Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
65%

22 mérföld (2018)

Mile 22
Filmadatlap
 
29
Szereplők
14
Vélemények
38
Képek
10
Videók
 
Fortress   2019. 08. 07.

legújabb vélemény

3
22 mérföld - átélhető akcióorgia Peter Bergtől

Peter Berg olyan rendező, aki készített már egészen kivételesen jó akciófilmeket is; ilyen számomra a 2013-as A túlélő, a 2012-es Csatahajó, a 2016-os Mélytengeri pokol, a 2003-as Amazonas kincse és a 2004-es Királyság. Az említetteket tetszési index... teljes kritika»

1
 
indingo   2018. 11. 09.

0

Nem valami erős alkotás. Mark Wahlberg karaktere elég idegesítő. Az első és az utolsó 10 perc ért valamit, az akciójelenetek engem nem nyűgöztek le. Tovább imádom amikor valakit péppé vernek, de 2 perc után semmi baja.


 
hsanya182   2019. 01. 11.

1
Lövöldőzés, nem átlagos akció film!

Aki egy jó akció filmet szeretne annak szerintem jó választás lesz. Élveztem a küldetések menetét, a közepe kicsit túl sok információt tár elénk, alig bírtam követni a feliratot, annyit beszéltek, összességében érdekfeszítő, ugyan nem a legreálisabb képet varázsolta elénk, de én élveztem így is, az üldözéseket, a drónos akciótervezezést, az információáramlást, egy jó akció megtervezését majd váratlan szituációkat, rögtönzést. Nekem átjött, így ajánlom mindenkinek.

 
HETEDIK   2019. 01. 03.

0

Berg megbízható akciórendező, a lányványba nem lehet belekötni, csak ezt a sztorit már kismillió film ezerszer lerágta. Így elkészültének nem sok értelme volt, ez meg is látszott bevételi teljesítményén is.

 
harnas1207   2019. 05. 14.

0
Az irány jó

A 22 mérföld az indonéz Raid című film sikerét próbálja meglovagolni amerikai stílusban. Ez már nem remake, hanem egy továbbgondolt ötlet: 18+-os akciófilm ötvözve a fenti alkotásból megismert tömény és brutális harcjelenetekkel. Mindez elsőre nem so... teljes kritika»

 
MMcFly2015   2018. 10. 27.

0

Egy jobb fajta B kategóriás filmet láthatunk, aminek vannak jó - de inkább gyengébb pillanatai. Mark Walhberg karaktere üres - és egyszerűen idegesítő. A párbeszédek baromi nagy része elvérzik. A keménykedésnek szánt beszólások felszínesek, a kisebb... több»

 
szabomarc   2019. 01. 05.

0

Nagy nehezen végigszenvedtem a filmet. Akármennyire is akciódús, valahogy nem tudott lekötni, vártam már a végét. Nem tudom ajánlani, szerintem egy gyenge eresztés lett ez most, még Wahlberg felemás karrierjében is.

Galéria (38)

Mark Wahlberg
Ronda Rousey
Lauren Cohan
Iko Uwais
Iko Uwais
Mark Wahlberg
Ronda Rousey
Mark Wahlberg
Mark Wahlberg
Iko Uwais
Lauren Cohan
John Malkovich
Lauren Cohan
Lauren Cohan
Ronda Rousey
Iko Uwais
Ronda Rousey
Mark Wahlberg
Mark Wahlberg
Lee Chae-rin
Mark Wahlberg
Iko Uwais
Lauren Cohan
Iko Uwais
Natasha Goubskaya
Sala Baker
Iko Uwais
Mark Wahlberg
Iko Uwais
John Malkovich
Iko Uwais
Lauren Cohan
Mark Wahlberg
Peter Berg
John Malkovich
Lee Chae-rin
Lauren Cohan
Mark Wahlberg
Peter Berg
Lauren Cohan
Iko Uwais
Mark Wahlberg
Iko Uwais
Peter Berg
Mark Wahlberg
Mark Wahlberg
Iko Uwais

Videók (10)

A film összbevétele 66 308 758 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 37 469 965 forintot termelt. A hazai mozik összesen 41 622 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film egyik pontján elhangzik egy idézet George Orwelltől: "A jó emberek éjjelente békésen alszanak az ágyukban, mert kemény férfiak állnak készen arra, hogy helyettük megtegyék az erőszakos dolgokat."

(hp )
 

Lea Carpenter és Graham Roland egyenesen Mark Wahlbergre írta a film főszerepét.

(hp )
 

A kolumbiai forgatáson az ország elnöke, Juan Manuel Santos is a tiszteletét tette, Peter Berg pedig kölcsönadta neki a kameráját, hogy kipróbálhassa a rendezést.

(hp )
 

A film forgatása 2017. decemberében kezdődött meg Atlantában, Georgia államban Ground Branch munkacímen. A stáb ezt követően dolgozott Kolumbia fővárosában, Bogotában is.

(hp )
 

A film nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket a pénztáraknál. Az 50 milliós büdzséből (plusz a marketing) készült 22 mérföld világszerte 59 millió dollárt termelt.

(hp )
 

A film kimondottan gyenge kritikai visszhangra talált. A 22 mérföld a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon 156 szemlézett cikket követően 24 százalékon áll (2018. október).

(hp )
 

Az STX a film premierje után jelentette be, hogy belekezdtek egy minisorozat gyártásába. A The Kiev Exchange című websorozatot szintén Peter Berg rendezi majd.

(hp )
 

Az STXfilms eredeti tervei közt további két folytatás is szerepelt, azonban a gyenge mozis szereplés miatt esélyes, hogy ezekre végül mégsem kerül sor.

(hp )
 

Mark Wahlberg, és John Malkovich 2016-ban a Mélytengeri pokol című filmben is együtt dolgoztak Peter Burg rendezővel.

(Diesel)
 

Ez a második alkalom, hogy Peter Burg rendező, és John Malkovich színész együtt dolgozik.

(Diesel)
 
Szimpla iparosmunka, gyalázatosan kiszámíthatóan és mindenféle újdonság nélkül. Persze látványos meg minden, de semmi több. Mintha egy drágább sorozat dupla epizódos pilotja lenne. Valahol az is, hiszen trilógiának tervezik, de a bevételi adatok alapján nem hiszem, hogy összejön nekik. Én nem fogok könnyeket hullatni érte, béke poraira. több»
 
A 22 mérföld minden akció rajongó számára ajánlott néznivaló, de sajnos a megtekintés után hamar elfelejthetjük. több»
 
Peter Berg szemlátomást Mark Wahlbergben talált rá a múzsájára, aki – a változatosság kedvéért – egy dühkitörésekkel küzdő CIA operátort játszik, akinek csapatával nagyon egyszerű dolga van: eljuttatni Iko Uwaist egy képzeletbeli ázsiai országból Hollywoodba. több»