Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
78
Filmadatlap
 
27
Szereplők
7
Vélemények
13
Képek
2
Videók
Gyilkos túra
 
urbanistaa   2018. 11. 07.

legújabb vélemény

A filmmel kapcsolatban nem véletlenül voltak fenntartásaim. Nagyon sok olyan jelenet vagy visszautalás van benne, amiket más filmekből koppinthattak. Közepes.

 
Gyalog őrmester   2018. 03. 24.

Sajnos én csak pár hónapja tudtam meg, hogy ilyen film létezik, de megnéztem. Szerintem nagyon ügyesen össze van rakva, feszült és izgalmas. Csak ajánlani tudom annak, aki kedveli a kaland-thrillereket.


 
Telezsu   2016. 02. 22.

Izgalmas és végig feszültséget fenntartó film, ami végig leköti az embert a fikgyelmét, egy perce sem volt unlalmas. A kategória kedvelőinek csak ajánlani tudom!

 
Gyorvik   2018. 10. 17.

Ki hitte volna, hogy ugyanaz a rendezője a filmnek, mint a blockbuster Ördögűző folytatásának - mely utóbbi akkorát bukott, mint egy szamár a fogathajtó vb-n. A Gyilkos túra viszont nagyon eredeti és kiváló - ahogy a hozzászóló írja - ennyi év távlatából is. A sorok írója nagy rajongója fenomenális tehetségű honfitársunk Zsigmond Vilmos operatőri munkásságának, aki nélkül természetesen nem lett volna ezen alkotás sem ugyanaz. Megjegyzendő ugyanakkor, hogy a képsorok meghökkentően eredetiek és velőtrázóan az arcodba csapnak - pestiesen szólva nem fog a filmen az idő.

 
online91   2016. 07. 07.

Megéri rászánni az időt arra, hogy megnézd a filmet. Egy igazán jó tanulmány az emberi reakcióról, amikor szembe kell néznie félelemmel, veszéllyel és kalanddal. Rám nagy hatással volt a film.

 
DarkMoss   2016. 04. 09.

Nagyon rendben van ez a film, igazán jó filmélmény valahányszor látja az embert. Nagyon profi. Minden percét élveztem! Kétségkívül öt pontos film!

 
spikeZ   2015. 05. 06.

Nagyon jól meg tudta teremteni ez a film nyomasztó hangulatot, teljesen lekötötte az embert, és végig érezni lehetett a hatását. Durva film ahhoz képest, hogy már nem mai, de mégis ekkora hatást tud kifejteni az emberre.

A film összbevétele 46 122 355 dollár volt (imdb.com).

 

Az időnként igen veszélyes jelenetek ellenére a színészek épp bőrrel megúszták a forgatást, ám ezt nem lehetett elmondani a filmben használt kenukról: öt fából készültet teljesen összetörtek, valamint egy alumíniumból készült is súlyosan megsérült.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatás elején az író, James Dickey is a stábbal tartott, ám a viselkedésével (pl. a színészeket még a szünetekben is a karaktereik nevén szólította, a rendező munkájába pedig állandóan beleszólt) hamar kivívta munkatársai ellenszenvét. Dickey-t végül elküldték a forgatásról, s csak a cameo-szerepére hívták vissza.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film végén megjelenő seriffet az alapul szolgáló regény, s egyben a film frogatókönyv írója, James Dickey játszotta.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az alacsony költségvetésnek köszönhetően a stáb nem tudott biztosításra pénzt költeni, így a filmeb látható jeleneteket a színészek mind maguk csinálták, kaszkadőr nélkül (Pl. Jon Voight valóban megmászta a hatalmas sziklát).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Donald Sutherland visszautasította Ed szerepét, arra hivatkozva, hogy a forgatókönyv túl erőszakos. Később bevallotta, hogy megbánta ezt a döntését.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A rendezést Sam Peckinpah is elvállalta volna, ám miután John Boorman megszerezte a film jogait, Peckinpah a Gyilkos túra helyett a Szalmakutyákat rendezte meg.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ed feleségét Belinda Beatty formálta meg, aki az Edet alakító színész, Ned Beatty felesége volt akkoriban.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

Zsigmond Vilmos a forgatáson egyszer hangosan balhézott, mire a rendező kivette a kezéből a felvevőgépet, és a következőt mondta neki: "Ide figyelj! Ha még egyszer így viselkedsz, úgy odavágom hozzád ezt a kamerát, hogy nem ismersz magadra!" Az operatőr ekkor megtanulta örökre, hogy a rendezőkkel csak nyugodtan, finoman szabad bánni.

(Bogi87)
 

Zsigmond Vilmos az 1956-os felvételeinek köszönhetően kapta meg az operatőri munkát. A rendező úgy vélte, hogy ha Zsigmond Vilmos elég bátor volt közelről szovjet tankokat lefilmezni, akkor elég mersze van egy vadvízi környezetben játszódó filmet fényképezni.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.