Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
80

Hosszú jegyesség (2004)

Un long dimanche de fiançailles
Filmadatlap
 
19
Szereplők
6
Vélemények
11
Képek
Videók
 
Teófil   2015. 05. 04.

Szép , és hangulatos film! Vizuálisan nagyon erős! Az egyedi képi beállítások, a történet mesélése, a zene , és a színészi játék mind remek együttest alkotnak.

 
Puncs   2019. 03. 20.

Jó kis romantikus film, de engem zavar benne a sok kitérés. Ezt leszámítva bejött, élénken tárja elénk az első világháború szörnyűségeit és mutatja be az igaz szerelmet. A szerelmes filmekre jellemző, hogy kissé giccsesek, de ez nem lett az. Tetszett a képi világa, nekem az Amélie csodálatos élete jut róla eszembe. Ez a film a kommersz filmek és a művészfilmek érdekes elegye.


 
Mócii   2015. 06. 26.

Többször nézhető film. Tele van érzelemmel! Nekem minden tetszett benne: kiváló rendezés, forgatókönyv és hihetetlenül jó színészek! Én újra és újra megnézem, ha tehetem!

 
Berto49   2017. 07. 17.

Újra egy zseniális film a polcról, ugyan többször láttam, de most is nagyon tetszett. Két új dolgot is felfedeztem; egyrészt, hogy Japrisot írta, (akit említettem a „Csapda Hamupipőkének” kapcsán, de ő írta az „autós hölgyet” is, meg a "Gyilkosok kupéját", ha jól emlékszem a címre) Ez a regény tartalmaz ugyan krimis elemeket, de sokkal több egy bűnügyi regénynél. Az I. világháború rettenetét így visszaadni, ötvözve egy csodálatos szerelmi szállal valóságos mestermű. Annak idején egy nyaralás alatt olvastam is. Másrészt meg most esett le a tantusz, hogy Manech nem más, mint a későbbi ifjú Hannibal! Abban nagyon tetszett, mégse jöttem rá akkor, hogy már korábban láttam őt, pedig igazán jellegzetes arca van. A film telis-tele van Jeunet-re jellemző képi megoldásokkal, rendezői fogásokkal, amelyeket az Amelie-ben is nagyon szeretek. A sántító Tautou pedig itt is nagyon jó. A szellentő Csicseriborsó nevű kutya hatalmas ötlet. Az egyébként tolvaj macskát meg piromániásnak is hiszi Mathilde, de nem ő a vétkes.

 
BuBu   2015. 06. 30.

Szép történet, de engem valahogy nagyon nehezen tudott lekötni, vagy ötödik nekifutásra sikerült megnéznem, pedig szeretem a művészfilmeket. Két dolog tetszett viszont. A képkockák sárgás színe a régi fotográfiákra emlékeztetett, és persze Marion Cotillard.

A film összbevétele 70 115 868 dollár volt (imdb.com).

 

Egy aprócska szerepben Jodie Foster is feltűnik. A film eredeti nyelve francia, azonban ez Fosternek nem okozott gondot, mivel folyékonyan beszél franciául.

(Puncs )
 

Diszkvalifikálták a Cannes-i Filmfesztivál versenyfilmjei közül, mert Franciaországon kívül máshol is bemutatták.

(Puncs )
 

Marion Cotillard mindössze nyolc percig látható a filmben.

(Puncs )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.