Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
35
Vélemények
18
Képek
11
Videók
 
Deku   2017. 07. 23.

Az elején számomra lassan indult be a történet és nagyon kétkedtem abban, hogy jól sül el. De szerencsére jól alakult a történet, izgalmas és pörgős film melyben lehet ám izgulni.

 
mamiéstöti2   2017. 05. 05.

Fantasztikus film, remek történet, felejthetetlen alakítások. Fájdalmas végkifejlet, amit egyedülálló módon sikerült képernyőre vinnie a rendezőknek.


 
Filmelemző   2018. 03. 22.

Robert Zemeckis a Számkivetett, a Forrest Gump és a Vissza a jövőbe filmek rendezője 2016-ban az év egyik legjobb filmjét készítette el, amikor befejezte a Szövetségesek forgatását. Jó a téma, fordulatos a cselekmény és kiemelkedőek az alakítások. (Bár Pittnek voltak ennél sokkal magasabb színvonalú munkái is.) Ugyanakkor vannak hiányosságai is, mint a feleség hátterének kidolgozatlansága, az akciószegénység és több ponton a hitelesség. Összességében erős 8 pontos film.

 
dulkap   2017. 05. 11.

Egy profi rendező tisztes és élvezetes iparosmunkája, amihez azért kellettek a főszereplők karizmái is, különösképpen Pitté. Nem egy világmegváltó film, amire évek múlva is gyakorta visszagondolunk, de egy jól felépített és egy percig sem unalmas alkotás.

 
Diesel   2018. 02. 23.

Így kell egy tökéletes háborús romantikus filmet csinálni ami tele van érzelmekkel. A film eleje kicsit lassabban indul be, de aztán eléggé begyorsulnak a cselekmények és izgalmas lesz. Brad Pitt és Marion Cotillard szerintem iszonyatosan jó párost alkotott. Teljesen hitelesen alakították a kém házaspár szerepét. A történet részletesen kidolgozott és teljesen követhető volt. Ami kimondottan tetszett hogy egy az egyben vissza adta az 1940-es évek hangulatát. Változatos helyszíneken játszódik, és teljesen átjárja az embert az a második világháborús feszültség amit akkoriban érezhettek. Mind a szereplők ruházata mind a járművek teljesen korhű hangulatot varázsoltak. Az akció jelenetek is szépen kidolgozottak voltak látszott hogy ügyeltek még a legapróbb részletekre is. Ami kimondottan tetszett, hogy Max Vatan (Brad Pitt) a szövetségesek rendíthetetlen elit hírszerzőtiszte először gyanakodni kezd párjára majd élete talán legkegyetlenebb feladata hárul felesége után kell hogy nyomozzon. Tetszett hogy kiállt a feleségért, és hogy harcolt érte. Ami számomra nem tetszett az a film vége.. az nekem nagy szívfájdalom volt. Technikailag teljesen rendben volt a film. Nálam látványra is 100%-os volt! Amit nem értek az a rengetek negatív kritika. Ebben a témában az egyik kedvenc filmem! Aki szereti az ilyen típusú filmeket az mindenképpen nézze meg. Nem fog csalódni!

Brad Pitt
Marion Cotillard
Marion Cotillard
Brad Pitt
Marion Cotillard
Brad Pitt
Marion Cotillard
Brad Pitt
Marion Cotillard
Brad Pitt
Marion Cotillard
Brad Pitt
Marion Cotillard
Brad Pitt
Marion Cotillard
Brad Pitt
Marion Cotillard
Brad Pitt
Marion Cotillard
Brad Pitt
Marion Cotillard
Brad Pitt
Marion Cotillard
Brad Pitt
Brad Pitt
Marion Cotillard
Marion Cotillard
 
Szemmel láthatóan inkább a női nézőkre pozícionálták a filmet, de azért nem kell megijedni. Egyszerűen nekik jobban fogsz tetszeni, meg van benne Brad Pitt. Akin azért már látszik, hogy nem mai gyerek. 6,5/10 több»
 
Végeredményben egy sodró lendületű, végtelenül szórakoztató mozi a Szövetségesek, ami időnként erősen hat az érzelmi világunkra is, noha nem a komplexitása miatt fogjuk szeretni. Ettől függetlenül erősen ajánlott megtekinteni.
8/10 több»
 
Nem gondoltuk volna, hogy Marion Cotillard oldalán lehetséges unatkozni, de Brad Pittnek sikerült a bravúr. 65/100 több»
 

Robert Zemeckis harmadik R besorolású filmje. Az előző kettő az 1980-as Tragacsparádé és a 2012-es Kényszerleszállás volt.

(magyaristvan)
 

A tizennyolcadik film, ami Robert Zemeckis rendezésében készült.

(ps)
 

A Lisa után ez Marion Cotillard második filmje a második világháborúról.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.