Szimpla iparosmunka, gyalázatosan kiszámíthatóan és mindenféle újdonság nélkül. Persze látványos meg minden, de semmi több. Mintha egy drágább sorozat dupla epizódos pilotja lenne. Valahol az is, hiszen trilógiának tervezik, de a bevételi adatok alapján nem hiszem, hogy összejön nekik. Én nem fogok könnyeket hullatni érte, béke poraira. Több
A 22 mérföld minden akció rajongó számára ajánlott néznivaló, de sajnos a megtekintés után hamar elfelejthetjük. Több
Peter Berg szemlátomást Mark Wahlbergben talált rá a múzsájára, aki – a változatosság kedvéért – egy dühkitörésekkel küzdő CIA operátort játszik, akinek csapatával nagyon egyszerű dolga van: eljuttatni Iko Uwaist egy képzeletbeli ázsiai országból Hollywoodba. Több
Nem 16 utca
A cselekmény kiszámítható és sablonos, a karakterek pedig csak lógnak a levegőben, mert többségükről vagy túl sokat, vagy pedig túl keveset tudtunk meg, ahhoz, hogy szerethetőek legyenek. Ki kell mondanom, a 22 mérföld egy személyiségzavaros alkotás lett. Akciófilmnek nem elég tökös és izgalmas, thrillernek nem elég csavaros és hihető, míg aktuálpolitikai karakterdrámának nem elég kidolgozott. Több
A film erősségei közé tartozik a sok verekedési jelenet és a rengeteg üldözéses scene, gyengéje viszont a sztori kidolgozatlansága és a karakterisztika. Mark Wahlberg markáns játékot mutat be, de tőle szokatlan módon ezúttal nem vállal túl sok kemény és "belemenős" jelenetet. Pozitívum a téma: egy kimenekítéses, kommandós sztori, melyből az MI filmeken túl nem túl sokat kaptunk az elmúlt egy-két évben. Több
Nem húztam volna le ennyire a filmet, ha az utolsó jelenettel nem köpték volna magukat szembe az alkotók. Több
A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen!
Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem,
vegye fel velünk a kapcsolatot.