Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
79
Filmadatlap
 
32
Szereplők
67
Vélemények
21
Képek
15
Videók
Szemfényvesztők 2
Mark Ruffalo
Michael Caine
Daniel Radcliffe
Jesse Eisenberg
Lizzy Caplan
Woody Harrelson
Dave Franco
Woody Harrelson
Jesse Eisenberg
Lizzy Caplan
Michael Caine
Daniel Radcliffe
Michael Caine
Woody Harrelson
Dave Franco
Woody Harrelson
Dave Franco
Mark Ruffalo
Lizzy Caplan
Dave Franco
Jesse Eisenberg
Morgan Freeman
Jay Chou
Daniel Radcliffe
Jesse Eisenberg
Lizzy Caplan
Mark Ruffalo
Woody Harrelson
Jesse Eisenberg
Woody Harrelson
Tsai Chin
Tsai Chin
Sanaa Lathan
 
Nagyonjóképű   2020. 03. 04.

legújabb vélemény

Az első rész után nagyon vártam a folytatást. A trükkök ebben jobban tetszettek, Daniel Radcliffe a gonosz szerepében nagyon jó volt. A történet egy picit laposabb volt, de ettől független mindenkinek ajánlom.

 
mamiéstöti2   2017. 05. 05.

Az első részhez hasonlóan, ebben a részben is rengeteg trükkös megoldásnak lehetünk szemtanúi. Vannak kedvenc jeleneteim, főleg a trezoros, ami nagyon tetszett.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 07. 04.

Az első részhez hasonló szerkezettel és történetvezetéssel operáló második rész látványban talán felülmúlja az elsőt, de a saját keretei közül nem tud szabadulni. Megint van "főgonosz" csak most nem az FBI, hanem a sértett Michael Caine és fia (az egykori Harry Potter), ugyanúgy egy hatalmas előadással sikerül feloldani a konfliktust, ugyanúgy addig csűrik-csavarják a film készítői az egészet, amíg azt az nem illúziót kapjuk, hogy most micsoda csavarokkal van tele az egész film. Ez az előző részben még működött, a második viszont emiatt nagyon is kiszámíthatóvá vált. Ennek ellenére nem vagyok csalódott, mert tudtam azért szórakozni a film alatt, csak sajnos egy újabb példát látok arra, hogy egy sikeres film anyagi sikerét próbálják még jobban megfejelni folytatásokkal, csak azért, hogy még több pénzt facsarjanak ki az egészből. Ez egy rossz tendencia, de a legfőbb gond az egésszel az, hogy nem lehet ez ellen mit csinálni. Azt sajnálom csak, hogy a Szemfényvesztőkkel is pont ez történik, holott az első részt nagyon bírtam. Még valami: ez az új női lovas karakter engem iszonyatosan idegesített, inkább tűnt egy túlbuzgó gyakornoknak, mint komolyan vehető bűvésznek (persze lehet, hogy direkt így kellett hozni a figurát, de engem ez valamiért nagyon zavart).

 
erare   2016. 06. 19.

Én nagyon vártam valami jó kis trükközős, bravúros, gyors ritmusú szórakoztató akciófilmet. Ehelyett jött Woody Harrelson ikertesója és akkor felkiáltottam: na, ne! Nem tudtak mást kitalálni, amivel feldobják a történetet? Akkor miért készítettek egy folytatást? Ritka rossz és unalmas, elnyújtott és élvezhetetlen. Lapozzunk.

 
indingo   2017. 04. 15.

Nem volt rossz, de az első sokkal jobban tetszett. A trükkök itt is megállták a helyüket, de az alaptörténet itt gyengébb volt. A szereposztás itt is remek.

 
Az első rész gyermekbetegségei ugyanúgy jelen vannak. Annak ellenére, hogy olyan múltszázadbeli elemekkel operál, mint a világ bármely eszközét feltörni képes chip, halál lazának és roppant okosnak állítja be magát. Egy jelenetben percekig figyelhetjük, hogyan trükköz az egyik lovas egy kártyával motozás közben, hogy a biztonságiak ne szúrják ki, mi van nála. 4/10 több»
 
A történet Rubik-kockaként való csavargatása meghozza a végeredményt: minden szín összeáll, s a néző az ebből fakadó katarzist őrizheti meg kincsként a filmből, meg a CGI által jelentősen megkoptatott illúzió élményét, a varázslatét, amely mélyen a mindenkiben benne élő kisgyermeki énben gyökeredzik. 6/10 több»
 
A néhány évvel ezelőtti Szemfényvesztők folytatásában a készítők mindent elkövetnek a film élvezhetetlenségéért, de szélsőségesen hozzáállva mégis működik: csak felszínes vagy nagyon filozofikus nézőknek ajánljuk. 5/10 több»

A film összbevétele 334 897 606 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 334 625 777 forintot termelt. A hazai mozik összesen 243 729 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Macaoban egy Sands hotelben szállt meg a filmben Daniel Radcliffe.

(mamiéstöti2)
 

A Szem titkos helye a Subway to Manhattan-be van a film elején.

(mamiéstöti2)
 

Jesse Eisenberg lakásának falán egy Houdini poszter látható.

(mamiéstöti2)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.