Mai szemmel nézve kissé röhejes és nem kissé unalmas. A nagy szörnyes B filmek egész hadseregét zúdította az emberiségre, ami miatt nekem ennek a dögnek még az öröksége is bűzlik. Az egyetlen jó dolog a zene benne.
Klasszikus! Azóta sem volt ilyen cápás film. Érdekes módon a folytatásokban egyre bénábban tudták megcsinálni a cápát is. Ez egy igazi klasszikus, a tökélyre vitték benne a paráztatást.
Steven Spielberg filmjét Lengyelországban láttam, mert nálunk még nem mutatták be. Jó volt hogy ott nem szinkronizálták, csak a felirat volt lengyel. Volt egy fél napom Krakkóban és szakadt az eső. Nagyon jó választás volt. Azt gondolom, hogy a fiata... Több
Spielberg mestere a feszültségkeltésnek, amihez nagyon jó zenei ízlés is társul. Nekem egy kicsit talán lassan indul el, de utána meg végig pörget, és egy picit nagy a kontraszt, de a 20. századi filmkészítés egyik kiemelkedő alkotása.
Steven Spielberg ezzel a filmel bebizonyította hogy nagyon is ért a filmkészítéshez! Nagyon jól sikerült műve ez! Tele van izgalommal, félelemmel és drámával. Az ember és cápa harcának megvalósítása nagyon jól sikerült. A néző figyelmét végig le tudja majd kötni a film. Korszakalkotó film! 5/5
Jó film. Spielberg egyik legjobb filmje. Hatásos,izgalmas,a színészgárda kitűnő. A zene emlékezetes,mindig jelzi,ha jön a cápa. A cápa mai szemmel is élethű,jól sikerült a bábu. Az elnyújtott finálé roppant izgalmas. A három férfi főszereplő nagyot alakít. Minőségi horror,ami intelligens is,tudományos is. Értékes film.
Képes volt két órán keresztül zsigeri izgalmat okozni anélkül, hogy bármilyen félelmet keltő képet mutatott volna.
Egyszerűen imádom benne a végén a Roy Scheider, Robert Shaw, Richard Dreyfuss hármas alakítását, szerintem felejthetetlen. Klasszikus. Nekem személyes kedvencem Robert Shaw benne. A színészi teljesítmény pedig 5*. Én többre értékelem ezt, mint a mindenféle effekteket, trükköket.
A film talán legnagyobb erénye a három főszereplő, Brody, Quint és Hooper. A legjobb rész pedig a "horgászás", melyben Spielberg iszonyúan erős atmoszférát teremtett. Hárman egy cápa ellen, egy nem túl nagy hajóban - mesteri.
Ezt meg kell nézni! Tök mindegy hány éve csinálták, azok az idegborzoló jelenetek, a feszültségkeltés, a zene, a szereplők! Mind tökéletes élményt adnak! :)