Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
51
Vélemények
55
Képek
7
Videók

Vélemények: Cápa (1975)

 
Linda31   2022. 11. 14.

legújabb vélemény

1
Örök kedvenc.

Egyszerűen imádom benne a végén a Roy Scheider, Robert Shaw, Richard Dreyfuss hármas alakítását, szerintem felejthetetlen. Klasszikus. Nekem személyes kedvencem Robert Shaw benne. A színészi teljesítmény pedig 5*. Én többre értékelem ezt, mint a mindenféle effekteket, trükköket.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 07. 26.

a nap véleménye

1
Spielberg nagy dobása

Spielberg első igazán nagy dobása e sorok írásakor már 44 éves, ugyanakkor az a kijelentés, hogy egy igazi filmtörténeti klasszikust (melyet nem kezdett ki az idő vasfoga) köszönthetünk benne, nem véletlen. Egyrészt ezt az alkotást tekinthetjük a nyá... teljes kritika»


 
Kóborló   2021. 02. 18.

4
Egy örök kedvencem

Bizonyára mindenkinek vannak filmek, amikre méltán gondol úgy, hogy egyértelműen a kedvencei közt a helyük. Az már talán egy fokkal bonyolultabb lenne, ha valaki megkérné az illetőt, hogy rangsorolja a kedvenceit. Egy efféle kérdést tett fel a napokb... teljes kritika»

 
Artemisia   2020. 05. 08.

2
A cápás filmek királya

Több szempontból is megkerülhetetlen mű a filmtörténetben. Kétségkívül a cápás filmek királya (ámbár az utána készült cápás filmek a zs-kategóriába alacsonyították a témát), és egyben az egyik legkreatívabb horror, hiszen brutális jelenetek nélkül, h... teljes kritika»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 07.

1

Nagyszerű alkotás, izgalmas és ijesztő is egyben, a rendezés Spielbergtől zseniális ahogy a lehetőségeket a 70-es években megalkották.

 
Sabnock Sanatory   2019. 07. 23.

1

Spielberg talán legjobb, korszakalkotó filmje. Végig félelemben, feszültségben tart. Totálisan beleélem magam, akárhányszor nézem meg, és az idő vasfoga sem fog rajta. Zseniális alapmű.

 
HE7EDIK   2019. 08. 12.

1

Alapmű, ez vitathatatlan. Hogy mennyire mutatja be hűen a cápák viselkedését azt inkább hagyjuk...

 
Deku   2017. 07. 15.

0

Mára már kultikus mondhatni klasszikus film lett belőle. Spielberg egyik legszuperebb horror filmje. Annak ellenére, hogy egy állatról van szó az iszony mindig jelen van.

 
ZeroHero   2015. 05. 12.

0

Nagyon jo film. Minden a helyen van benne. A zene, a szineszek, az atmoszfera. Igazan onnantol lesz nyomaszto es felelmetes, amikor kimennek a tengerre Quinn hajojaval..

 
sptt   2020. 08. 15.

1

Gyerekkorom első és egyik legemlékezetesebb horrorja, a balatonszárszói kertmoziban néztük meg, és napokig nem mertem bemenni a vízbe. :) Mai szemmel egy kicsit más, de mégis szép emlék, és továbbra is egy igényes mozi, 45 éve ellenére is. 70%

 
rainman   2020. 06. 28.

1

Spielberg nagy klasszikusa már 45 éves; és nem ez volt az apropója, de hosszú idő után újranéztem. Még mindig egy remek darab, de azért fogott rajta az idő vasfoga. A látvány és a feszültség mai szemmel nézve is rendben van, de a karakterek és a párb... több»

 
MP170506   2019. 05. 23.

0

Egy örök klasszikus, gyermekkorom rémálmainak megteremtője ez a film :D Persze mai fejjel, már más a véleményem, de nem tudnám lepontozni még se ezt a filmet.

 
elekm90   2019. 12. 08.

0

Mai szemmel már nem üt akkorát, ezt a filmet azóta számos hasonló alkotás koppintotta (főleg a 90es években). A filmnek a 2. fele az igazán jó és izgalmas (onnantól, hogy a 3 főszereplő kimegy a tengerre). A színészek egyébként jó alakítást nyújtanak, nekem különösen Dreyfuss karaktere tetszett. 8/10

 
MidoD7   2019. 04. 12.

0

Karon ragad, egy másik világba visz el, imádom az ilyet. Szerettem ezt a filmet, mert teljesen elvarázsolt. Ezenkívül a színészek fantasztikusan alkotnak. Öt csillag.

 
Márton   2018. 10. 06.

a nap véleménye

1
Nem fog az idő vasfoga Steven Spielberg Cápáján

Nagyon kevés olyan filmmel találkoztam mint az 1975-ös Cápával, mert azonkívül hogy örök klasszikus számomra (és gondolom ezzel még nagyon sokan vannak így) ezenkívül egyfajta műfajteremtő alkotás is egyben (az állatos horrorfilmek terén)! Persze vol... teljes kritika»

 
Timcsi   2019. 03. 12.

0

Eléggé korszakalkotó film. A zenéje zseniális, holott a történet nem is nagy durranás.

 
erahurka   2022. 07. 20.

0
Moziban harapósabb mint otthon

Elég régen láttam már ezt a filmet és nem igazán fogott meg, de mivel mindenütt klasszikusként hivatkoznak rá illetve ez volt az első mozis blockbuster, ha már volt rá lehetőségem, beültem hogy vásznon lássam és valamivel közelebb kerülhessek ahhoz, amit 1975-ben jelenthetett ez a film. Továbbra sem tartom zseniálisnak, bár a megítélését rontotta az elmúlt 45 év, hiszen ezerszer megismételték már ezt a formulát. Az első felében volt pár logikai buktató is ami roppantul zavart. De onnantól hogy kihajóznak egyszerűen zseniális, ahogy levadásszák a fenevadat baromi feszült szinte minden pillanata. A lezárás meg atom trash, de szerintem működik. Jobban élveztem mint annak idején azt meg kell hagyni, és igazán király volt moziban látni, de számomra ez továbbra sem a definitív állatos horror, vagy hova soroljam. /CinemaMOM Spielberg Hét #1/

 
Aki_megmondja_a_tutit   2021. 03. 10.

3
Többé nem fürdök tengerben...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A film hangulata már az elején meg van alapozva. Az első igazán ijesztő rész az volt, amikor leszakadt a móló, ott féltettem a csávó lábait. A film elején a cápa volt a ragadozó, de a közepétől az emberek kezdenek vadászni a cápára, miután kihajóztak, hogy elkapják, akkor pedig megint a cápa dominál, de már nincs visszaút. A filmből csak 4 perc van hátra (szöveggel együtt), de még mind a 3 karakter él, mondhatni, hogy az utolsó 3 perc a legvéresebb.

 
Filmimado   2022. 01. 30.

1

Nagyon izgalmas. A cápát úgy voltak képesek mozgatni, hogy aki beleéli magát a filmbe, el tudja hinni, az egy igazi példány. A mostani filmekhez mind CGI-t használnak, ami nem mondom, hogy baj, de nem annyira eredeti, mintha valós dolgokat használnán... több»

 
Zsceeeka   2017. 10. 31.

0

Utolsó előtti alkalom, hogy láttam, gyerekkoromban volt, viszont most újra megnéztem, mert szóba jött. Kíváncsi voltam, hogyan fog hatni rám. Félelmetes nem volt (a maga korában biztosan, de az ingerküszöb már jóval fentebb van). Igazából tetszett, jó film, jó sztorival, a karakterek is érdekesek, kortalan mű.

 
doroffee   2016. 02. 08.

0

Fantasztikus katasztrófafilm. Végig izgalmas, pörgős, feszült - éps a feszültséget nemcsak az okozza, hogy valami gyilkos lény tizedeli a lakosságot, hanem érzelmi feszültség is van a filmben bőven, ami a hasonló műfajú alkotások 99%-a elé teszi ezt a filmet.

 
Kósa Bence   2021. 05. 30.

1
Az első blockbuster film

Steven Spielberg = kiváló. Ez gyakorlatilag minden filmjére igaz. A cápa volt az első. Sajnos a társadalomban csak egy vérengző, ösztöneit követő lény. Pedig legfeljebb 5 áldozatot követel/év. Jó lenne, ha egyet se.

 
hell.l   2016. 10. 15.

0

Ez egy nagyon jó katasztrófa/horrol (vagy bárhogyan is nevezhetjük) film lett a hetvenes évekből. A történet nagyon jól bontakozik ki , ami fontos, eleve, hogy van története, nem úgy mint a napjainkban sajnos több tömeg horrolnak.

 
ZozArt89   2019. 07. 16.

0

Remek filmdarab, pörgős, izgi és ahol kell még félelmetes is tud lenni. Spielberg egyik legnagyobb mesterműve. Szerintem hibátlan a maga kategóriájában.

 
Loborg   2016. 04. 22.

0

Mivel 1975-ös, így már kisgyerekként sem számított újnak, amikor először láttam, valószínűleg ez volt az első "félelmetes" film, ami nem csak a korom miatt volt parás. Nagyon jó még mai szemmel is, ez az egyik legnagyobb klasszikus a katasztrófafilmek közül.

 
one1970   2015. 07. 26.

0

Imádom a cápákat!!! A legmagasabban fejlett húsevő cápák közé tartozik és legelső képviselői körülbelül ötmillió évvel ezelőtt, a miocén időszak végén jelentek meg a Csendes-óceán észak-keleti területén. A nagy fehér cápa a legnagyobb, ragadozó életm... több»

 
moony5972   2015. 07. 11.

0

Zseniális, korszakalkotó, tökéletes film. A színészek nagyon jól játszanak, a látványvilág is jól kidolgozott. Megáll az idő úgy telik el az egész film! Megéri megnézni többször is!

 
ellcrys89   2016. 02. 04.

0

Ez a film egy kötelező darab. Nagyon egyben van a film, stabil és erősen oda üt. A látványra panasz nem lehet, és amit nyújtott az egyszerűen csodás. Soha jobbat.

 
Blindspot   2015. 10. 20.

0

Nagyon szuper. Kellemes kikapcsolódás az egész család számára is akár. Igaz én barátnőmmel néztük ketten, de mindkettőnknek egyöntetű volt a véleménye, hogy ez fenomenális. Odatette magát a film és kész.

 
krysn95   2015. 10. 27.

0

Alapértelmezett klasszikus. Ha filmfan vagy akkor illik képbe lenni Speilberg ezen alkotásával. Időtálló, és szinte minden mondata idézni való. Nyári mozinak popcornnal tökéletes