Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Sherlock Holmes: Árnyjáték (2011)

Sherlock Holmes: A Game of Shadows
Filmadatlap
 
28
Szereplők
41
Vélemények
50
Képek
4
Videók

Galéria (50)

Videók (4)

 
BRANTON   2022. 07. 14.

legújabb vélemény

1
Guy Ritchie nap - Hatodik állomás

2 évvel az első részre, 2011-ben eljött a várva-várt folytatás, melyet ismételten, a ma már hatodszor emlegetett Ritchie rendezett. Az operatőri munka fantasztikus, ha lehet még látványosabb mint az előző rész. A sztori baromi jó, ez a rész sem untatott. Lényegében csak ugyanazt tudom írni, mint elődjéről. Minden dicséretet megérdemel a rendezés, a kameramunka, a színészek. Itt feltűnik Noomi Rapace, aki baromi jó színésznő és remekül alakít jelen alkotásban is. Az első részben Rachel McAdams volt mellékszereplő, akit szintén imádok, csak az előző részhez elfelejtettem leírni, gondoltam most pótlom. Nagyon ott van ez a film, remekül megkomponált jelenetek, remek kellékek, ismételten hangulatosra sikerült kaland ez. A vége még érzelmileg képes is volt megfogni, amely nagy teljesítmény, mert jómagam nem vagyok oda ezekért a Sherlock Holmes-világú mozikért. Ez a két Guy Ritchie feldolgozás a nagy kivétel, mely két film tényleg remek szórakozást nyújt. 4 csillagot érdemlő mozi. Következzék a következő állomás!

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 20.

0

Ritchie filmje itt is nagyot szól... Sherlock továbbra is egy szerethető őrült, és persze Watson továbbra is csak a háttérből csetlik botlik, de mindezt zseniálisan!!! Fantasztikusak a lassítások, látszik mennyi munkát fektettek bele a színészek, és ... több»

 
Yosihiro   2017. 12. 13.

0

Micsoda folytatás az első részhez képest. Kiváló hang kép effektek igazi mozi. Ezt látni kell. Mindenkinek ajánlom

 
Deku   2017. 07. 24.

0

Amikor először láttam azonnal oda voltam érte mert mindent megadott amire vágytam. Folytatta az első rész kiváló hangulatát és humorát. A színészek feledhetetelenek bármikor újra nézném.

 
HE7EDIK   2019. 06. 19.

0

Annó még moziban láttam és egyből megfogott. Nem csak azért, mert sokkal jobb mint az első, vagy azért mert Ritchie stílusa átitatja a filmet,(ez az erdő bombázásában csúcsosodik egyébként ki)hanem mert kényes témákat is mer feszegetni. Itt van a ház... több»

 
Szilonka   2019. 07. 30.

0

Szerintem még jobb lett, mint az első rész, sokkal több meglepetés van benne és a humora is jobb.

 
Norbert93   2019. 04. 27.

0

Szerencsére maradt a színvonal, maradt a minimális steampunk beütés, és kiváló időzítéssel változnak a helyszínek is. Az új karakterek egytől-egyig kiválók, és Sherlock Holmes ismételten betegesen furcsa & zseniális.

A film összbevétele 545 448 418 dollár volt (imdb.com).

 

A film alapjául szolgáló Sherlock Holmes figuráját Arthur Conan Doyle, Skóciában született író (és orvos) teremtette meg 1887-ben. Négy detektívregényt és 56 novellát írt Holmes karakterével.

(Master )
 

Stephen Fry és Jared Harris egy napon ünnepli születésnapját.

(Bogi87)
 

A film bevétele kis híján 545 millió dollár volt, és ezzel 2011 12. legnagyobb bevételű mozija lett.

(Bogi87)
 

A film 125 millió dollárból készült el.

(Bogi87)
 

Elkészítettek egy lemezt, mely a kísérőzenét tartalmazta, és a lemez bevételének egy részét felajánlották a romák megsegítésére.

(Bogi87)