Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
28

A cápa bosszúja (1987)

Jaws: The Revenge
Filmadatlap
 
18
Szereplők
2
Vélemények
17
Képek
2
Videók
 
ZeroHero   2015. 05. 12.

Az első tíz perc még emészthető. Visszatérünk Amitybe, újra látjuk Ellent, a rendőrséget, és persze a jó öreg bóját is a vízben. Később viszont a filmtörténelem egyik legostobább storyja bontakozik ki. A cápa gyorsabban ér New Englandről a Bahamákra, mint egy repülőgép, kizárólag a Brody család tagjait szeretné elfogyasztani, végül már idióta dinoszauruszhangon üvöltözik. 0 pont.

 
Márton   2018. 10. 23.
Egy fapados folytatás A cápa boszzúja

Sok emberrel beszéltem anno, hogy látták e a klasszikusnak számító 1975-ben készült Cápa című filmet és azok folytatásait (persze akik kedvelik a horrorfilmeket, szinte egyértelmű volt, hogy látták eme filmeket) az viszont nagyon érdekesnek találtam, hogy szinte mindannyian úgy emlékeztek hogy "csak" három részből állt az egész Cápa című horror frencsájsz és talán csak egy két ismerősöm emlékezet arra, hogy "született" még egy része, amit A cápa bosszújának kereszteltek el! Persze ezzel nem is okolnám őket, hisz ha őszinték akarunk lenni, nem is úgy lett anno reklámozva a film, hogy Cápa 4, hanem egyből ezzel az igencsak találó címen futtatták (ami ugyebár egyből egyfajta "spoilert" is tarta... több»

 

Az eredeti Jaws (A cápa) című film egyik érdekessége, hogy legtöbbet idézett mondata („We’re gonna need a bigger boat”) teljesen véletlenül, Roy Scheider rögtönzése folytán került a filmbe. Eredetileg ez a mondat nem szerepelt a forgatókönyvben.

(Filmelemző)
 

Ez az egyetlen Cápa film, amit nem Carl Gottlieb és/vagy Howard Sackler írt.

(rbernadett)
 

Ez Lorraine Gary utolsó filmje, és egyben egyetlen filmje az utolsó 8 évben.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.