Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
20
Szereplők
8
Vélemények
18
Képek
1
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 16.

legújabb vélemény

Nagyon tetszett,és annak külön örülök,hogy egy ízig-vérig magyar alkotás így leköt! Grat Szabó Istvánnak,és a szereplőgárda is zseniális.Több generációs remekmű,amit szerintem mindenkinek látnia kell.

 
Berto49   2017. 05. 26.

Három generációt átfogó széles családi és történelmi tabló. Számos értéke mellett számomra Ralph Fiennes bámulatos alakítása tette emlékezetessé ezt a filmet. A Sonnenschein-Sors család három tagját (nagyapa-apa-fiú) játszotta el, három egymástól éle... több»


 
indingo   2018. 08. 04.

Elég hosszú film, de nagyon gazdag. Nem is rémlik hasonló, ahol egy család ennyi generációja szerephez jut. Ralph Fiennes három karaktere is érdekes megoldás volt.

 
dailyfilmsan   2019. 09. 16.

Fergeteges. Sok borzalmat és sok boldogságot is bemutat. A több generációs kultúra és örökség egy filmben. Szerintem páratlan mint történetben mint érzelmi szinten. Sokat mondd mégis enged következtetni. A generációs fejlődés lépcsőfokait rendre bemutatja. Számomra elég szórakoztató volt.

 
TomÁcs   2018. 08. 10.

Szabó úr egész jó kis filmet hozott össze. Nagyon tartalmas és végig leköti az ember figyelmét.

 
VvV   2018. 10. 29.

Olyan érzésem volt amikor néztem, mintha egy könyvet olvastam volna. Annyi minden történt benne és olyan sok időt ölel fel.

 
MidoD7   2019. 04. 13.

Szuper elmés kis film lett és nagyszerű szórakozás. Az ilyen filmeket nagyon tudom szeretni, mert szerintem nincs jobb szórakozás, mint amikor az ember hozzájut egy ennyire kellemes kis darabhoz. Nagyszerű volt megnézni, mert szuper szórakoztató volt, nekem bejött.

Ralph Fiennes

A film összbevétele 5 095 981 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben a Sonnenschein családi házként használt tiszteletreméltó udvar és ház valójában az a ház, ahol Szabó István rendező felnőtt.

(dailyfilmsan )
 

A fiatal Valerie-t alakító Jennifer Ehle Rosemary Harris lánya, aki az idősebb Valerie karakterét eleveníti meg.

(dailyfilmsan )
 

A forgatókönyv írásában Israel Horovitz is közreműködött. Az utóbbi időkben sokan, nagyon elítélhető szexuális zaklatásokkal vádolták. A nyolcvanadik életévéhez közelítő elkövető másként emlékszik az esetekre, de bocsánatot kért az érintettektől. Mintha ezzel meg lehetne bocsátani a mocskos tetteit.

(Berto49)
 

Sors Ádám figurájában a rendező, Szabó István Petschauer Attilának, a kétszeres vívó olimpiai bajnoknak (1928, 1932 kard csapat aranyérem) állít emléket. Megrendítő képsorokban lehet látni, hogy munkaszolgálatosként saját honfitársai kínozzák halálra. Az olimpiai bajnok halála a legújabb levéltári kutatások alapján másként történt. Petschauer Attilát, bár a Signum-Laudis-kitüntetése mentességet nyújtott, 1942-ben mégis behívták a nagykátai munkaszolgálatos központba, onnan pedig az ukrajnai Davidovkába került. B. Stenge Csaba hadtörténész 2016-os tanulmánya szerint orosz hadifogságban tífuszban halt meg.

(Berto49)
 

Vali, a családhoz fogadott unokatestvér megjelenik mindhárom cselekményszálban: Ignác feleségeként, Ádám édesanyjaként és Iván nagymamájaként.

(mrarizona)
 

A család háza amire a név is fel volt írva, még most is fel van írva a 9.kerület, Bokréta utcában van a Ferenc tér oldalánál.

(dulkap)
 

Ralph Fiennes a szerep kedvéért megtanult mind jobb, mind bal kézzel vívni. A vívók és színészek felkészülését Szepesi László vívó mesteredző, egyetemi docens irányította.

(dulkap)