Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
61

A bátrak háborúja (2016)

USS Indianapolis: Men of Courage
Filmadatlap
 
26
Szereplők
9
Vélemények
28
Képek
2
Videók
 
HercegPeter   2018. 02. 19.

Egyszerűen nem tudom nem azzal kezdeni, hogy mennyire borzalmasan vannak megoldva az effektek és néhány látványkép. Sajnos mostanában több olyan igaz történeten alapuló film is készült, ami vagy nem kapta meg azt a kivitelt amit érdemelt volna, vagy nem is igazán való megfilmesítésre. Úgy gondolom, hogy ez a film az utóbbiakhoz tartozik. Műfajilag elég sok helyre be lehet osztani, de nem azért mert ilyen sokszínű a film, hanem mert félóránként változik a film képe. Túl sokat markolt a film, de keveset fogott. Úgy érzem jobb lett volna, ha alapból a bíróságon játszódna az egész és ott derülnének ki a dolgok. Akkor lett volna egy drámai krimi. Így meg kaptunk egy életrajzi háborús kaland drámát. Igazából itt az első negyvenöt percnek csupán annyi jelentősége van, hogy megpróbálja valamelyest megismertetni velünk a szereplőket, ami nem igazán sikerült neki. Az atombombás részt elég lett volna ha csak elmesélik. Ha az elején elmondják, hogy mi az alapszitu, akkor is ez lett volna a film, csak jóval rövidebb, pörgősebb és kevésbé vontatott filmet kaptunk volna. Nicolas Cage rendben volt, az utóbbi évek gyenge filmjei közé ugyan ez is beletartozik, de legalább ez most nem az ő hibája. Annak viszont örültem, hogy a végén elmondták (ha csak szűkösen is), hogy kivel mi történt később.

 
indingo   2019. 07. 31.

Nem filmkritikus szemmel csupán egy egyszerű néző szemével nézve nem olyan rossz film. Vannak gyenge elemei, de a cél amit be akart mutatni a fiatal tengerészek könnyed vidám életét felváltó tragédia a küzdelem a túlélésért és az azt követő meghurcolása a kapitánynak a valódi események eltusolása, szerintem sikerült. Az igaz történetek, a valódi emberi sorsok a túlélők megszólaltatása mindig jó lezárása egy ilyen sok tragédiát bemutató filmnek. Egyszer mindenki nézze meg.

1

 
Kaslerka   2017. 02. 14.

Csatlakozom "grigoriy1rem" véleményéhez. Sajnos látszik, hogy nem volt annyi keret az animációkra, mint egy "call of duty" játéknál, de ehhez képest élvezhető és valóban dicséretes a végeredmény. Vajon, hogyan változott volna meg a történelem, ha ezt a "kis" hajót odafelé süllyesztik el...?

 
Szőr SzereLő   2017. 02. 14.

Nem mondanám egy felejthetetlen alkotásnak, de egyszer meg lehet nézni, föleg akit kicsit is érdekel a történelem, és a 2. világháboru. Sok hiba van a filmben amit észrevettem, de probáltam nem ezekre koncentrálni, ha ezt ki tudod zárni akkor még izgalmas is lehet, bár olykor elég vontatott volt. Közepesen értékelem.

 
quentin   2017. 01. 24.

Mindig azok a sztorik a legborzalmasabbak, legemlékezetesebbek és legütősebbek, amelyekről tudni lehet, hogy az élet írta őket. Ebben az esetben is így van, s valljuk be, hogy a töltete itt ki is fúj. Nem kimondottan katasztrofálisan rossz, de túl so jót sem tudok elmondani róla. Nicolas Cage-en kívül senki más nem képes lekötni a figyelmünket, egyszerűen jelentéktelen arcok és karakterek tömkelege alkotja az egyébként nagyszabású film oroszlánrészét...

Emily Tennant
Tom Sizemore
Matthew Pearson
Nicolas Cage
Nicolas Cage
Nicolas Cage
Nicolas Cage
Nicolas Cage
Nicolas Cage
Nicolas Cage
Tom Sizemore
Nicolas Cage
Nicolas Cage
Nicolas Cage
Nicolas Cage
Nicolas Cage

A film összbevétele 2 158 568 dollár volt (imdb.com).

 

A Cápa egyik jelenetében az egyik karakter utal a USS Indianapolis tragédiájára, amikor arról beszél, hogy hajótöröttként napokig keringtek körülöttük a cápák, mielőtt kimentették volna őket.

(hp)
 

A UUS Indianapolis fedélzetén játszódó jeleneteket az USS Alabamán forgatták. Ugyanezt a csatahajót láthattuk az 1992-es Úszó erőd című filmben is.

(hp)
 

Matt Lanter nagyapja volt a USS Indianapolis utolsó túlélője. A filmben Lanter nagyapja dögcéduláját viseli.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.