Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
40
Vélemények
55
Képek
4
Videók
Cápa
 
ArpiHajdu és Réci   2019. 07. 26.
Spielberg nagy dobása

Spielberg első igazán nagy dobása e sorok írásakor már 44 éves, ugyanakkor az a kijelentés, hogy egy igazi filmtörténeti klasszikust (melyet nem kezdett ki az idő vasfoga) köszönthetünk benne, nem véletlen. Egyrészt ezt az alkotást tekinthetjük a nyári blockbuster jelzővel ellátott filmek megteremtőjének, mi több, alapvetően változtatta meg a stúdiók hozzáállását abban, hogy merjenek nagyobb költségvetésű gigaprodukciókat küldeni mozikba az év legforróbb időszakában. Másrészt pedig azt sem szabad elfelejtenünk, hogy az érdemi hatásmechanizmusai az idő előrehaladtával is működőképesek. No nem a címszereplőre gondolok, aki mai szemmel – megkockáztatom, hogy – (finoman fogalmazva) megmosolyogta... több»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 07.

Nagyszerű alkotás, izgalmas és ijesztő is egyben, a rendezés Spielbergtől zseniális ahogy a lehetőségeket a 70-es években megalkották.


 
Deku   2017. 07. 15.

Mára már kultikus mondhatni klasszikus film lett belőle. Spielberg egyik legszuperebb horror filmje. Annak ellenére, hogy egy állatról van szó az iszony mindig jelen van.

 
HETEDIK   2019. 08. 12.

Alapmű, ez vitathatatlan. Hogy mennyire mutatja be hűen a cápák viselkedését azt inkább hagyjuk...

 
ZeroHero   2015. 05. 12.

Nagyon jo film. Minden a helyen van benne. A zene, a szineszek, az atmoszfera. Igazan onnantol lesz nyomaszto es felelmetes, amikor kimennek a tengerre Quinn hajojaval..

Lorraine Gary
 
A Cápa tehát nem a jól felépített karakterdrámák, elgondolkodtató konfliktusok filmje, és ez akár még fel is róható neki, de a vállalásait 40 év távlatából is tökéletesen teljesíti. Nyilván túlzás lenne odáig menni, hogy azóta sem sikerült Spielberg munkájához foghatót alkotni (hiszen a rendező maga is megtette már ezt jó párszor), de ha valaki egy remek horror-thrillert szeretne látni, akkor kézenfekvő választás lehet ez a film. 8/10 több»

A film összbevétele 470 653 000 dollár volt (imdb.com).

 

Állítólag a Quint alakító Robert Shaw színész több alkalommal is részeg volt egyes jelenetek felvételénél, ezért sok jelenetet újra kellett venni! Viszont a film rendezője Steven Spielberg egy interjú során elismerte, hogy annál a jelenetnél amikor Quint elmeséli a porul járt Indianapolis tengeralattjáró történetét, akkor is részeg volt. De a felvétel annyira jól sikerült, hogy ezt végül megtartotta a kész filmhez!

(Márton)
 

A filmben szereplő sárga bólyákat más filmekhez is felhasználták.

(HETEDIK )
 

Egyes jelenetekhez valódi cápás felvételeket használtak, de a filmvégi hajós részben nagyrészt műcápával dolgoztak.

(HETEDIK )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.