Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
72%

A barlang (2005)

The Descent
Filmadatlap
 
23
Szereplők
27
Vélemények
22
Képek
1
Videók

Galéria (22)

Videók (1)

 
Kóborló   2022. 07. 20.

legújabb vélemény

2
A barlang mélyén

Mikor a The Descent (A barlang) című filmet bemutatták, pozitív és dicsőítő kritikák tömkelegével emlegették szinte minden fórumon Neil Marshall rendező, soron következő munkáját és azt kell hogy írjam, részben teljesen jogosan. Amikor megjelent ideh... teljes kritika»

 
Harper   2020. 08. 25.

3
Barlangi rém-emberek horrorja

A Descent egy nagyon izgalmas történet, mely bármilyen hihetetlennek is tűnik, de rendelkezik némi valóságszerűséggel az emberi evolúció adott szakaszában ugyanis létezett az úgynevezett barlangi ember. Ez a mai embertől annyira eltérő, hófehér bőrű, teljesen vak, ellenben kifinomult hallású, sötétben is jól tájékozódó, vadállati ösztönökkel bíró gyilkos "faj" - mely az amerikai Appalache-hegység mélyében él - a Barlang című 2005 -ös horrorfilmben egy barlangászkodó csapatra támad. A hátborzongató külsejű humanoidok a túrázók életére törnek. Neil Marshall jó érzékkel nyúlt a témához, a lánycsapat tagjait bemutatja és haláluk illetve a túlélők harca is izgalmas. Jó a script, köröm-lerágós a cselekmény és még csattanót is kapunk. A színészek közül kiemelendő Natalie Jackson Mendoza alakítása, aki Juno szerepében keményen szembeszáll a lényekkel és társait is segíti, amíg tudja. A Descentből készült egy második rész is 2009-ben, a sztorit folytatva, hasonlóan izgalmas kivitelben. Értékelésem: 75%. Legfőképp horror-rajongóknak ajánlom.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 09. 06.

2
Roppant izgalmas barlangi túra

Nem kapott nagy felhajtást pedig többet érdemelt volna. Kevés horrorfilm van, amely szinte végig egy barlangban játszódik, de ez csak egy jó pluszt ad neki. Főleg azoknak lehet fojtogató a helyszín, akik klausztrofóbiásak, hiszen végig a sötétben, egy zárt és szűkös helyen játszódik, ami külön lényeknek ad otthont, mit sem tudva róluk, szinte kiszolgáltatva nekik, igazán jó alapötletnek bizonyult. Neil Marshall rendezőnek ezt sikerült is egészen jól megcsinálni, roppant izgalmas, és a rendezésnek hála jól adja vissza a főszereplők szemszögéből az egész kétségbeesett helyzetet. Jól felvezették az egészet, már az elején felkelti az ember érdeklődését, egy roppant tragikus szituációt követően. A cselekmény java pedig csak pont az i-re, amikor is rossz barlangba mennek be, onnantól kezdődik az igazi próbatétel. Végig fenntartja a néző érdeklődését, állandó izgalmakkal találkozhatunk, nem hagyja A barlang a nézőt aludni. Sok dolgot nem tudhatunk meg a lények titkáról vagy történetükről, ez a tudatlanság pedig még egy pluszt ad a nézőnek, amiért át tudja érezni a főhősök szemszögéből történteket. Remek kis alkotás, végig izgalmas, néhol pedig egészen ijesztő is a slasher.

 
stevepisti   2020. 08. 14.

3
Csak csajok!

Szerintem jó film, nekem tettszett! Az ad egy külön pluszt a dolognak , hogy végig egy barlangban játszódik a történet, tehát a veszélyes szituból még nehezebb kikerülni , elmenekülni, hiszen a föld alatt vannak ,aminek beomlott a kijárata. Ráadásul csak csajok vannak a csapatban , talán még jobban izgulunk értük, ( én biztosan) . Aztán mikor tudatosul bennük, hogy, mivel is állnak szemben, akkor elszabadul a pokol. Számomra többször nézős. A műfaj kedvelőinek erősen ajánlott!

 
Bogi87   2016. 05. 27.

2

Izgalmas, pörgős film, jó befejezéssel.

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 24.

1

Na igen,végülis benne volt minden ami egy jó sztorihoz kell....szerelem,csalárdság,árulás,és egy jó adag félelem... Újszerű,hogy egy barlangban kell megharcolni az életünkért,hiszen ez nem az ő terepük,hanem a barlanglakó lényeké. Jó kis snittek voltak benne,és igen féltem is ,mert beleéltem magam. Nézhető kategória.

 
jfruzsi97   2022. 01. 12.

2

Már az előzetes alapján is jónak tűnt, és nem csalódtam. Nyomasztó volt néhol, ijesztő. A lények jól meg lettek "alkotva".

A film összbevétele 57 029 609 dollár volt (imdb.com).

 

A forgatást 2004. december 4-én kezdték meg, és 2005. február 5-re fejezték be.

(Kóborló )
 

Az amerikai mozikban bemutatott változatának a befejezése lényegesen eltér az angliai változatához képest.

(Kóborló )
 

A filmbéli Samet alakító MyAnna Buring színésznőnek ez volt az első egész esté filmje. Korábban csupán tévésorozatok epizódjában tűnt fel.

(Kóborló )
 

A film rendezője eleinte nem akarta elvállalni a rendezést, ugyanis az első egész estés filmje, a 2002-es Démoni harcosok is horror volt, és nem szerette volna, ha beskatulyázzák őt ebbe a műfajba.

(Kóborló )
 

A szereplők egytől-egyig komoly hegymászó képzést kaptak.

(Kóborló )