Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
77
Filmadatlap
 
29
Szereplők
23
Vélemények
10
Képek
1
Videók
 
Filmelemző   2018. 04. 24.

Kathryn Bigelowt főleg a Zero Dark Thirty miatt tartom nagyra, a Bombák földjén című filmje inkább unalmas lett, mint emlékezetes. Bár valahol megragadja az amerikai hadsereg katonáinak harmadik világbeli elkeseredett harcát és a tűzszerészek hihetetlen mindennapjait a Közel-Keleten, az egész túl vontatottan kerül bemutatásra, kicsit sem arra sarkallva a nézőt, hogy később újranézze a történetet. Ugyanakkor jó a látványvilág, jó a film fényképezése és néhány jelenete. Értékelés kicsivel közepes feletti: 6 /10 pont.

 
indingo   2019. 03. 29.

Díjáradatot besöprő film, amit főleg összhatása válthatott ki, de kissé vontatott és ettől unalmas némely részlete. Az Irakban szolgáló katonák téma mindig hatásos, aki kedveli az ilyeneket, ezt is fogja. Érzelmeket mindenképpen kivált.


 
Deku   2017. 07. 25.

Van sok jó pillanata a filmnek és maga a történet is tetszik, viszont engem mégse kapott el úgy mint másokat. Gyenge és vontatott volt a történet vezetése. Kár érte.

 
dailyfilmsan   2018. 06. 22.

Kathryn Bigelow Jól összerakta ezt a filmet mégis kissé vontatottnak hatott pár helyen ennek ellenére jó. Jól átlátható az a mindennapos stresszhelyzet és küzdelem amivel az amerikai katonáknak szemben kellett nézniük. Valamint az hogy a beilleszkedés nehezebb mindennél és a katona az mindig katona marad. Jeremy Renner Jót alakít benne, összeért a karakterével aki a hadseregbe menekült az otthoni gondok elől.

 
harnas1207   2018. 11. 29.

Talán az utolsó nézhető film, ami Oscar-díjat kapott.

A film összbevétele 49 230 772 dollár volt (imdb.com).

 

A Rotten Tomatoes oldalán 98%-os értékelést kapott 255 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A filmben az összes leforgatott jelenet szerepel, semmit nem vágtak ki a filmből.

(ZeroHero)
 

James Cameron győzte meg ex-feleségét, Kathryn Bigelowt, hogy rendezze meg a filmet. Bigelow eredetileg egy másik projektbe akart kezdeni. Cameron elolvasta a forgatókönyvet, és azt tanácsolta, hogy mindenképp készítse el. Az alkotást végül kilenc kategóriában Oscar-díjra jelölték, és Bigelow elhappolta az Akadémia díját korábbi férje elől (Avatar, 2009).

(BSzabina)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.