Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
35
Szereplők
11
Vélemények
24
Képek
3
Videók
 
elekm90   2020. 04. 14.

legújabb vélemény

Kellően izgalmas film a Berg-Wahlberg páros újabb közös munkája, emellett egy elég jó szereplőgárdát sikerült szerződtetni (bár szegény J.K. Simmons ezúttal nem kapott túl sok szerepet). Ami viszont nagyon nem tetszett benne, az a tipikus amerikai hatásvadászat a drámai jeleneteknél, olykor kicsit túlzásba vitték, nekem többek közt az a monológ a szeretetről és gyűlöletről is sok volt. 7/10

 
MMcFly2015   2017. 11. 08.

Merénylet Bostonban

Amerikában nem lett sikeres, és hazánkban sem került a mozi premierek listájára. Kár érte, mert elég komoly film lett - a témán kívül a színészek és a végeredmény is elég erős. 2013, Boston. Szerintem a többség emlékszik rá a híradóból, esetleg egy dokumentumfilmet látott a tragédiáról. Ez a film dokumentumfilmnek is megállja a helyét, mert az eddigi információk alapján amiket láttam (wikipédia, híradó, natGeo) elég hűen sikerült feldolgozni az eseményt. Egyedül Mark Wahlberg karaktere fiktív. A film az első 30-40 percben a terrortámadást és a vele keletkezett pánikot elég hatásosan mutatja be, az embert egyszerre sokkolja, bosszantja és meghatja. A támadás után jön a lényeg, a két fiatal me... több»


 
hsanya182   2017. 11. 08.

Összességében jól sikerült, terrorcselekményről szóló film. Volt benne feszült akció, már majdnem 30 rendőr lőtte a két terroristát, volt feszült nyomozás, hogy elkapják e a robbantókat... Nézhető TV film, kellően próbálja ábrázolni a megtörtént eseményt.

 
HercegPeter   2019. 07. 16.

Peter berg ezeknek a filmeknek a specialistája. A történteket nem igazán ismerem (a robbantáson kívül persze), így nekem tudott újat mutatni. A hitelességet sem tudom megállapítani, de szerintem nem nagyon rugaszkodtak el a valóságtól. Jó ötlet volt egy fiktív karakter köré építeni a történetet és hát a rendező természetesen a jól bevált Mark Wahlberget választotta. Rajta kívül is kapunk pár híresebb színészt, akik hozzák a tőlük várható színvonalat. A történet is izgalmas, képes két órára lekötni a nézők figyelmét.

 
dailyfilmsan   2020. 02. 11.

Szívhez szóló történet, nekem nagyon tetszett. Ami kiemelkedő az a beleélés, az a végtelen együttérzés ami árad a filmből és a színészekből végig. Borzasztó hogy ez valójában megtörtént és hogy megtörténhet nap mint nap hasonló bárhol a világon. A film tiszteleg a hazafiak előtt akiknek a harcát megfilmesítették. Kiváló dráma.

Mark Wahlberg
Mark Wahlberg
Mark Wahlberg
John Goodman
Mark Wahlberg
Michelle Monaghan
Kevin Bacon
Mark Wahlberg
John Goodman
J.K. Simmons
Michelle Monaghan
Mark Wahlberg
Mark Wahlberg
Michelle Monaghan
Mark Wahlberg
J.K. Simmons
Michelle Monaghan
Mark Wahlberg
Mark Wahlberg
John Goodman
Kevin Bacon
Mark Wahlberg
Mark Wahlberg
Mark Wahlberg
J.K. Simmons
Kevin Bacon
John Goodman
 
A rendező összes felesleges manírját lenyesegetve tökélyre fejlesztette stílusát, kár, hogy ezt éppen (legutóbbi hármasát tekintve) tartalmilag leggyengébb történeténél sikerült. Mindenesetre a Patriots Day jól jelzi, hogy megfelelő alapanyag esetén Bergtől akár remekművekre is számíthatunk majd a jövőben.

7,5/10 több»
 
2013-ban Boston átélte a földi poklot. A tradicionális maraton célvonala előtt, nem sokkal az első befutók után, két bomba robbant. Az emberek pillanatok alatt a káosz, a rettegés és a borzalom világában találták magukat. Ártatlanok haltak meg, vagy váltak örökre rokkanttá. Életeket tépett szét a detonáció. (4/5)

A film összbevétele 50 549 909 dollár volt (imdb.com).

 

A film költségvetése 45 millió dollár volt és jelenleg 50,5 millió bevételnél tart világszerte.

(Bob)
 

A film nyílt statiszta castingjára több ezer olyan bostoni lakos jelentkezett, akik testközelből élték át a tragédiát.

(hp)
 

A terrorista Dzhokhar Tsarnaev elfogásának jelenetét épp annak második évfordulóján vették fel.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.