Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
78%

A bombák földjén (2008)

The Hurt Locker
Filmadatlap
 
29
Szereplők
25
Vélemények
49
Képek
1
Videók
 
elekm90   2020. 10. 26.

legújabb vélemény

0

Nem rossz film, de egy 20 perccel azért vághatták volna rövidebbre. Renner kifejezetten jó választás volt a főszerepre, és Kathryn Bigelow rendezése is a helyén van. A lezárása kifejezetten erős.

 
indingo   2019. 03. 29.

0

Díjáradatot besöprő film, amit főleg összhatása válthatott ki, de kissé vontatott és ettől unalmas némely részlete. Az Irakban szolgáló katonák téma mindig hatásos, aki kedveli az ilyeneket, ezt is fogja. Érzelmeket mindenképpen kivált.


 
Deku   2017. 07. 25.

0

Van sok jó pillanata a filmnek és maga a történet is tetszik, viszont engem mégse kapott el úgy mint másokat. Gyenge és vontatott volt a történet vezetése. Kár érte.

 
Filmelemző   2018. 04. 24.

2

Kathryn Bigelowt főleg a Zero Dark Thirty miatt tartom nagyra, a Bombák földjén című filmje inkább unalmas lett, mint emlékezetes. Bár valahol megragadja az amerikai hadsereg katonáinak harmadik világbeli elkeseredett harcát és a tűzszerészek hihetet... több»

 
dailyfilmsan   2018. 06. 22.

0

Kathryn Bigelow Jól összerakta ezt a filmet mégis kissé vontatottnak hatott pár helyen ennek ellenére jó. Jól átlátható az a mindennapos stresszhelyzet és küzdelem amivel az amerikai katonáknak szemben kellett nézniük. Valamint az hogy a beilleszke... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 12.

0

Nem a legpörgősebb,inkább olyan dokuszagú az egész mozi,lassú,kissé vontatott,hiányoztak a fahrt jelenetek,és a jump-cut,amitől azért felpörögnének az események.Jeremy Renner amúgy kifejejezetten jó színész!

 
harnas1207   2018. 11. 29.

0

Talán az utolsó nézhető film, ami Oscar-díjat kapott.

Galéria (49)

Videók (1)

A film összbevétele 49 230 772 dollár volt (imdb.com).

 

A Rotten Tomatoes oldalán 98%-os értékelést kapott 255 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A filmben az összes leforgatott jelenet szerepel, semmit nem vágtak ki a filmből.

(ZeroHero)
 

James Cameron győzte meg ex-feleségét, Kathryn Bigelowt, hogy rendezze meg a filmet. Bigelow eredetileg egy másik projektbe akart kezdeni. Cameron elolvasta a forgatókönyvet, és azt tanácsolta, hogy mindenképp készítse el. Az alkotást végül kilenc kategóriában Oscar-díjra jelölték, és Bigelow elhappolta az Akadémia díját korábbi férje elől (Avatar, 2009).

(BSzabina)
 

A filmet Jordániában forgatták. Néhány jelenetet Kuwaitban, az Egyesült Államok katonai bázisán akartak forgatni, ám nem kaptak rá engedélyt.

(BSzabina)
 

Jeremy Renner megbotlott, és leesett pár lépcsőfokot, miközben egy iraki kisfiút vitt. A forgatást néhány napra leállították, amíg Renner bokája gyógyult.

(BSzabina)
 

A forgatás első hetében (nyáron Jordániában) erős kánikula volt. A forróság annyira elviselhetetlen volt, hogy az operatőr Barry Ackroyd hőgutát kapott.

(BSzabina)
 

Kathryn Bigelow a filmtörténet első női rendezője, aki megnyerte a legjobb filmnek járó Oscar-díjat.

(BSzabina)