, bár a Signum-Laudis-kitüntetése mentességet nyújtott, 1942-ben mégis behívták a nagykátai munkaszolgálatos központba, onnan pedig az ukrajnai Davidovkába került. B. Stenge Csaba hadtörténész 2016-os tanulmánya szerint orosz hadifogságban halt meg tífuszban.

(Berto49)
 

Vali, a családhoz fogadott unokatestvér megjelenik mindhárom cselekményszálban: Ignác feleségeként, Ádám édesanyjaként és Iván nagymamájaként.

(mrarizona)
 

A család háza, amire a név is fel volt írva, a 9. kerületben, a Bokréta utcában van a Ferenc tér oldalánál.

(dulkap)
 

Ralph Fiennes a szerep kedvéért megtanult mind jobb, mind bal kézzel vívni. A vívók és színészek felkészülését Szepesi László vívó mesteredző, egyetemi docens irányította.

(dulkap)