Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
14
Vélemények
38
Képek
10
Videók
22 mérföld
 
Fortress   2019. 08. 07.

legújabb vélemény

22 mérföld - átélhető akcióorgia Peter Bergtől

Peter Berg olyan rendező, aki készített már egészen kivételesen jó akciófilmeket is; ilyen számomra a 2013-as A túlélő, a 2012-es Csatahajó, a 2016-os Mélytengeri pokol, a 2003-as Amazonas kincse és a 2004-es Királyság. Az említetteket tetszési index alapján tettem sorba, de mind elnyerte a legmagasabb szintű elismerésemet (különböző okokból). A 22 mérföld sajnos nem helyezhető ezekkel a filmekkel egy szintre, egyszerűen azért nem, mert szinte egyetlen elemében sem üti meg a "A" kategóriás mércét. Rögtön hozzátenném: az is túlzás, ami a film körüli negatív hype-ot illeti, nevezetesen, hogy az interneten számtalan helyen durván lehúzták az egészet. (Néhol hajmeresztő degradálással.) Annyira legalábbis távolról sem rossz, mint amennyi bántás kapott. Ami a problémákat illeti: első helyen van James Silva karakterének kidolgozatlan nevetségessége, melyen még Mark Wahlberg sem tud segíteni. A figura egyszerűen hiteltelen és ripacs. Kiemelném: nem Wahlberg, hanem a karakter. Poénjai gyengék, szigorúsága álságos, beszólásai pedig értelmetlenek. Ez egyértelműen Berg és a forgatókönyvet író páros – Lea Carpenter és Graham Roland – hibája. Óriási pozitívum viszont az akciójelenetek kivitelezése, Iko Uwais harcművész minden scene-je és az autós üldözések megoldása. Az mondjuk nagyon furcsa, hogy a helyszín egy meg nem nevezett ázsiai város, ám valójában az egészet a kolumbiai Bogotában ... több»

1
 
indingo   2018. 11. 09.

Nem valami erős alkotás. Mark Wahlberg karaktere elég idegesítő. Az első és az utolsó 10 perc ért valamit, az akciójelenetek engem nem nyűgöztek le. Tovább imádom amikor valakit péppé vernek, de 2 perc után semmi baja.


 
hsanya182   2019. 01. 11.

Lövöldőzés, nem átlagos akció film!

Aki egy jó akció filmet szeretne annak szerintem jó választás lesz. Élveztem a küldetések menetét, a közepe kicsit túl sok információt tár elénk, alig bírtam követni a feliratot, annyit beszéltek, összességében érdekfeszítő, ugyan nem a legreálisabb képet varázsolta elénk, de én élveztem így is, az üldözéseket, a drónos akciótervezezést, az információáramlást, egy jó akció megtervezését majd váratlan szituációkat, rögtönzést. Nekem átjött, így ajánlom mindenkinek.

 
HETEDIK   2019. 01. 03.

Berg megbízható akciórendező, a lányványba nem lehet belekötni, csak ezt a sztorit már kismillió film ezerszer lerágta. Így elkészültének nem sok értelme volt, ez meg is látszott bevételi teljesítményén is.

 
harnas1207   2019. 05. 14.

Az irány jó

A 22 mérföld az indonéz Raid című film sikerét próbálja meglovagolni amerikai stílusban. Ez már nem remake, hanem egy továbbgondolt ötlet: 18+-os akciófilm ötvözve a fenti alkotásból megismert tömény és brutális harcjelenetekkel. Mindez elsőre nem sok jót ígér, főleg a Halálosabb Iramhoz szokott gyenge lelkű limonádé nézők számára. A történet a hírszerzés titkos csoportjáról nem újdonság, de, ha jobban ki lett volna kerekítve, esetleg a szereplőket jobban megismerjük, akkor még működhetne is. Főleg a film befejezése ad rá okot, hogy jobb lett volna, ha átérezzük a történések jelentőségét. Ezen a ponton megemlíthetném, hogy rengeteg gyerekes megoldás szerepel a filmben. Pl. az oroszok indítéka. Mark Wahlberg hiteltelenül játssza ugyanazt a szerepet, amit Ben Affleck már eladott A könyvelő című moziban. Az akciójelenetek rendben vannak, a mai felhozatalhoz képest még realisztikus effekteket is láthatunk. Ahol Iko Uwais megjelenik, ott valakinek elnyiszálják a nyakát és valaki biztos kap a mellkasába egy törött üveget. Általában a verekedős jeleneteit viszik rendkívül túlzásba, de ebben az esetben én kicsit hiányoltam az ő megmozdulásait. Érdekes még, hogy kezdetben a Sicario stílusát idézi a film, majd szépen lassan kezd átvedleni egy szerda esti akciósorozatba. Összességébe ez a mű megrekedt valahol két világ között. Akik Jason Statham filmekre járnak, el fogják ítélni, mert ... több»

 
MMcFly2015   2018. 10. 27.

Egy jobb fajta B kategóriás filmet láthatunk, aminek vannak jó - de inkább gyengébb pillanatai. Mark Walhberg karaktere üres - és egyszerűen idegesítő. A párbeszédek baromi nagy része elvérzik. A keménykedésnek szánt beszólások felszínesek, a kisebb poénbombák meg nem igen akarnak durranni, így inkább csak kínos kacagásról beszélhetünk A történet nem túl eredeti. Lényegében a 16 utca c. Bruce Willis film ,,turbó változata". Viszont akcióban nagyon jó! A koreográfiák (főleg az ázsiai főszereplő által) de piszok látványosak, a rövid játékidőnek köszönhetően ez elviszi a hátán a filmet. Pörgős tempót tud diktálni. Ezért nem is lehet rá haragudni, mert aki akciófilmre vágyik, az megkapja. Annyi a fontos, hogy mélyebb tartalmat, mint egy Támadás a fehér ház ellen 2-ben nem kell keresni. Egy laza akció, semmi több.

 
szabomarc   2019. 01. 05.

Nagy nehezen végigszenvedtem a filmet. Akármennyire is akciódús, valahogy nem tudott lekötni, vártam már a végét. Nem tudom ajánlani, szerintem egy gyenge eresztés lett ez most, még Wahlberg felemás karrierjében is.

Mark Wahlberg
Ronda Rousey
Lauren Cohan
Iko Uwais
Iko Uwais
Mark Wahlberg
Ronda Rousey
Mark Wahlberg
Mark Wahlberg
Iko Uwais
Lauren Cohan
John Malkovich
Lauren Cohan
Lauren Cohan
Ronda Rousey
Iko Uwais
Ronda Rousey
Mark Wahlberg
Mark Wahlberg
Lee Chae-rin
Mark Wahlberg
Iko Uwais
Lauren Cohan
Iko Uwais
Natasha Goubskaya
Sala Baker
Iko Uwais
Mark Wahlberg
Iko Uwais
John Malkovich
Iko Uwais
Lauren Cohan
Mark Wahlberg
Peter Berg
John Malkovich
Lee Chae-rin
Lauren Cohan
Mark Wahlberg
Peter Berg
Lauren Cohan
Iko Uwais
Mark Wahlberg
Iko Uwais
Peter Berg
Mark Wahlberg
Mark Wahlberg
Iko Uwais

A film összbevétele 66 308 758 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 37 469 965 forintot termelt. A hazai mozik összesen 41 622 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film egyik pontján elhangzik egy idézet George Orwelltől: "A jó emberek éjjelente békésen alszanak az ágyukban, mert kemény férfiak állnak készen arra, hogy helyettük megtegyék az erőszakos dolgokat."

(hp)
 

Lea Carpenter és Graham Roland egyenesen Mark Wahlbergre írta a film főszerepét.

(hp)
 

A kolumbiai forgatáson az ország elnöke, Juan Manuel Santos is a tiszteletét tette, Peter Berg pedig kölcsönadta neki a kameráját, hogy kipróbálhassa a rendezést.

(hp)
 

A film forgatása 2017. decemberében kezdődött meg Atlantában, Georgia államban Ground Branch munkacímen. A stáb ezt követően dolgozott Kolumbia fővárosában, Bogotában is.

(hp)
 

A film nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket a pénztáraknál. Az 50 milliós büdzséből (plusz a marketing) készült 22 mérföld világszerte 59 millió dollárt termelt.

(hp)
 

A film kimondottan gyenge kritikai visszhangra talált. A 22 mérföld a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon 156 szemlézett cikket követően 24 százalékon áll (2018. október).

(hp)
 

Az STX a film premierje után jelentette be, hogy belekezdtek egy minisorozat gyártásába. A The Kiev Exchange című websorozatot szintén Peter Berg rendezi majd.

(hp)
 

Az STXfilms eredeti tervei közt további két folytatás is szerepelt, azonban a gyenge mozis szereplés miatt esélyes, hogy ezekre végül mégsem kerül sor.

(hp)
 

Mark Wahlberg, és John Malkovich 2016-ban a Mélytengeri pokol című filmben is együtt dolgoztak Peter Burg rendezővel.

(Diesel)
 

Ez a második alkalom, hogy Peter Burg rendező, és John Malkovich színész együtt dolgozik.

(Diesel)
 
Szimpla iparosmunka, gyalázatosan kiszámíthatóan és mindenféle újdonság nélkül. Persze látványos meg minden, de semmi több. Mintha egy drágább sorozat dupla epizódos pilotja lenne. Valahol az is, hiszen trilógiának tervezik, de a bevételi adatok alapján nem hiszem, hogy összejön nekik. Én nem fogok könnyeket hullatni érte, béke poraira. több»
 
A 22 mérföld minden akció rajongó számára ajánlott néznivaló, de sajnos a megtekintés után hamar elfelejthetjük. több»
 
Peter Berg szemlátomást Mark Wahlbergben talált rá a múzsájára, aki – a változatosság kedvéért – egy dühkitörésekkel küzdő CIA operátort játszik, akinek csapatával nagyon egyszerű dolga van: eljuttatni Iko Uwaist egy képzeletbeli ázsiai országból Hollywoodba. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.