Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! Login  
79
Filmadatlap
 
29
Szereplők
20
Vélemények
10
Képek
1
Videók
 
Filmelemző   2018. 04. 24.

Kathryn Bigelowt főleg a Zero Dark Thirty miatt tartom nagyra, a Bombák földjén című filmje inkább unalmas lett, mint emlékezetes. Bár valahol megragadja az amerikai hadsereg katonáinak harmadik világbeli elkeseredett harcát és a tűzszerészek hihetetlen mindennapjait a Közel-Keleten, az egész túl vontatottan kerül bemutatásra, kicsit sem arra sarkallva a nézőt, hogy később újranézze a történetet. Ugyanakkor jó a látványvilág, jó a film fényképezése és néhány jelenete. Értékelés kicsivel közepes feletti: 6 /10 pont.

 
Deku   2017. 07. 25.

Van sok jó pillanata a filmnek és maga a történet is tetszik, viszont engem mégse kapott el úgy mint másokat. Gyenge és vontatott volt a történet vezetése. Kár érte.


 
nanita95   2018. 06. 22.

Kathryn Bigelow Jól összerakta ezt a filmet mégis kissé vontatottnak hatott pár helyen ennek ellenére jó. Jól átlátható az a mindennapos stresszhelyzet és küzdelem amivel az amerikai katonáknak szemben kellett nézniük. Valamint az hogy a beilleszkedés nehezebb mindennél és a katona az mindig katona marad. Jeremy Renner Jót alakít benne, összeért a karakterével aki a hadseregbe menekült az otthoni gondok elől.

 
AE1205SB   2015. 10. 06.

Nagyszerű film! Izgalmas, végig fenntartja a feszültséget és hihetetlenül drámai. A színészek is nagyon jól játszanak, megérdemelte az Oscar-díjat! Kiváló!

 
batukán   2015. 12. 23.

Óriási film! El sem hinném, ha nem tudnám, hogy ugyanaz rendezte, mint a tömény unalom ZD30-t. Feszültségteremtésből csillagos ötös, Jeremy Renner jó volt, ügyesen becsomagolták a mondanivalót, és technikai szinten is kifogástalan. Valahogy így kell háborús filmet csinálni.

 

A Rotten Tomatoes oldalán 98%-os értékelést kapott 255 kritika alapján.

(Bogi87 )
 

A filmben az összes leforgatott jelenet szerepel, semmit nem vágtak ki a filmből.

(ZeroHero )
 

James Cameron győzte meg ex-feleségét, Kathryn Bigelowt, hogy rendezze meg a filmet. Bigelow eredetileg egy másik projektbe akart kezdeni. Cameron elolvasta a forgatókönyvet, és azt tanácsolta, hogy mindenképp készítse el. Az alkotást végül kilenc kategóriában Oscar-díjra jelölték, és Bigelow elhappolta az Akadémia díját korábbi férje elől (Avatar, 2009).

(BSzabina )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.