Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
78
Filmadatlap
 
27
Szereplők
7
Vélemények
13
Képek
2
Videók
Gyilkos túra
 
Gyalog őrmester   2018. 03. 24.

Sajnos én csak pár hónapja tudtam meg, hogy ilyen film létezik, de megnéztem. Szerintem nagyon ügyesen össze van rakva, feszült és izgalmas. Csak ajánlani tudom annak, aki kedveli a kaland-thrillereket.

 
urbanistaa   2018. 11. 07.

A filmmel kapcsolatban nem véletlenül voltak fenntartásaim. Nagyon sok olyan jelenet vagy visszautalás van benne, amiket más filmekből koppinthattak. Közepes.


 
Telezsu   2016. 02. 22.

Izgalmas és végig feszültséget fenntartó film, ami végig leköti az embert a fikgyelmét, egy perce sem volt unlalmas. A kategória kedvelőinek csak ajánlani tudom!

 
online91   2016. 07. 07.

Megéri rászánni az időt arra, hogy megnézd a filmet. Egy igazán jó tanulmány az emberi reakcióról, amikor szembe kell néznie félelemmel, veszéllyel és kalanddal. Rám nagy hatással volt a film.

 
Gyorvik   2018. 10. 17.

Ki hitte volna, hogy ugyanaz a rendezője a filmnek, mint a blockbuster Ördögűző folytatásának - mely utóbbi akkorát bukott, mint egy szamár a fogathajtó vb-n. A Gyilkos túra viszont nagyon eredeti és kiváló - ahogy a hozzászóló írja - ennyi év távlatából is. A sorok írója nagy rajongója fenomenális tehetségű honfitársunk Zsigmond Vilmos operatőri munkásságának, aki nélkül természetesen nem lett volna ezen alkotás sem ugyanaz. Megjegyzendő ugyanakkor, hogy a képsorok meghökkentően eredetiek és velőtrázóan az arcodba csapnak - pestiesen szólva nem fog a filmen az idő.

 

Az időnként igen veszélyes jelenetek ellenére a színészek épp bőrrel megúszták a forgatást, ám ezt nem lehetett elmondani a filmben használt kenukról: öt fából készültet teljesen összetörtek, valamint egy alumíniumból készült is súlyosan megsérült.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A forgatás elején az író, James Dickey is a stábbal tartott, ám a viselkedésével (pl. a színészeket még a szünetekben is a karaktereik nevén szólította, a rendező munkájába pedig állandóan beleszólt) hamar kivívta munkatársai ellenszenvét. Dickey-t végül elküldték a forgatásról, s csak a cameo-szerepére hívták vissza.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film végén megjelenő seriffet az alapul szolgáló regény, s egyben a film frogatókönyv írója, James Dickey játszotta.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.