Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
80
Filmadatlap
 
21
Szereplők
5
Vélemények
12
Képek
1
Videók
 
dailyfilmsan   2020. 05. 12.

legújabb vélemény

Érdekes volt, bár egy idő után kezdett laposodni a történet. A szereplők fele idegesítően egysíkú. Nincs karakterfejlődés, viszont vannak értékes képi elemek. Egy klasszikus amiből sok film építkezett már. Az alapok szerelmeseinek tudnám ajánlani elsősorban.

 
Berto49   2017. 09. 23.

Végre egy olyan film, amit szinte fenntartás nélkül lehet szeretni. Az első rész börtönjelenetei ugyan már a könyökömön jöttek ki, de aztán a mozdonyok száguldása a fenséges alaszkai télben, meg a színészek (Jon Voight, Eric Roberts, Rebecca De Mornay) fantasztikus játéka, a drámai, feszültség teljes percek kárpótoltak. Ezt a Koncsalovszkij-filmet moziban, széles vásznon kellett volna megnézni, de hol is játszanák ezt a ’85-ös moviet?!


 
tomtom   2015. 03. 19.

Eric Roberts ezért a filmszereoért Oscar-jelölést kapott! Tényleg szép teljesítmény volt, nem vártam volna ezt Koncalovsky-tól...egy igazán jó minőségű thrillert készített, kiváló színészi alakításokkal tarkítva.

 
tmotm   2019. 05. 18.

A filmnek 2 nagy problémája van. Eric Roberts félelmetesen dühítő karaktere, amit még el lehet fogadni, de az utolsó 5 percben az egész film súlytalan és mindfuck lesz. Sajnos itt nincs spoiler elrejtő opció, így nem akarom kiírni, de a film kb. 10 perc után véget is érhetett volna. Innentől kezdve pedig az egész értelmetlenné válik.

 
varjú   2015. 05. 10.

Nekem John Voight volt a személyes kedvencem belőle...Mindig bírtam a filmjeit, szerintem Angelina is tőle örökölt, de valami sokkal jobbra fejlesztette...hehe

A film összbevétele 7 936 012 dollár volt (imdb.com).

 

A film nagy premierje Anchorage-ben volt, mivel a nagy részét Alaszkában forgatták.

(dailyfilmsan)
 

Jeff Bridgesnek felajánlották Buck McGeehy szerepét, de ő visszautasította azt.

(dailyfilmsan)
 

Manny bajuszát Jon Voight javasolta a készítőknek, miután megnézte a Scared Straight című dokumentumfilmet.

(dailyfilmsan)
 

Eric Roberts a forgatás előtti néhány hónapban erősen megdolgozta magát, hogy harminc font izmot szedjen fel a forgatás megkezdéséig.

(dailyfilmsan)
 

Az Alaska Railroad Corporation (ARRC) szigorú korlátozások mellett engedélyezte csak a forgatást. Először is a cég nevét és logóját nem lehetett megjeleníteni egyetlen berendezésen sem. Továbbá az Alaska Roads webhely szerint további óvintézkedéseket tettek a szereplők biztonsága érdekében. Egyetlen felvétel sem kezdődhetett meg anélkül, hogy mindenki biztonságosan csatlakozott volna a mozgó vonathoz, vagy beakasztották volna őket a vonaton végzett munkafolyamatok közben.

(dailyfilmsan)
 

Ez a film volt Danny Trejo és Tommy 'Tiny' Lister játékfilmes debütálása.

(dailyfilmsan)
 

A filmet Richard Holley emlékének szentelték. Rick Holley helikopterpilóta volt a filmben, de egy ütközés következtében meghalt a forgatás során.

(dailyfilmsan)
 

Felkészülve Manny szerepére, Jon Voight felkereste a San Quentin börtönt, és eltöltött egy kis időt a foglyokkal. Néhányukkal közülük még évekkel később is tartotta a kapcsolatot.

(dailyfilmsan)
 

Ryûzô Kikushima és Hideo Oguni története alapján eredetileg Akira Kurosawa írta a forgatókönyvet, amit a három amerikai író aztán a végleges verzióra alakított.

(Menyét Ibolya)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.