2018.02.28 22:09 Diesel Olvasottság: 122x
8

Történelmileg nem hiteles

Amennyire vártam ezt a filmet akkorát is csalódtam benne. Iszonyatosan gyenge alkotás lett ami túl van hypeolva. A történet rettentően lassú lefolyású és élvezhetetlen. Érthető hogy minél jobban egy drámai hangulatot szerettek volna elérni csak a részletekre nem gondoltak.

Feszültséget én is éreztem a film alatt, de nem azért mert annyira "jó" hangulata volt, hanem mert ennyire elrontották az egészet. A történelmi részt mindannyian ismerjük. Viszont Christopher Nolan beáldozza a történelmi részleteket és csak a vizuális és dramaturgiai elemekre koncentrál. Ez több dologban is megnyilvánul.

Történelmileg nem hiteles

A legfontosabb hogy egy történelmi, háborús filmről beszélünk. Ahhoz képest a kikötő városban ragadt brit, francia és belga hadsereg mondhatni a "szellem" Harmadik Birodalom ellen harcol. A film játékideje alatt mindössze 1 német tengeralattjáró körülbelül 5 db német katona (azok is a film végén!!) és 3 db ha jól emlékszem Messerschmitt Bf-109-es bukkan fel. Ha a történelem könyvet felcsapjuk akkor tudjuk hogy a német hadvezetés iszonyatos túlerőben volt. Na ehhez képest a filmben Tom Hardy simán lenyomta a Bf-109-es gépeket üzemanyag nélkül... Ettől eltekintve maga a történet is unalmas volt hiába futott három szálon. A tengeri illetve a légi csaták látványosak, de sajnos ez sem menti meg a filmet. Nekem személy szerint nagy csalódás volt remélem majd a jövőben készítenek egy történelmileg hitelesebb filmet. Aki egy Sztálingrád hangulatú mélyebb filmre számít az ne nézze meg mert csalódni fog.

74 Dunkirk  (2017)

akció | dráma | háborús | thriller | történelmi

A II. világháború egyik legtragikusabb emléke lehetne, ám egy különleges mentőakció története lett belőle. 1940 májusának végén végén a diadalmasan előretörő német... több»

8