Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Szövetségesek (2016)

Allied
Filmadatlap
 
27
Szereplők
38
Vélemények
30
Képek
11
Videók

Galéria (30)

Videók (11)

 
Szentgróti Patrik   2022. 11. 29.

legújabb vélemény

0

Nehezen indul be a film, de a második felében elég gyorsan felpörög. Izgalmas alkotás lett, az biztos.

 
Deku   2017. 07. 23.

1

Az elején számomra lassan indult be a történet és nagyon kétkedtem abban, hogy jól sül el. De szerencsére jól alakult a történet, izgalmas és pörgős film melyben lehet ám izgulni.

 
mamiéstöti2   2017. 05. 05.

2

Fantasztikus film, remek történet, felejthetetlen alakítások. Fájdalmas végkifejlet, amit egyedülálló módon sikerült képernyőre vinnie a rendezőknek.

 
dulkap   2017. 05. 11.

1

Egy profi rendező tisztes és élvezetes iparosmunkája, amihez azért kellettek a főszereplők karizmái is, különösképpen Pitté. Nem egy világmegváltó film, amire évek múlva is gyakorta visszagondolunk, de egy jól felépített és egy percig sem unalmas alkotás.

 
HercegPeter   2019. 07. 16.

0

Csavaros és izgalmas történet kiváló alakításokkal. Mivel nem szoktam előzeteseket nézni, nem tudtam, mire számíthatok. Eleinte azt hittem, hogy végig a merényletről fog szólni, és ötletem sem volt, hogy merre indul majd a sztori, mikor visszatértek ... több»

 
Filmelemző   2018. 03. 22.

3

Robert Zemeckis a Számkivetett, a Forrest Gump és a Vissza a jövőbe filmek rendezője 2016-ban az év egyik legjobb filmjét készítette el, amikor befejezte a Szövetségesek forgatását. Jó a téma, fordulatos a cselekmény és kiemelkedőek az alakítások. (B... több»

 
Diesel   2018. 02. 23.

0

Így kell egy tökéletes háborús romantikus filmet csinálni ami tele van érzelmekkel. A film eleje kicsit lassabban indul be, de aztán eléggé begyorsulnak a cselekmények és izgalmas lesz. Brad Pitt és Marion Cotillard szerintem iszonyatosan jó párost ... több»

A film összbevétele 119 520 023 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 118 736 416 forintot termelt. A hazai mozik összesen 85 301 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Robert Zemeckis harmadik R besorolású filmje. Az előző kettő az 1980-as Tragacsparádé és a 2012-es Kényszerleszállás volt.

(magyaristvan)
 

A tizennyolcadik film, ami Robert Zemeckis rendezésében készült.

(ps)
 

A Lisa után ez Marion Cotillard második filmje a második világháborúról.

(ps)
 

Brad Pitt karakterének neve, Vatan török annyit tesz "haza," noha a karakter a történet szerint francia-kanadai.

(ps)
 

Ez Brad Pitt negyedik filmje, amely a második világháborúhoz kapcsolódik. Korábban a Becstelen brigantyk, a Beyond All Boundaries (rövidfilm) és a Harag című filmekben, melyek szintén a második világháború idején játszódnak.

(ps)
 
Nem gondoltuk volna, hogy Marion Cotillard oldalán lehetséges unatkozni, de Brad Pittnek sikerült a bravúr. több»
 
Értékelésünk azért 7 pont, mert mind a forgatókönyv, mind a rendezés kihasználatlanul hagyja a történetben rejlő lehetőségeket, ugyanakkor élvezetes formában jeleníti meg a kémek és a háborús hátország világát. több»