Napra pontosan egy éve hagyott itt benünnket népszerű sztár, a francia Gaspard Ulliel. A mindössze 37 éves színész, akit leginkább a Hosszú jegyesség és a Párizs, szeretlek! mozik kapcsán ismerhetünk, és aki legutóbb épp egy Marvel-sorozatban készült domborítani, egy síbalesetben vesztette életét. Mi most öt érdekességgel és egy galériás összeállítással emlékezünk meg róla.

1. Talán kevesen tudják, de ő is eljátszotta a mozitörténelem egyik leghíresebb őrült sorozatgyilkosát, Hannibal Lectert. A 2007-es Hannibal ébredése moziban alakította a címszereplőt, egészen pontosan annak tinédzserkori alakját. A színész hónapokon keresztül készült a szerepre, angol órákra járt és kielemezte Anthony Hopkins korábbi alakításait, hogy a lehető leghitelesebben adja vissza a gyilkos karakterét.

2. Két filmben is együtt szerepelt Isabelle Huppert színésznővel. 2008-ban az Un barrage contre le Pacifique című drámában még a fiát alakította, majd tíz évvel később, a 2018-as Eva című romantikus drámában már a szeretőjét.

3. Gaspard Ulliel kétszeres César-díjas színész, aki az első jelölését a Saint Laurentben nyújtott alakításáért kapta. Ez azért is érdekes, mert a film Yves Saint Laurent divattervező életét mutatja be. A színésznek pedig az édesapja és az édesanyja is a divatszakma jeles képviselője.

4. A színész több reklámban is szerepelt, ezek többnyire a Chanel reklámjai voltak. Az egyiket nem más rendezte, mint Martin Scorsese. Mellette dolgozott reklámokon James Gray-jel is.

5. Gaspard Ullielt imádták a nők a sármja miatt. A színész egyik jellegzetes vonása az arca bal oldalán húzódó pici gödröcske volt. Ez valójában egy gyerekkorából származó heg volt. Még hat éves korában megtámadta egy dobermann, amely mély sebet ejtett az arcán.