Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
82

Kingsman: A titkos szolgálat (2014)

Kingsman: The Secret Service
Filmadatlap
 
29
Szereplők
153
Vélemények
27
Képek
32
Videók
 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

Absztrakt megjelenítésű, kicsit légből kapott, kicsit vicces, átlagos színészi teljesítménnyel egy nagyon izgalmas film.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 10. 14.

Hát nem is tudom. Szeretjük a kémfilmeket, vannak köztük nagyon jók és nagyon rosszak (mint általában az összes zsánerben), de az egyszer biztos, hogy az ilyen típusú filmek a leginkább bevett klisék mentén mozognak: jó fiúk, ördögi gonosztevő, világmegmentés, árulás, a nagy akciózás közepette egy kis lamour, egy pillanatra úgy tűnik, hogy a főhős elbukik, ám aztán mégsem, s végül minden és mindenki happy. Ebbe a tekintetben a Kingsman – A titkos szolgálat sem ad újat, de abban viszont elévülhetetlen érdemei vannak, hogy bizonyos pontjaiban maximálisan kiszolgálja az érdekeket: pörgős akciójelenetek, szerethető karakterek, karikatúraszerű gonosz (Samuel L. Jackson, akit manapság szinte minden második filmben feltűnik, vagy csak nekem tűnik úgy? Michael Caine-nel ugyanez a helyzet). Na és persze megint egy nő verekedik gonoszunk helyett, méghozzá nem is akármilyen stílusban, persze éles pengékkel a lába helyén nem olyan nagyon nehéz… Töki szerepében az általam nagyon kedvelt Taron Egerton újfent nagyon jó (bár a legjobb szerepe szerintem még mindig az Eddie, a sas főszerepe), egyaránt jól áll neki a brit alsóosztálybeli suttyó figura, s az elegáns titkos ügynökös gúnya. Rajta, illetve a korábban említett Samuel L. Jacksonon kívül (mondjuk utóbbinál nem értettem, hogy miért jó az, hogy selypít) pedig itt van nekünk Colin Firth is, aki a korábban megismert „nagyon úri angol” karaktereivel (A király beszéde, Büszkeség és balítélet) megy szembe. Jó persze itt is megmarad az úriember figura, de közben meg rendesen szét tudja verni a rosszfiúk hátsóját, ha arra van szükség, az a vérgőzös leszámolás a templomban, na az pedig tényleg nem volt semmi. De azért egy jó kis kémfilmes sztoriból nem hiányozhat a kiképzés (ez is tartogat egy-két érdekes megoldást) és az árulás sem (Spoiler! Hát persze, hogy a kiképzés alatt riválisként funkcionáló srác lesz az Spoiler!). Na és a végén a tanulság: ha Töki megmenti a világot, csinálhatja seggbe is. Ez aztán a motiváció, kérem szépen!A vége jelenet pedig a tűzijáték-szerűen szétrobbanó fejekkel- tuti befutó. Szóval igen: a Kingsman első része egy látványos, vicces, szórakoztató mozi, amolyan vicces/trágár James Bond parafrázis, amellyel el lehet szórakozni, de az a „coolság” nem mindig jött át. De ami a legfontosabb: tud szórakoztatni, méghozzá nagyon. Amolyan igazi popcorn-mozi, de a jobbik fajtából. Közelít a négy csillaghoz!


 
dulkap   2015. 02. 18.

Érdekes számomra a film megítélése, mert ha az utolsó kb. 20 perc színvonala, az elején lett volna, akkor egy közepest adnék rá. De így a végkicsengése egy jó film, még ha hajszálon múlik is a négyes. Alapvetően a klasszikus 'nem rossz, de nem is jó' film színvonalát hozza a film a nagyrészében. Nem eléggé akció dús és nem eléggé vicces egy jó filmhez. Átlagos alakítások, átlagos történet és az átlagosnál is szerényebb zeneválasztás. Még a templomi jelenetet se éreztem erősnek, pedig láthatóan annak szánták. Az ilyen nálam már nem tud pluszt adni. Viszont a végére kárpótolt mindenért a film. Remek akciók, remek poénok és sodró lendület. A "tűzijáték" jelenet pedig zseniális. Így egy gyenge négyest megérdemel összességében, érdemes megnézni.

 
Orosz István   2016. 05. 27.

Az én ízlésemnek egyszerűen ellentmond. Átlagos sablon sztori semmi extra. Aztán azok ahogyan szétvágnak egy embert és ketté szakad mint egy papír borzalmas. Egyszer megnéztem többszörcnem szeretném!

 
GedyPapa   2017. 03. 10.

Hú de nagyon jó volt. A barátaim ajánlották és nem hittem volna, hogy tényleg ilyen jó lesz. Nagyon sokat nevettem rajta, illetve a sztori is csavaros volt a maga módján. Többszörnézős kikapcsolódásra ideális!

Taron Egerton
Colin Firth
Colin Firth
Colin Firth
Taron Egerton
Colin Firth
Taron Egerton
Colin Firth
Samuel L. Jackson
Taron Egerton
Colin Firth
Taron Egerton
Colin Firth
Colin Firth
Taron Egerton
Colin Firth
Taron Egerton
Colin Firth
Taron Egerton
Colin Firth
Mark Strong
Sofia Boutella
Samuel L. Jackson
Colin Firth
Samuel L. Jackson
Colin Firth
Taron Egerton
Taron Egerton
Taron Egerton
Sofia Boutella
Samuel L. Jackson
Taron Egerton
Taron Egerton
Edward Holcroft
Sophie Cookson
Mark Strong
Sofia Boutella
Colin Firth
Taron Egerton
Matthew Vaughn
Colin Firth
Colin Firth
Taron Egerton
Colin Firth
 
A patikamérlegen adagolt hangnemkeverés, az önreflexív humor és az árnyalt karakterek kimagasló létszáma garantálja, hogy a Kingsman: A titkos szolgálat a 2015-ös év legemlékezetesebb zsánerfilmjei között fog szerepelni. több»
 
Örüljünk annak, hogy megkaptuk az év eddigi legszórakoztatóbb filmjét, ami nem folytatás vagy feldolgozás, ennek ellenére nagyon szépen teljesít a kasszáknál... több»
 
A párbeszédek szikrázóak, az akciójelenetek fergetegesek, szóval valahogy így kéne kinéznie egy modern kémfilmnek. több»
 

A vízzel elárasztós jelenethez egy 16 méter magas és 8 méter széles tartályt építettek. A díszletet pedig e fölé alakították ki, s a felvételkor lassan beleengedték a vizet

(ArpiHajdu és Réci )
 

A Kingsman híres bázisát a Savile Row szabóságában alakították ki. A forgatások azonban nem végig itt zajlottak. Egy leavesdeni stúdióban is megépítették a díszleteket.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A Mr. Porter nevű férfi luxusruházatot árusító internetes oldalon a film megjelenésének idején elérhető volt a teljes Kingsman kollekció.

(ArpiHajdu és Réci )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.