Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
64%

A barlang 2. (2009)

The Descent: Part 2
Filmadatlap
 
19
Szereplők
7
Vélemények
25
Képek
1
Videók

Galéria (25)

Videók (1)

 
Kóborló   2022. 07. 22.

legújabb vélemény

2
Siker után bukás

Rengeteg olyan folytatás "büszkélkedhet" azzal a fajta jelzővel, amit legtöbbször csak úgy szoktunk emlegetni: na ezt kár volt folytatni. Magam is így vagyok ezzel a filmmel. Persze megértem a stúdiókat abból a szempontból, hogy ha készítenek egy fil... teljes kritika»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 09. 06.

2
Sajnos csak a bőrlehúzásra jutott a fényesebb barlangban

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Tény, hogy az első siker után megpróbáltak lehúzni erről még egy kis bőrt, ez mindenhol így van. Alapötletnek jó volt, hogy megpróbálnak egy hasonló folytatást ugyanazokkal a színészekkel, de itt már ez nem segített. Nem mondom, hogy nézhetetlen, de nagyon sok dolgot nem értettem benne. Kezdjük azzal, hogy szerencsétlen Sarah Carter éppen csak túlélte a barlangot és annak lakóit, máris visszaviszik a tett színhelyére, hogy kiderítsék, mi is történt. Ennek semmi logikája nincsen szerintem, és jobb megoldást is ki lehetett volna találni a cselekmény kibontakozása érdekében. Az viszont jó megoldás volt, hogy legyen a csapatban egy laikus is, aki mesének tartja az egészet, mégpedig Vaines Sheriff. Jól illet a filmbe, hogy megtartsa az egyensúlyt, még ha a jelleme igazán irritáló volt is. Sok mondanivalója nem volt ennek a résznek, itt csak a gyilkolásra ment Jon Harris, aki elfoglalta a rendezői széket, de az első rész megalkotójától, Neil Marshalltól el tudnék képzelni egy befejező 3. részt.

 
Sabnock Sanatory   2020. 10. 25.

1

Na ezt már nem kellett volna. Mondanivaló és tartalom nélküli folytatás, amit már rengetegszer átéltem, és most sem jött be. Unalmas, klisés, vontatott. Nem ajánlott.

 
Róbert Molnár   2020. 08. 09.

1

Na ezért a folytatásért kár volt. Bár az alapötlet jó kiinduló volt, viszont a megvalósítás. Nem szeretnék spoilerezni, ezért nem fejtem ki részletesen, mik voltak számomra benne a logikai érthetetlenségek, mindazonáltal ezt a "húzzunk le még egy bőr... több»

 
Di Canio   2021. 01. 06.

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nekem tetszett, persze az első rész után tudtad, mi lesz, de így is a végén próbáltak meglepőt húzni, ami úgy ahogy sikerült. Mindenesetre az első részhez képest világosabb lett a barlangban, hogy lássunk is valamit, és nem csak nők szerepeltek. A ke... több»

 
moov18   2016. 02. 05.

0

Ott folytatódik ahol az első abbamaradt. Vissza viszik Sarah-t a barlangba, arra a helyre ahol a sok szörnyűség történt. Külön tetszett, hogy Juno karakterét is visszahozták. Feszültségben, izgalmakban erősen próbál felzárkózni az első részhez. A bef... több»

1
 
Balint   2016. 02. 13.

0

A folytatás sajnos gyengébb, lett de sokat ad a barlanglakók életéhez és azért elbírnék viselni még egy harmadik részt is, főleg Marshall-tól, jó lenne ha egy picit visszatérne a sorozatok világából ;)

 

A filmbéli Cath szerepében látható Anna Skellern színésznőnek, ez volt az első egész estés filmje.

(Kóborló )
 

Jon Harris-nek ez a film volt az első rendezése.

(Kóborló )
 

Mivel az első rész rendezője, Neil Marshall nem vállalta el a folytatás rendezését, így az első rész vágójára, Jon Harris került a rendezői székbe.

(Kóborló )
 

A film nagyon kevéssel az első rész története után folytatódik.

(dulkap)
 

30 darab barlangot építettek fel a film kedvéért.

(dulkap)