Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
76%

Az angol beteg (1996)

The English Patient
Filmadatlap
 
28
Szereplők
19
Vélemények
7
Képek
2
Videók
Az angol beteg
 
Varga_Júlia   2020. 08. 15.

legújabb vélemény

Az angol beteg egy igazán embert próbáló film, hosszra és történetre is. Igazán grandiózus és nagyívű cselekményt álmodtak a filmhez a grófról, aki amúgy is hasonlóan nagyívűen és grandiózusan élt. Ez egy igazi romantikus-kosztümös dráma, ami nagyon ... több»

 
Puncs   2019. 04. 06.

Ez egy nagyon jó kis film a maga nemében, ami kiállta az idő próbáját. Megható dráma, melyben vannak aranyos jelenetek is. A színészi gárda remek, különösen Ralph Fiennes és Juliette Binoche. Utóbbi megérdemelten kapott Oscar-díjat az alakításáért. A... több»


 
Norbert93   2019. 07. 03.

Néha jobb az illúzóban maradni

Régóta készülök belevágni ebbe a filmbe, többen is ajánlották már személyesen, valamint több fórumon is összefutottam vele. Vannak látványos, kalandos és pörgős filmek, amiket azért szeretünk, mert kikapcsolnak minket vagy egyszerűen csak szórakozta... teljes kritika»

 
dailyfilmsan   2019. 01. 03.

Annak ellenére hogy számtalan baki van a filmben,mégsem lehet rossznak mondani. Látszik a tömérdek munka ami benne van. Kidolgozott képektől a narratíváig nagyon szép minden benne, amit az érzékszerveinkkel befogadni tudunk. Almásy magyar vonatkozása... több»

 
NGN   2020. 01. 10.

Csodálatos film és Ralph Fiennes alakítása is kiváló. Megérdemelte a sok-sok díjat.

 
szucszoli   2018. 05. 06.

Azóta szerettem volna ezt a filmet megnézni, amióta többen ajánlották, de most miután sikerült túltennem magam ezen a nem jó értelemben vett traumatikus sokkon, az a kérdés fogalmazódott meg bennem: Mire fel MEGA-OSCAR díjas ez a film!? Arra kellett... több»

 
Moria99   2015. 08. 21.

Számomra túl egyszerűcske, túl gyerekes volt az egész. Sajnos inkább arról volt itt szó, hogy nem ütötte meg azt a mércét stílusban, ami az én ízlésemnek megfelelt. Másoknak ettől függetlenül még tetszhet.

Juliette Binoche

A film összbevétele 134 700 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film egyik hatalmas bakija az hogy a német desszantos katonák angol egyenruhát és angol ejtőernyőt használnak.

(dailyfilmsan )
 

Caravaggio szerepére Sean Connery-t kérték fel, de hossza gondolkozás után köszönte szépen nem kérte a szerepet, majd Bruce Willis is visszautasította.

(dailyfilmsan )
 

A forgatás egy ponton hetekre megállt mivel a Fox nem kívánta tovább protezsálni a filmet. A produkciót a Miramax mentette meg.

(dailyfilmsan )
 

Kristin Scott Thomas-nak csupán egy levelet kellett írnia, hogy megszerezze Katharine szerepét.

(dailyfilmsan )
 

Sokan úgy vettek részt a forgatáson és úgy lettek a stáblista részei, hogy a jelenetük végül nem is került bele a végleges verzióba.

(dailyfilmsan )
 

A filmben Almássy grófnak szólított karakter, Almássy László, akinek az életéről szól a film valójában sosem használta a Gróf nemesi jelzőt.

(dailyfilmsan )
 

A rendezője az 54 éves korában meghalt Anthony Minghella (2008), akihez két általam nagyon kedvelt film (A tehetséges Mr. Ripley, 1999, Hideghegy, 2003) rendezése is fűződik. Érdekes, hogy mindössze öt film tudott megrendezni és ebből három a kedvenceim közé tartozik.

(Berto49)
 

Újabban hírlik, hogy akiről mintázták a főhőst, Almásy László homoszexuális volt.

(Berto49)
 

A film 12 jelölésből 9 Oscar díjat kapott, ezzel egyike a legtöbb Oscart szerzett filmeknek.

(phanzetomox)
 

A film Michael Ondaatje azonos című regénye alapján készült.

(rbernadett)
 
Ralph Fiennes miatt érdemes elsősorban megnézni ezt a szemet gyönyörködtető alkotást, amely már már kicsit veszített az erejéből, amellyel évekkel ezelőtt levett bennünket a lábunkról, mégis megunhatatlan! több»