Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
82

Kingsman: A titkos szolgálat (2014)

Kingsman: The Secret Service
Filmadatlap
 
32
Szereplők
156
Vélemények
27
Képek
15
Videók
 
Rotzsáp Zoltán   2020. 04. 05.

legújabb vélemény

Nem életem filmje de...

de egy estére pont kellemes kikapcsolódás. Nem komoly akciófilm, bár folyik a vér rendesen, és nem komoly kém film. Mondjuk olyan James Bondos, vagy valami hasonló. Van története, van mondanivalója, jó színészek vannak benne, van csattanója, szóval nekem bejött. 5/4

 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

Absztrakt megjelenítésű, kicsit légből kapott, kicsit vicces, átlagos színészi teljesítménnyel egy nagyon izgalmas film.


 
ArpiHajdu és Réci   2017. 10. 14.

Jobbfajta popcorn-mozi

Hát nem is tudom. Szeretjük a kémfilmeket, vannak köztük nagyon jók és nagyon rosszak (mint általában az összes zsánerben), de az egyszer biztos, hogy az ilyen típusú filmek a leginkább bevett klisék mentén mozognak: jó fiúk, ördögi gonosztevő, világmegmentés, árulás, a nagy akciózás közepette egy kis lamour, egy pillanatra úgy tűnik, hogy a főhős elbukik, ám aztán mégsem, s végül minden és mindenki happy. Ebbe a tekintetben a Kingsman – A titkos szolgálat sem ad újat, de abban viszont elévülhetetlen érdemei vannak, hogy bizonyos pontjaiban maximálisan kiszolgálja az érdekeket: pörgős akciójelenetek, szerethető karakterek, karikatúraszerű gonosz (Samuel L. Jackson, akit manapság szinte minden második filmben feltűnik, vagy csak nekem tűnik úgy? Michael Caine-nel ugyanez a helyzet). Na és persze megint egy nő verekedik gonoszunk helyett, méghozzá nem is akármilyen stílusban, persze éles pengékkel a lába helyén nem olyan nagyon nehéz… Töki szerepében az általam nagyon kedvelt Taron Egerton újfent nagyon jó (bár a legjobb szerepe szerintem még mindig az Eddie, a sas főszerepe), egyaránt jól áll neki a brit alsóosztálybeli suttyó figura, s az elegáns titkos ügynökös gúnya. Rajta, illetve a korábban említett Samuel L. Jacksonon kívül (mondjuk utóbbinál nem értettem, hogy miért jó az, hogy selypít) pedig itt van nekünk Colin Firth is, aki a korábban megismert „nagyon úri angol” karak... több»

 
dulkap   2015. 02. 18.

Érdekes számomra a film megítélése, mert ha az utolsó kb. 20 perc színvonala, az elején lett volna, akkor egy közepest adnék rá. De így a végkicsengése egy jó film, még ha hajszálon múlik is a négyes. Alapvetően a klasszikus 'nem rossz, de nem is jó' film színvonalát hozza a film a nagyrészében. Nem eléggé akció dús és nem eléggé vicces egy jó filmhez. Átlagos alakítások, átlagos történet és az átlagosnál is szerényebb zeneválasztás. Még a templomi jelenetet se éreztem erősnek, pedig láthatóan annak szánták. Az ilyen nálam már nem tud pluszt adni. Viszont a végére kárpótolt mindenért a film. Remek akciók, remek poénok és sodró lendület. A "tűzijáték" jelenet pedig zseniális. Így egy gyenge négyest megérdemel összességében, érdemes megnézni.

 
Orosz István   2016. 05. 27.

Az én ízlésemnek egyszerűen ellentmond. Átlagos sablon sztori semmi extra. Aztán azok ahogyan szétvágnak egy embert és ketté szakad mint egy papír borzalmas. Egyszer megnéztem többszörcnem szeretném!

 
GedyPapa   2017. 03. 10.

Hú de nagyon jó volt. A barátaim ajánlották és nem hittem volna, hogy tényleg ilyen jó lesz. Nagyon sokat nevettem rajta, illetve a sztori is csavaros volt a maga módján. Többszörnézős kikapcsolódásra ideális!

 
szaka123   2018. 03. 26.

Igaz elég későn, csak 2017-ben láttam a filmet, de előtte sok jót hallottam róla. Nem okozott csalódást. Jól kidolgozott akciójelenetek, jó színészek és bármikor idézhető beszólásokkal. Ajánlom mindenkinek! :)

Taron Egerton
Colin Firth
Colin Firth
Colin Firth
Taron Egerton
Colin Firth
Taron Egerton
Colin Firth
Samuel L. Jackson
Taron Egerton
Colin Firth
Taron Egerton
Colin Firth
Colin Firth
Taron Egerton
Colin Firth
Taron Egerton
Colin Firth
Taron Egerton
Colin Firth
Mark Strong
Sofia Boutella
Samuel L. Jackson
Colin Firth
Samuel L. Jackson
Colin Firth
Taron Egerton
Taron Egerton
Taron Egerton
Sofia Boutella
Samuel L. Jackson
Taron Egerton
Taron Egerton
Edward Holcroft
Sophie Cookson
Mark Strong
Sofia Boutella
Colin Firth
Taron Egerton
Matthew Vaughn
Colin Firth
Colin Firth
Taron Egerton
Colin Firth

A film összbevétele 414 351 546 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 161 815 282 forintot termelt.

 

A vízzel elárasztós jelenethez egy 16 méter magas és 8 méter széles tartályt építettek. A díszletet pedig e fölé alakították ki, s a felvételkor lassan beleengedték a vizet

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Kingsman híres bázisát a Savile Row szabóságában alakították ki. A forgatások azonban nem végig itt zajlottak. Egy leavesdeni stúdióban is megépítették a díszleteket.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Mr. Porter nevű férfi luxusruházatot árusító internetes oldalon a film megjelenésének idején elérhető volt a teljes Kingsman kollekció.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben számos celebet elrabolnak a rosszfiúk, így elkészült egy olyan forgatókönyv, amelyben olyan hírességek cameóztak volna a filmben, mint David Beckham, Lady Gaga vagy Adele. Végül azonban úgy döntöttek, mégsem viszik el ilyen irányba a történetet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Samuel L. Jackson minden szerepére alaposan felkészül. Nem volt ez máshogy Valentine szerepénél sem, akinek megírta a teljes életrajzát, a családja és barátai jellemrajzát. Továbbá azt is ő találta ki, hogy pösze legyen a karakter, amelyre Matthew Vaugn először nemet mondott, de Jackson meggyőzte őt, hogy az emberek általában elutasítóan reagálnak egy beszédhibás figurára. Jackson egyébként maga is dadogott gyerekkorában, amit káromkodással ellensúlyozott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A híres templomi akció jelenethez Brad Allen ausztrál harcművészeti szakember és csapata, egy hatszoros thaiboksz-világbajnok és egy olimpiai bajnok tornász készítette föl a statisztákat.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Matthew Vaughn kedvenc Bond karaktereinek Roger Moore-t és David Nivent tartja (utóbbi mindössze egyetlen részben alakította a 007-est). Így őket állította példaként Colin Firth elé Harry megformálásához.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film ötlete még a Ha/ver forgatása alatt fogant meg Matthew Vaughn fejében. Mark Millar ugyanis elmesélt neki egy történetet, mi szerint a Dr. No című első Bond-film idején Terence Young rendező mindenképpen Sean Conneryt szerette volna a főszerepre, aki akkoriban még egy szegény edinburg-i srác volt. Ian Fleming (a 007-es megalkotója) azonban más karakterű színészt szeretett volna, de Young annyira ragaszkodott a választottjához, hogy úriembert faragott belőle: elvitte a szabójához, s megtanította neki hogyan öltözködik, étkezik és gondolkodik egy igazi kém.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A templomos akciójelenetet 7 napon keresztül forgatták.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film Mark Millar és Dave Gibbons három évvel korábban megjelent, azonos című képregényéből készült.

(erare)
 
A patikamérlegen adagolt hangnemkeverés, az önreflexív humor és az árnyalt karakterek kimagasló létszáma garantálja, hogy a Kingsman: A titkos szolgálat a 2015-ös év legemlékezetesebb zsánerfilmjei között fog szerepelni. több»
 
Örüljünk annak, hogy megkaptuk az év eddigi legszórakoztatóbb filmjét, ami nem folytatás vagy feldolgozás, ennek ellenére nagyon szépen teljesít a kasszáknál... több»
 
A párbeszédek szikrázóak, az akciójelenetek fergetegesek, szóval valahogy így kéne kinéznie egy modern kémfilmnek. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.