Játssz egy Xiaomi Redmi Note 4-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
87

Cápa

(Jaws)
Cápa
 
Laca  2017. 03. 07.

Nagyszerű alkotás, izgalmas és ijesztő is egyben, a rendezés Spielbergtől zseniális ahogy a lehetőségeket a 70-es években megalkották.

 
Deku  2017. 07. 15.

Mára már kultikus mondhatni klasszikus film lett belőle. Spielberg egyik legszuperebb horror filmje. Annak ellenére, hogy egy állatról van szó az iszony mindig jelen van.

 
ZeroHero  2015. 05. 12.

Nagyon jo film. Minden a helyen van benne. A zene, a szineszek, az atmoszfera.
Igazan onnantol lesz nyomaszto es felelmetes, amikor kimennek a tengerre Quinn hajojaval..

 
hell.l  2016. 10. 15.

Ez egy nagyon jó katasztrófa/horrol (vagy bárhogyan is nevezhetjük) film lett a hetvenes évekből. A történet nagyon jól bontakozik ki , ami fontos, eleve, hogy van története, nem úgy mint a napjainkban sajnos több tömeg horrolnak.

 
Zsceeeka  2017. 10. 31.

Utolsó előtti alkalom, hogy láttam, gyerekkoromban volt, viszont most újra megnéztem, mert szóba jött. Kíváncsi voltam, hogyan fog hatni rám. Félelmetes nem volt (a maga korában biztosan, de az ingerküszöb már jóval fentebb van). Igazából tetszett, jó film, jó sztorival, a karakterek is érdekesek, kortalan mű.

Lorraine Gary
smokingbarrels.blog.hu - Cápa / Jaws (1975)
A Cápa tehát nem a jól felépített karakterdrámák, elgondolkodtató konfliktusok filmje, és ez akár még fel is róható neki, de a vállalásait 40 év távlatából is tökéletesen teljesíti. Nyilván túlzás lenne odáig menni, hogy azóta sem sikerült Spielberg munkájához foghatót alkotni (hiszen a rendező maga is megtette már ezt jó párszor), de ha valaki egy remek horror-thrillert szeretne látni, akkor kézenfekvő választás lehet ez a film. 8/10
 

Quint szerepére Lee Marvint vagy Sterling Haydent szerették volna megnyerni, de nemet mondtak.

(Timo)
 

A filmet New England-i Martha's Vineyard szigetén vették fel.

(Timo)
 

A helyi halászok nem tudtak megfelelő nagyságú cápát elejteni a forgatás helyszínén ahhoz a jelenethez, amiben a város a cápa elfogását ünnepli, ezért a producerek magángépen hozattak egy frissen fogott tigriscápát Floridából.

(Timo)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.