Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
77%

Az angol beteg (1996)

The English Patient
Filmadatlap
 
28
Szereplők
19
Vélemények
7
Képek
1
Videók

Galéria (7)

Juliette Binoche

Videók (1)

 
elekm90   2021. 03. 29.

legújabb vélemény

0

Hiába a történet monumentalitása és a kiváló színészi gárda, ez számomra így is egy közepes film. Az egész olyan tipikus dráma, ráadásul néhol embert próbálóan vontatott, bár kétségkívül vannak jó elemek benne (pl. a vallatós jelenet vagy Willem Dafoe karaktere).

 
Puncs   2019. 04. 06.

0

Ez egy nagyon jó kis film a maga nemében, ami kiállta az idő próbáját. Megható dráma, melyben vannak aranyos jelenetek is. A színészi gárda remek, különösen Ralph Fiennes és Juliette Binoche. Utóbbi megérdemelten kapott Oscar-díjat az alakításáért. A... több»

 
Norbert93   2019. 07. 03.

1
Néha jobb az illúzóban maradni

Régóta készülök belevágni ebbe a filmbe, többen is ajánlották már személyesen, valamint több fórumon is összefutottam vele. Vannak látványos, kalandos és pörgős filmek, amiket azért szeretünk, mert kikapcsolnak minket vagy egyszerűen csak szórakozta... teljes kritika»

 
Varga_Júlia   2020. 08. 15.

0

Az angol beteg egy igazán embert próbáló film, hosszra és történetre is. Igazán grandiózus és nagyívű cselekményt álmodtak a filmhez a grófról, aki amúgy is hasonlóan nagyívűen és grandiózusan élt. Ez egy igazi romantikus-kosztümös dráma, ami nagyon ... több»

 
dailyfilmsan   2019. 01. 03.

0

Annak ellenére hogy számtalan baki van a filmben,mégsem lehet rossznak mondani. Látszik a tömérdek munka ami benne van. Kidolgozott képektől a narratíváig nagyon szép minden benne, amit az érzékszerveinkkel befogadni tudunk. Almásy magyar vonatkozása... több»

 
szucszoli   2018. 05. 06.

0

Azóta szerettem volna ezt a filmet megnézni, amióta többen ajánlották, de most miután sikerült túltennem magam ezen a nem jó értelemben vett traumatikus sokkon, az a kérdés fogalmazódott meg bennem: Mire fel MEGA-OSCAR díjas ez a film!? Arra kellett... több»

 
De Matt   2019. 06. 27.

0

Nagyon szép szerelmi történet, kitűnő színészekkel, a fényképezés kitűnő. Ralph Fiennes kitűnően alakít, és Kristin Scott Thomas is nagyon jó. Juliette Binoche alakítása nem alaptalanul érdemelte ki az Oscar-díjat. Talán túl hosszú a film, helyenként... több»

A film összbevétele 134 700 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film egyik hatalmas bakija az, hogy a német desszantos katonák angol egyenruhát és angol ejtőernyőt használnak.

(dailyfilmsan )
 

Caravaggio szerepére Sean Conneryt kérték fel, de hosszas gondolkozás után köszönte szépen, nem kérte a szerepet, majd Bruce Willis is visszautasította.

(dailyfilmsan )
 

A forgatás egy ponton hetekre megállt, mivel a Fox nem kívánta tovább protezsálni a filmet. A produkciót a Miramax mentette meg.

(dailyfilmsan )
 

Kristin Scott Thomasnak csupán egy levelet kellett írnia, hogy megszerezze Katharine szerepét.

(dailyfilmsan )
 

Sokan úgy vettek részt a forgatáson és úgy lettek a stáblista részei, hogy a jelenetük végül nem is került bele a végleges verzióba.

(dailyfilmsan )