Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
36
Vélemények
55
Képek
3
Videók
Cápa
 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 07.

Nagyszerű alkotás, izgalmas és ijesztő is egyben, a rendezés Spielbergtől zseniális ahogy a lehetőségeket a 70-es években megalkották.

 
Deku   2017. 07. 15.

Mára már kultikus mondhatni klasszikus film lett belőle. Spielberg egyik legszuperebb horror filmje. Annak ellenére, hogy egy állatról van szó az iszony mindig jelen van.


 
ZeroHero   2015. 05. 12.

Nagyon jo film. Minden a helyen van benne. A zene, a szineszek, az atmoszfera. Igazan onnantol lesz nyomaszto es felelmetes, amikor kimennek a tengerre Quinn hajojaval..

 
MidoD7   2019. 04. 12.

Karon ragad, egy másik világba visz el, imádom az ilyet. Szerettem ezt a filmet, mert teljesen elvarázsolt. Ezenkívül a színészek fantasztikusan alkotnak. Öt csillag.

 
Márton   2018. 10. 06.
Nem fog az idő vasfoga Steven Spielberg Cápáján

Nagyon kevés olyan filmmel találkoztam mint az 1975-ös Cápával, mert azonkívül hogy örök klasszikus számomra (és gondolom ezzel még nagyon sokan vannak így) ezenkívül egyfajta műfajteremtő alkotás is egyben (az állatos horrorfilmek terén)! Persze voltak Spielberg Cápája előtt is állatos horrorfilmek, amik kimagasló színvonalúak voltak (például Hitchcock 1963-as Madarak című remekműve) de az én szívemhez a Cápa sokkal közelebb állt! Már maga a rendező nagyságát is jól mutatja az a tény, hogy a Cápa Csak a második nagyjátékfilmje volt és hogy rendezés terén ilyen profi munkára volt képes, az nagyon ritka! Persze volt egy nagyon jó alapja is a filmnek, hisz Peter Benchley 1974-ben írt könyve (n... több»

Lorraine Gary
 
A Cápa tehát nem a jól felépített karakterdrámák, elgondolkodtató konfliktusok filmje, és ez akár még fel is róható neki, de a vállalásait 40 év távlatából is tökéletesen teljesíti. Nyilván túlzás lenne odáig menni, hogy azóta sem sikerült Spielberg munkájához foghatót alkotni (hiszen a rendező maga is megtette már ezt jó párszor), de ha valaki egy remek horror-thrillert szeretne látni, akkor kézenfekvő választás lehet ez a film. 8/10 több»
 

Állítólag a Quint alakító Robert Shaw színész több alkalommal is részeg volt egyes jelenetek felvételénél, ezért sok jelenetet újra kellett venni! Viszont a film rendezője Steven Spielberg egy interjú során elismerte, hogy annál a jelenetnél amikor Quint elmeséli a porul járt Indianapolis tengeralattjáró történetét, akkor is részeg volt. De a felvétel annyira jól sikerült, hogy ezt végül megtartotta a kész filmhez!

(Márton )
 

A filmben szereplő sárga bólyákat más filmekhez is felhasználták.

(HETEDIK )
 

Egyes jelenetekhez valódi cápás felvételeket használtak, de a filmvégi hajós részben nagyrészt műcápával dolgoztak.

(HETEDIK )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.