Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
70%

A barlang (2005)

The Descent
Filmadatlap
 
23
Szereplők
20
Vélemények
25
Képek
2
Videók
A barlang
 
Harper   2020. 08. 25.

legújabb vélemény

2
Barlangi rém-emberek horrorja

A Descent egy nagyon izgalmas történet, mely bármilyen hihetetlennek is tűnik, de rendelkezik némi valóságszerűséggel az emberi evolúció adott szakaszában ugyanis létezett az úgynevezett barlangi ember. Ez a mai embertől annyira eltérő, hófehér bőrű, teljesen vak, ellenben kifinomult hallású, sötétben is jól tájékozódó, vadállati ösztönökkel bíró gyilkos "faj" - mely az amerikai Appalache-hegység mélyében él - a Barlang című 2005 -ös horrorfilmben egy barlangászkodó csapatra támad. A hátborzongató külsejű humanoidok a túrázók életére törnek. Neil Marshall jó érzékkel nyúlt a témához, a lánycsapat tagjait bemutatja és haláluk illetve a túlélők harca is izgalmas. Jó a script, köröm-lerágós a cselekmény és még csattanót is kapunk. A színészek közül kiemelendő Natalie Jackson Mendoza alakítása, aki Juno szerepében keményen szembeszáll a lényekkel és társait is segíti, amíg tudja. A Descentből készült egy második rész is 2009-ben, a sztorit folytatva, hasonlóan izgalmas kivitelben. Értékelésem: 75%. Legfőképp horror-rajongóknak ajánlom.

 
Bogi87   2016. 05. 27.

2

Izgalmas, pörgős film, jó befejezéssel.


 
Deku   2017. 12. 23.

0

Lapos volt és ami a fontos, hogy nem volt benne semmi olyan mozzanat ami megkapó lett volna. Nekem ez a sztori nem igazán jött be sajnos.A történet itt elég durva módon lehúzza az egész filmet. Nekem úgy tűnt mintha össze vissza ugrálnánk és nem lehet eldönteni sokszor hogy most mi is van.

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 24.

0

Na igen,végülis benne volt minden ami egy jó sztorihoz kell....szerelem,csalárdság,árulás,és egy jó adag félelem... Újszerű,hogy egy barlangban kell megharcolni az életünkért,hiszen ez nem az ő terepük,hanem a barlanglakó lényeké. Jó kis snittek voltak benne,és igen féltem is ,mert beleéltem magam. Nézhető kategória.

 
VvV   2018. 12. 22.

0

Vontatott és kiszámítható. Kár rá időt pazarolni.

 
SzFa   2017. 09. 19.

0

Gyenge film, minden meg van benne a bátor, a szép szőke, a beszólás, az ijedés, a hülye cselekedetek, de ennyi. Hogy pozitívet mondjak a szörny látványos és egyedire sikerült.

 
stevepisti   2020. 08. 14.

1
Csak csajok!

Szerintem jó film, nekem tettszett! Az ad egy külön pluszt a dolognak , hogy végig egy barlangban játszódik a történet, tehát a veszélyes szituból még nehezebb kikerülni , elmenekülni, hiszen a föld alatt vannak ,aminek beomlott a kijárata. Ráadásul csak csajok vannak a csapatban , talán még jobban izgulunk értük, ( én biztosan) . Aztán mikor tudatosul bennük, hogy, mivel is állnak szemben, akkor elszabadul a pokol. Számomra többször nézős. A műfaj kedvelőinek erősen ajánlott!

Galéria (25)

Videók (2)

A film összbevétele 57 029 609 dollár volt (imdb.com).

 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 101 horrorfilm film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

A film plakátját Philippe Halsman, Salvador Daliról készült portréfotója ihlette (In Voluptate Mors).

(dulkap)
 

Nora-Jane Noone-ról a film készítése közben készült egy életnagyságú baba, amelyet a színésznő a forgatás után megtarthatott, majd a fejét viccből édesanyja fagyasztójába tette.

(SódóGA)
 

Shauna Macdonald, Natalie Mendoza és Alex Reid saját maguk, kaszkadőrök és dublőrök segítsége nélkül csinálták végig a rafting-jelenetet.

(SódóGA)
 

A lényeket játszó színészeknek teljesen le kellett borotválniuk a testüket a maszk és a smink miatt, amelyet egyenként 3 óráig tartott feltenni rájuk.

(SódóGA)
 

A föld alatti lények kinézetét még a stábtagok és a színésznők elől is titkolták, így abban a jelenetben, amikor először találkoznak velük, ijedtségük és sikításuk teljesen őszinte volt. A színésznők kirohantak a díszletből, és utána hangosan nevettek saját ijedtségükön.

(SódóGA)
 

A filmben egyetlen igazi barlang sem tűnik fel. Az összeset a londoni Pinewood stúdióban építették fel.

(SódóGA)