Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
70%

A barlang (2005)

The Descent
Filmadatlap
 
23
Szereplők
24
Vélemények
25
Képek
2
Videók

Galéria (25)

Videók (2)

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 09. 06.

legújabb vélemény

1
Roppant izgalmas barlangi túra

Nem kapott nagy felhajtást pedig többet érdemelt volna. Kevés horrorfilm van, amely szinte végig egy barlangban játszódik, de ez csak egy jó pluszt ad neki. Főleg azoknak lehet fojtogató a helyszín, akik klausztrofóbiásak, hiszen végig a sötétben, egy zárt és szűkös helyen játszódik, ami külön lényeknek ad otthont, mit sem tudva róluk, szinte kiszolgáltatva nekik, igazán jó alapötletnek bizonyult. Neil Marshall rendezőnek ezt sikerült is egészen jól megcsinálni, roppant izgalmas, és a rendezésnek hála jól adja vissza a főszereplők szemszögéből az egész kétségbeesett helyzetet. Jól felvezették az egészet, már az elején felkelti az ember érdeklődését, egy roppant tragikus szituációt követően. A cselekmény java pedig csak pont az i-re, amikor is rossz barlangba mennek be, onnantól kezdődik az igazi próbatétel. Végig fenntartja a néző érdeklődését, állandó izgalmakkal találkozhatunk, nem hagyja A barlang a nézőt aludni. Sok dolgot nem tudhatunk meg a lények titkáról vagy történetükről, ez a tudatlanság pedig még egy pluszt ad a nézőnek, amiért át tudja érezni a főhősök szemszögéből történteket. Remek kis alkotás, végig izgalmas, néhol pedig egészen ijesztő is a slasher.

 
Bogi87   2016. 05. 27.

2

Izgalmas, pörgős film, jó befejezéssel.

 
stevepisti   2020. 08. 14.

2
Csak csajok!

Szerintem jó film, nekem tettszett! Az ad egy külön pluszt a dolognak , hogy végig egy barlangban játszódik a történet, tehát a veszélyes szituból még nehezebb kikerülni , elmenekülni, hiszen a föld alatt vannak ,aminek beomlott a kijárata. Ráadásul csak csajok vannak a csapatban , talán még jobban izgulunk értük, ( én biztosan) . Aztán mikor tudatosul bennük, hogy, mivel is állnak szemben, akkor elszabadul a pokol. Számomra többször nézős. A műfaj kedvelőinek erősen ajánlott!

 
Deku   2017. 12. 23.

0

Lapos volt és ami a fontos, hogy nem volt benne semmi olyan mozzanat ami megkapó lett volna. Nekem ez a sztori nem igazán jött be sajnos.A történet itt elég durva módon lehúzza az egész filmet. Nekem úgy tűnt mintha össze vissza ugrálnánk és nem lehet eldönteni sokszor hogy most mi is van.

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 24.

0

Na igen,végülis benne volt minden ami egy jó sztorihoz kell....szerelem,csalárdság,árulás,és egy jó adag félelem... Újszerű,hogy egy barlangban kell megharcolni az életünkért,hiszen ez nem az ő terepük,hanem a barlanglakó lényeké. Jó kis snittek voltak benne,és igen féltem is ,mert beleéltem magam. Nézhető kategória.

 
VvV   2018. 12. 22.

0

Vontatott és kiszámítható. Kár rá időt pazarolni.

 
elekm90   2021. 07. 10.

0

Kicsit értetlenül állok a film pozitív fogadtatása előtt. Rendben van, meg lehet nézni, van néhány ijesztő pillanata, és horrort barlangos környezetben nemigen láttam még. Ezen felül viszont semmi újat nem mutatott számomra, ráadásul a karakterek is alulírtak voltak.

A film összbevétele 57 029 609 dollár volt (imdb.com).

 

A film szerepel Steven Jay által szerkesztett, 101 horrorfilm film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

A film plakátját Philippe Halsman Salvador Daliról készült portréfotója ihlette (In Voluptate Mors).

(dulkap)
 

Nora-Jane Noone-ról a film készítése közben készült egy életnagyságú baba, amelyet a színésznő a forgatás után megtarthatott, majd a fejét viccből édesanyja fagyasztójába tette.

(SódóGA)
 

Shauna Macdonald, Natalie Mendoza és Alex Reid saját maguk, kaszkadőrök és dublőrök segítsége nélkül csinálták végig a rafting-jelenetet.

(SódóGA)
 

A lényeket játszó színészeknek teljesen le kellett borotválniuk a testüket a maszk és a smink miatt, amelyet egyenként 3 óráig tartott feltenni rájuk.

(SódóGA)