Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
35
Vélemények
55
Képek
3
Videók
Cápa
 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 07.

Nagyszerű alkotás, izgalmas és ijesztő is egyben, a rendezés Spielbergtől zseniális ahogy a lehetőségeket a 70-es években megalkották.

 
Deku   2017. 07. 15.

Mára már kultikus mondhatni klasszikus film lett belőle. Spielberg egyik legszuperebb horror filmje. Annak ellenére, hogy egy állatról van szó az iszony mindig jelen van.


 
ZeroHero   2015. 05. 12.

Nagyon jo film. Minden a helyen van benne. A zene, a szineszek, az atmoszfera.
Igazan onnantol lesz nyomaszto es felelmetes, amikor kimennek a tengerre Quinn hajojaval..

 
Zsceeeka   2017. 10. 31.

Utolsó előtti alkalom, hogy láttam, gyerekkoromban volt, viszont most újra megnéztem, mert szóba jött. Kíváncsi voltam, hogyan fog hatni rám. Félelmetes nem volt (a maga korában biztosan, de az ingerküszöb már jóval fentebb van). Igazából tetszett, jó film, jó sztorival, a karakterek is érdekesek, kortalan mű.

 
hell.l   2016. 10. 15.

Ez egy nagyon jó katasztrófa/horrol (vagy bárhogyan is nevezhetjük) film lett a hetvenes évekből. A történet nagyon jól bontakozik ki , ami fontos, eleve, hogy van története, nem úgy mint a napjainkban sajnos több tömeg horrolnak.

Lorraine Gary
 
A Cápa tehát nem a jól felépített karakterdrámák, elgondolkodtató konfliktusok filmje, és ez akár még fel is róható neki, de a vállalásait 40 év távlatából is tökéletesen teljesíti. Nyilván túlzás lenne odáig menni, hogy azóta sem sikerült Spielberg munkájához foghatót alkotni (hiszen a rendező maga is megtette már ezt jó párszor), de ha valaki egy remek horror-thrillert szeretne látni, akkor kézenfekvő választás lehet ez a film. 8/10 több»
 

A filmben szereplő sárga bólyákat más filmekhez is felhasználták.

(Hetedik )
 

Egyes jelenetekhez valódi cápás felvételeket használtak, de a filmvégi hajós részben nagyrészt műcápával dolgoztak.

(Hetedik )
 

Quint szerepére Lee Marvint vagy Sterling Haydent szerették volna megnyerni, de nemet mondtak.

(Mafab.hu )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.