Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
79

Az angol beteg (1996)

The English Patient
Filmadatlap
 
28
Szereplők
15
Vélemények
7
Képek
2
Videók
Az angol beteg
 
Regi82   2015. 11. 18.

Nem véletlenül kapott ennyi Oscar díjat ez a film. Valóban egy régi hazaszerető igazi klasszikus film. Mestermű,nagyon jól érzékelteti az elmúlást,a régi kort és igazán hiteles a helyszín.

 
doffy_joka   2015. 08. 16.

Ezek után már szinte kedve sincs az embernek filmet nézni annyira borzasztó. Próbálkozásnak éppen megteszi de ennyi és nem több. Kerülős fajta az ilyen film.


 
szucszoli   2018. 05. 06.

Azóta szerettem volna ezt a filmet megnézni, amióta többen ajánlották, de most miután sikerült túltennem magam ezen a nem jó értelemben vett traumatikus sokkon, az a kérdés fogalmazódott meg bennem: Mire fel MEGA-OSCAR díjas ez a film!? Arra kellett 9 OSCAR szobrot és további 11 díjat bezsebelnie, hogy másfél órája nézem a filmet és annyit tudtam meg ez idő alatt, (SPOILER KÖVETKEZIK!!!) hogy van egy szerencsétlenül járt nyomorult, akit miközben egy bombázó nő pátyolgat, visszaemlékszik, milyen jó volt a sérülése előtti régi szép időkben, amikor még a haverja bombázó nőjét döngette? Ez most egy vicc, amit csak én nem értek? Én azt gondolom, hogy egy film attól lesz jó, ha az alkotója át tud adni valamilyen épkézláb tartalmat, át tudja adni a saját vízióját és gondolatait a világról. Na ennek az alkotónak aztán végképp semmi világképe nincs, amit átadhatna a nézőnek és ennél fogva ez a film nem is ad át semmit az embernek, csak több, mint 2,5 óra töményen és érdektelenül hömpölygő hamis szerelmi szálat és hamis gyötrődést a történet főszereplője részéről, valamint gyötrődést az én részemről is, hiszen egy darab díjat nem érdemelt volna meg ez a koncepció. Kezdem érteni miért zabálják az emberek: Mert valódi, mély, azonosulható karakterek és átélhető dráma nincsen benne, tehát a tömegízlésnek ez pont megfelel.

 
kaibence   2015. 03. 18.

Egy igazi alapmű. Az egyik legjobb a kategóriájában. Ralph Fiennes is nagyot alakít benne, igazi tehetség.

 
madeleine   2016. 05. 10.

Regen lattam, zsenialis alkotas :)

Juliette Binoche
 
Ralph Fiennes miatt érdemes elsősorban megnézni ezt a szemet gyönyörködtető alkotást, amely már már kicsit veszített az erejéből, amellyel évekkel ezelőtt levett bennünket a lábunkról, mégis megunhatatlan! több»
 

A film egyik hatalmas bakija az hogy a német desszantos katonák angol egyenruhát és angol ejtőernyőt használnak.

(dailyfilmsan )
 

Caravaggio szerepére Sean Connery-t kérték fel, de hossza gondolkozás után köszönte szépen nem kérte a szerepet, majd Bruce Willis is visszautasította.

(dailyfilmsan )
 

A forgatás egy ponton hetekre megállt mivel a Fox nem kívánta tovább protezsálni a filmet. A produkciót a Miramax mentette meg.

(dailyfilmsan )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.