Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Szökevényvonat (1985)

Runaway Train
Filmadatlap
 
21
Szereplők
5
Vélemények
12
Képek
1
Videók

Galéria (12)

Videók (1)

 
dailyfilmsan   2020. 05. 12.

legújabb vélemény

0

Érdekes volt, bár egy idő után kezdett laposodni a történet. A szereplők fele idegesítően egysíkú. Nincs karakterfejlődés, viszont vannak értékes képi elemek. Egy klasszikus amiből sok film építkezett már. Az alapok szerelmeseinek tudnám ajánlani elsősorban.

 
Berto49   2017. 09. 23.

0

Végre egy olyan film, amit szinte fenntartás nélkül lehet szeretni. Az első rész börtönjelenetei ugyan már a könyökömön jöttek ki, de aztán a mozdonyok száguldása a fenséges alaszkai télben, meg a színészek (Jon Voight, Eric Roberts, Rebecca De Morna... több»

 
tomtom   2015. 03. 19.

1

Eric Roberts ezért a filmszereoért Oscar-jelölést kapott! Tényleg szép teljesítmény volt, nem vártam volna ezt Koncalovsky-tól...egy igazán jó minőségű thrillert készített, kiváló színészi alakításokkal tarkítva.

 
tmotm   2019. 05. 18.

0

A filmnek 2 nagy problémája van. Eric Roberts félelmetesen dühítő karaktere, amit még el lehet fogadni, de az utolsó 5 percben az egész film súlytalan és mindfuck lesz. Sajnos itt nincs spoiler elrejtő opció, így nem akarom kiírni, de a film kb. 10 p... több»

 
varjú   2015. 05. 10.

0

Nekem John Voight volt a személyes kedvencem belőle...Mindig bírtam a filmjeit, szerintem Angelina is tőle örökölt, de valami sokkal jobbra fejlesztette...hehe

A film összbevétele 7 936 012 dollár volt (imdb.com).

 

A film nagy premierje Anchorage-ben volt, mivel a nagy részét Alaszkában forgatták.

(dailyfilmsan)
 

Jeff Bridgesnek felajánlották Buck McGeehy szerepét, de ő visszautasította azt.

(dailyfilmsan)
 

Manny bajuszát Jon Voight javasolta a készítőknek, miután megnézte a Scared Straight című dokumentumfilmet.

(dailyfilmsan)
 

Eric Roberts a forgatás előtti néhány hónapban erősen megdolgozta magát, hogy harminc font izmot szedjen fel a forgatás megkezdéséig.

(dailyfilmsan)
 

Az Alaska Railroad Corporation (ARRC) szigorú korlátozások mellett engedélyezte csak a forgatást. Először is a cég nevét és logóját nem lehetett megjeleníteni egyetlen berendezésen sem. Továbbá az Alaska Roads webhely szerint további óvintézkedéseket tettek a szereplők biztonsága érdekében. Egyetlen felvétel sem kezdődhetett meg anélkül, hogy mindenki biztonságosan csatlakozott volna a mozgó vonathoz, vagy beakasztották volna őket a vonaton végzett munkafolyamatok közben.

(dailyfilmsan)