Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
77
Filmadatlap
 
26
Szereplők
40
Vélemények
72
Képek
11
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2017. 07. 28.

Ez a film mesterien van összerakva. Kész, ennyi. Azt gondoltam, hogy Christopher Nolan az Eredet után nem fog tudni jobb filmet összehozni (ezt csak azért mondom, mert a Csillagok között nekem egyáltalán nem jött be, s a Sötét Lovag-trilógiának sem vagyok feltétlen rajongója), de ez a film bebizonyította, hogy a rendező számára nincs lehetetlen: sikerült olyan szinten megragadni a háború emberi oldalát, ahogy azt még korábban nem láttam. A végén szabályosan futkosott a hideg a hátamon, akkora élmény volt látni ezt a filmet. Így elmesélni egy történetet emberségről és eltökéltségről, egyszerűen bámulatos. Mindezt úgy, hogy nincsenek nagyszabású csatajelenetek a jók és a rosszak között, mellőzi a pátoszos, hazafias giccset. Amikor viszont feszültség van, akkor tényleg feszültség van, semmi műbalhé, csak késhegyig kiélezett feszültség. A film képlete tényleg nagyon egyszerű: egy olyan történelmi szituáció elmesélése, ahol a puszta túlélés felér a győzelemmel. A fontos azonban nem az, hogy mit mond, hanem az, hogy hogyan. Nolan nagyszerűen bánik a különböző idősíkokkal, s azok néző elé tárásával. Lehet, hogy elsőre zavarosnak tűnik, de amikor eljön az a pont, amikor ezek a szálak összeérnek az már-már katartikus. A dialógusokkal is csínján bántak, de azoknak a szavaknak, mondatoknak (akár magyarul nézi az ember, akár eredeti nyelven) valódi súlyuk és jelentőségük van. A (számomra) teljes ismeretlenségből előkapott Fionn Whitehead pedig szimpatikus, és teljes mértékben azonosulható katonát hozott. De igazságtalan lennék, ha csak őt emelném ki! A többi színész is, legyen az híres (pl. Tom Hardy, Kenneth Branagh vagy Mark Rylance), akár kevésbé híres (Whitehead mellett Damien Bonnard, vagy Harry Styles) aktor, mindannyian nagyszerűen hozzák a történetben betöltött szerepüket. Tetszik a film lélektani vonala is (ezt leginkább Cillian Murphy karaktere testesít meg), az összetört katona alakja, aki a háború után már sosem lesz ugyanaz az ember, aki előtte volt. És még nem is beszéltem a zenéről és a fényképezésről: Hans Zimmer helyenként nagyon baljóslatú, helyenként pedig nagyon felemelő muzsikája remekül váltakozik, míg Hoyte Van Hoytema kamerakezeléséről szintén hasonlókat tudok elmondani: remek dinamikát adott ennek a remekműnek. Számos katartikus jelenettel operál a film, az egyik (számomra) már a legeslegelején történik, amikor a parton bombázzák a katonákat és mindenki a földre fekve próbál menedéket találni magának. A bombázás után pedig egyesek felállnak, míg mások (akiket eltalál a bomba) a földön maradnak. Ez a jelenet szerintem gyönyörű szimbolikával bír, akárcsak a parton hagyott, gazdátlan sisakok. S már önmagában az a tény, hogy civil hajó tulajdonosok vállalták a kockázatot és szó szerint belekeveredetek a háború borzalmaiba azért, hogy megmentsék a katonákat… na ez az a téma, ami megérdemli, hogy filmvászonra álmodják. Ebben a filmben minden a lehető legjobb helyén van, s az ilyen filmekért igenis megéri moziba járni!

 
Diesel   2018. 02. 28.

Amennyire vártam ezt a filmet akkorát is csalódtam benne. Iszonyatosan gyenge alkotás lett ami túl van hypeolva. A történet rettentően lassú lefolyású és élvezhetetlen. Érthető hogy minél jobban egy drámai hangulatot szerettek volna elérni csak a részletekre nem gondoltak. Feszültséget én is éreztem a film alatt, de nem azért mert annyira "jó" hangulata volt, hanem mert ennyire elrontották az egészet. A történelmi részt mindannyian ismerjük. Viszont Christopher Nolan beáldozza a történelmi részleteket és csak a vizuális és dramaturgiai elemekre koncentrál. Ez több dologban is megnyilvánul. A legfontosabb hogy egy történelmi, háborús filmről beszélünk. Ahhoz képest a kikötő városban ragadt brit, francia és belga hadsereg mondhatni a "szellem" Harmadik Birodalom ellen harcol. A film játékideje alatt mindössze 1 német tengeralattjáró körülbelül 5 db német katona (azok is a film végén!!) és 3 db ha jól emlékszem Messerschmitt Bf-109-es bukkan fel. Ha a történelem könyvet felcsapjuk akkor tudjuk hogy a német hadvezetés iszonyatos túlerőben volt. Na ehhez képest a filmben Tom Hardy simán lenyomta a Bf-109-es gépeket üzemanyag nélkül... Ettől eltekintve maga a történet is unalmas volt hiába futott három szálon. A tengeri illetve a légi csaták látványosak, de sajnos ez sem menti meg a filmet. Nekem személy szerint nagy csalódás volt remélem majd a jövőben készítenek egy történelmileg hitelesebb filmet. Aki egy Sztálingrád hangulatú mélyebb filmre számít az ne nézze meg mert csalódni fog.


 
Shelby07   2018. 01. 19.

Sokkal jobb volt, mint amire számítottam. Viszont csak azért adok 4 csillagot, mert a vége elégé furcsára sikerült és volt pár dolog ami nem volt tiszta számomra, hogy miért is úgy történt ahogy. De összességében nagyon jó volt, és érdemes időt szánni rá és megnézni.

 
indingo   2018. 02. 24.

Megtörtént eseményeket dolgoz fel a film, ez mindenképpen ad neki egy kis érdekességet. Aki szereti a háborús filmeket, annak nagy valószínűséggel tetszeni fog a film. Csodálkoztam, hogy semmi szerelmi szálat nem raktak bele.

 
MP170506   2017. 08. 16.

Kiválóan összerakott film! Engem teljesen magával ragadott, lehúzott és összetört. Nagyon megrázó, sokat mondó drámai alkotás. Nem kellenek sokkoló képek ahhoz, hogy egy kiváló történelmi drámát kapjuk. Ez az!!

Cillian Murphy
Mark Rylance
Cillian Murphy
Kenneth Branagh
Harry Styles
Cillian Murphy
Mark Rylance
Tom Hardy
Harry Styles
Kenneth Branagh
Fionn Whitehead
Fionn Whitehead
Fionn Whitehead
Jack Lowden
Kenneth Branagh
Mark Rylance
Cillian Murphy
Mark Rylance
Kenneth Branagh
Christopher Nolan
Kenneth Branagh
James D'Arcy
Cillian Murphy
Tom Glynn
Mark Rylance
Christopher Nolan
Kenneth Branagh
Kenneth Branagh
Fionn Whitehead
Kenneth Branagh
Fionn Whitehead
Fionn Whitehead
Cillian Murphy
Jack Lowden
Tom Glynn
Kenneth Branagh
Cillian Murphy
Fionn Whitehead
Harry Styles
Cillian Murphy
Harry Styles
James D'Arcy
Cillian Murphy
Aneurin Barnard
Christopher Nolan
Mark Rylance
Christopher Nolan
Mark Rylance
Barry Keoghan
Barry Keoghan
Fionn Whitehead
Tom Hardy
Tom Glynn
Harry Styles
Tom Hardy
Harry Styles
Tom Hardy
Harry Styles
Christopher Nolan
Cillian Murphy
Mark Rylance
Tom Hardy
Harry Styles
Aneurin Barnard
James D'Arcy
Tom Hardy
Mark Rylance
Harry Styles
 
A Dunkirk mindaz, amit a moziélmény szó jelent, ennyire intenzíven letaglózó, fotelba láncoló két órát a Gravitáció óta nem láttunk IMAX formátumban. 95/100 több»
 
Nem egy szokványos háborús film a Dunkirk, és nem is egy jól megszokott Christopher Nolan darab, ezért is volt eszméletlen meglepetés a hatalmas fantáziával dolgozó rendező roppant mód visszafogott cselekményű új filmje. Nem igazán mond semmi újat, de ahogy mondja, ahogy össze van rakva, nincs is jobb szó rá, mint a mestermű. A Tökéletes trükk óta számomra ez Nolan legjobb filmje. 8,5/10 több»
 
A Dunkirk maga a döbbenetes, varázslatos, utánozhatatlan moziélmény. 9,5/10 több»
 

Alex vagyis Harry Styles testőrökkel ment mindenhova a forgatás ideje alatt, mivel zsúfolásig ellepték a helyszínt a női rajongók.

(Laca//Ho/rr/oR// )
 

A forgatás során az olyan stábtagok, mint pl. a sminkesek is jelmezben voltak, így ők is be tudtak olvadni a környezetbe. Ezáltal könnyebben tudták felvenni az egysnittes jeleneteket.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Barry Keoghan egy olyan meghallgatási videót küldött Christopher Nolannek, amelyben egy távirányítót használt fegyverként a töltények pedig az elemek voltak. Sikeresnek bizonyult a találékonysága.

(ArpiHajdu és Réci )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.