Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

A napfény íze (1999)

Sunshine
Filmadatlap
 
19
Szereplők
10
Vélemények
18
Képek
1
Videók

Galéria (18)

Ralph Fiennes

Videók (1)

 
stewie_griffin_2005   2021. 04. 29.

legújabb vélemény

0

Nagyon jó magyar film, a hosszú játékidő ellenére végig leköt, izgalmas, és a történelmet, a rendszerek váltakozását is jól mutatja be. A színészek ráadásul világsztárok, Rachel Weisz magyar-(zsidó) származása létére nem mondhatott nemet egy ilyen filmre, amiben pont egy magyar zsidót alakít.

 
Berto49   2017. 05. 26.

1

Három generációt átfogó széles családi és történelmi tabló. Számos értéke mellett számomra Ralph Fiennes bámulatos alakítása tette emlékezetessé ezt a filmet. A Sonnenschein-Sors család három tagját (nagyapa-apa-fiú) játszotta el, három egymástól éle... több»

 
indingo   2018. 08. 04.

0

Elég hosszú film, de nagyon gazdag. Nem is rémlik hasonló, ahol egy család ennyi generációja szerephez jut. Ralph Fiennes három karaktere is érdekes megoldás volt.

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 16.

0

Nagyon tetszett, és annak külön örülök, hogy egy ízig-vérig magyar alkotás, így leköt. Grat Szabó Istvánnak, és a szereplőgárda is zseniális. Több generációs remekmű, amit szerintem mindenkinek látnia kell.

 
dailyfilmsan   2019. 09. 16.

0

Fergeteges. Sok borzalmat és sok boldogságot is bemutat. A több generációs kultúra és örökség egy filmben. Szerintem páratlan mint történetben mint érzelmi szinten. Sokat mondd mégis enged következtetni. A generációs fejlődés lépcsőfokait rendre bemutatja. Számomra elég szórakoztató volt.

 
TomÁcs   2018. 08. 10.

0

Szabó úr egész jó kis filmet hozott össze. Nagyon tartalmas és végig leköti az ember figyelmét.

 
VvV   2018. 10. 29.

0

Olyan érzésem volt amikor néztem, mintha egy könyvet olvastam volna. Annyi minden történt benne és olyan sok időt ölel fel.

A film összbevétele 5 095 981 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben a Sonnenschein családi házként használt tiszteletreméltó udvar és ház valójában az a ház, ahol Szabó István rendező felnőtt.

(dailyfilmsan)
 

A fiatal Valerie-t alakító Jennifer Ehle Rosemary Harris lánya, aki az idősebb Valerie karakterét eleveníti meg.

(dailyfilmsan)
 

A forgatókönyv írásában Israel Horovitz is közreműködött. Az utóbbi időkben sokan szexuális zaklatással vádolták. A nyolcvanadik életévéhez közelítő elkövető másként emlékszik az esetekre, de bocsánatot kért az érintettektől. Mintha ezzel meg lehetne bocsátani mocskos tetteit.

(Berto49)
 

Sors Ádám figurájában a rendező, Szabó István Petschauer Attilának, a kétszeres vívó olimpiai bajnoknak (1928, 1932 kard csapat aranyérem) állít emléket. Megrendítő képsorokban lehet látni, hogy munkaszolgálatosként saját honfitársai kínozzák halálra. Az olimpiai bajnok halála a legújabb levéltári kutatások alapján másként történt. Petschauer Attilát, bár a Signum-Laudis-kitüntetése mentességet nyújtott, 1942-ben mégis behívták a nagykátai munkaszolgálatos központba, onnan pedig az ukrajnai Davidovkába került. B. Stenge Csaba hadtörténész 2016-os tanulmánya szerint orosz hadifogságban halt meg tífuszban.

(Berto49)
 

Vali, a családhoz fogadott unokatestvér megjelenik mindhárom cselekményszálban: Ignác feleségeként, Ádám édesanyjaként és Iván nagymamájaként.

(mrarizona)