Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
35
Szereplők
6
Vélemények
24
Képek
3
Videók
 
MMcFly2015   2017. 11. 08.

Amerikában nem lett sikeres, és hazánkban sem került a mozi premierek listájára. Kár érte, mert elég komoly film lett - a témán kívül a színészek és a végeredmény is elég erős. 2013, Boston. Szerintem a többség emlékszik rá a híradóból, esetleg egy dokumentumfilmet látott a tragédiáról. Ez a film dokumentumfilmnek is megállja a helyét, mert az eddigi információk alapján amiket láttam (wikipédia, híradó, natGeo) elég hűen sikerült feldolgozni az eseményt. Egyedül Mark Wahlberg karaktere fiktív. A film az első 30-40 percben a terrortámadást és a vele keletkezett pánikot elég hatásosan mutatja be, az embert egyszerre sokkolja, bosszantja és meghatja. A támadás után jön a lényeg, a két fiatal merénylő utáni hajtóvadászat, ami egy lassabb tempót diktál, még se lehet unni egy percét sem, végig jelen van a feszültség (és személyemben az előbb említett düh). Kevin Bacon, mint FBI vezető, John Goodman, mint a helyi rendőr kapitány, J.K. Simmons, mint egy nyugdíj elött álló rendőr... ilyen szereposztás mellett nem csoda, hogy még a tanakodós, csöndesebb részek sem nyújtják el a filmet. Utána olvastam, sokan az utcán történő akció jeleneteket emelik ki, hogy milyen amatőr, és rossz volt nézni. Én ezt ellenkezőleg gondolom. Éppen ezek a jelenetek segítettek hozzá ahhoz az érzéshez, hogy ez egy valós eseményt dolgoz fel. Benne volt minden természetes reakció, emberi hibák, félelem az akció körül, és nem erőltették a Hollywood-i sablonokat. Szerintem egyszer mindenképpen látni kell, izgalmas és jól összerakott alkotás, keményen megállja a helyét a műfajban. Ha esetleg a film után, valakit érdekel a téma, nekik ajánlom a ,,Bostoni robbantás - hajsza a merénylők után" c. NatGeo-s dokkumentumfilmet, ami a filmben látottakról a valós személyek beszélnek.

 
hsanya182   2017. 11. 08.

Összességében jól sikerült, terrorcselekményről szóló film. Volt benne feszült akció, már majdnem 30 rendőr lőtte a két terroristát, volt feszült nyomozás, hogy elkapják e a robbantókat... Nézhető TV film, kellően próbálja ábrázolni a megtörtént eseményt.


 
rainman   2017. 12. 29.

Ahogy a címe is sugallja, eléggé hazafiasra sikeredett, de szerencsére nem a melldöngetős fajta. Igazából meglepett! Elképzelni sem tudtam, hogy lehet egy jó, vagy legalább nézhető filmet kihozni ebből a szegényke sztoriból. Ehelyett mit kaptam? Egy végig pörgős, feszült, izgalmas darabot. Nem ez az első jól sikerült film a terrorizmus kegyetlenségéről, de talán az első olyan, ami drámaiság helyett inkább dinamika van. A végén persze előjött az érzelemdús patriotizmus, de ez nem meglepő, hisz Peter Berg rendezőre igencsak jellemző, de mindig sikerül annál a pontnál megállnia, mikor még nem fordul át giccstengerbe! :-) Egy újabb remek film Peter Bergtől!

 
kota   2019. 04. 15.

Bátran mehet a 4 pont, akár többször nézős...én is ezt tapasztaltam:végig lekötött...na ez film :)

 
Krajcsovics Noémi   2017. 11. 06.

Végre egy olyan film - hosszú idő után - ami végig lekötött, ökölbe szorított kézzel néztem végig, nagyszerű volt, többször nézős!

Mark Wahlberg
Mark Wahlberg
Mark Wahlberg
John Goodman
Mark Wahlberg
Michelle Monaghan
Kevin Bacon
Mark Wahlberg
John Goodman
J.K. Simmons
Michelle Monaghan
Mark Wahlberg
Mark Wahlberg
Michelle Monaghan
Mark Wahlberg
J.K. Simmons
Michelle Monaghan
Mark Wahlberg
Mark Wahlberg
John Goodman
Kevin Bacon
Mark Wahlberg
Mark Wahlberg
Mark Wahlberg
J.K. Simmons
Kevin Bacon
John Goodman
 
A rendező összes felesleges manírját lenyesegetve tökélyre fejlesztette stílusát, kár, hogy ezt éppen (legutóbbi hármasát tekintve) tartalmilag leggyengébb történeténél sikerült. Mindenesetre a Patriots Day jól jelzi, hogy megfelelő alapanyag esetén Bergtől akár remekművekre is számíthatunk majd a jövőben.

7,5/10 több»
 
2013-ban Boston átélte a földi poklot. A tradicionális maraton célvonala előtt, nem sokkal az első befutók után, két bomba robbant. Az emberek pillanatok alatt a káosz, a rettegés és a borzalom világában találták magukat. Ártatlanok haltak meg, vagy váltak örökre rokkanttá. Életeket tépett szét a detonáció. (4/5)
 

A film költségvetése 45 millió dollár volt és jelenleg 50,5 millió bevételnél tart világszerte.

(Bob)
 

A film nyílt statiszta castingjára több ezer olyan bostoni lakos jelentkezett, akik testközelből élték át a tragédiát.

(hp)
 

A terrorista Dzhokhar Tsarnaev elfogásának jelenetét épp annak második évfordulóján vették fel.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.