Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
82

13 óra: Bengázi titkos katonái (2016)

13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi
Filmadatlap
 
29
Szereplők
21
Vélemények
37
Képek
5
Videók
John Krasinski
 
elekm90   2020. 02. 11.

legújabb vélemény

Michael Bay-nek az utóbbi időben sikerült pár elég komolytalan filmet készítenie, szerencsére ez nem ilyen. A szokásos látványos jelenetek mellé itt sikerült egy viszonylag jó sztorit írni. Szerintem eleinte egy kissé unalmas, a második felére pörög fel igazán. 7/10

 
dulkap   2017. 02. 17.

Igazi, pörgős akció film, kicsit A Sólyom végveszélyben hangulatában. Ebből is látszik, hogy akció filmet legalább olyan nehéz rendezni, mint akármilyen más stílusú filmet, csak másfajta érzék kell hozzá. Lehet szeretni vagy nem szeretni, de Michael Bay az egyik legjobb ebben a műfajban. Ugyan itt is van pár szájbarágós rész, pár jelenetet lehetett volna rövidebbre vágni, de ettől függetlenül egy izgalmas és feszes moziról van szó. Külön kellemes meglepetés volt John Krasinki-t komoly szerepben látni.


 
Deku   2017. 07. 23.

Ez egy nagyon pörgős akciófilm melyben nincs lejtmenet. Nagyon ügyesen fenn tartja végig az érdeklődést és ez ritka jó percekhez juttatja a nézőjét. Szerintem tökéeletes.

 
MP170506   2018. 05. 28.

Nagyon jó kis film lett. Dráma, feszültség, akció. Az elejétől a végéig leköti a néző figyelmét. Megrázó alkotás, mely jól bemutatja milyen szörnyű világban is élünk...

 
harnas1207   2018. 11. 27.

A modern Sólyom végveszélyben. Igaz történet alapján, kicsit kiszínezve, kicsit eltúlozva. Bevallom őszintén én egy hányinger gerjesztő amerikai ömlengést vártam, de ez a film ennél sokkal se sokkal jobb!

 
A két munka közül egyértelműen könyvként ad teljesebb élményt a 13 óra: Bengázi titkos katonái, viszont filmként sem élvezhetetlen. A műfaj rajongói biztosan közelebb érzik magukhoz a végeredményt, habár azt meg kell hagyni, hogy főleg a Zero Dark Thirty de még A túlélő (Lone Survivor, 2013) is nagyságrendekkel jobb alkotás ennél. több»
 
A Bengázi titkos katonáit ajánljuk a kommandós filmek kedvelőinek, illetve azoknak, akiknek A sólyom végveszélyben is tetszett. Nem fognak csalódni, mint ahogyan azok sem, akik a háborús, "életszagú", reális történetekért rajonganak. Elnyeri majd tetszésüket, mert ez a film pörgős, látványos és izgalmas. Értékelésünk: 75%. több»

A film összbevétele 69 411 370 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet Máltán vették fel nagyjából 50M $-ból 2015 tavaszán.

(dulkap)
 

2006-is a legkevesebb bevételt hozó film, amit Michael Bay rendezett.

(dulkap)
 

Mark Wahlberg volt az első választás Tyrone "Rone" Woods szerepére, de visszautasította előzetes kötelezettségvállalásai miatt.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.