Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
77%

Inferno (2016)

Inferno
Filmadatlap
 
30
Szereplők
41
Vélemények
48
Képek
10
Videók
 
Sabnock Sanatory   2021. 01. 19.

legújabb vélemény

1

Ez a film már bukta.Nem hozta az előző filmek szintjét, színvonalát.Egyszerűen sokkal laposabb, unalmasabb lett. Hanks sem tudja megmenteni a produkciót.

 
Berto49   2019. 04. 06.

a nap véleménye

0
Hajsza az emberiség megmentéséért

Robert Langdon professzor, Indiana Jones szellemi rokona is állandóan nehéz helyzetbe kerül, most például az emberiség 95 százalékának a megfertőződését kellett megakadályoznia (az adaptált Dan Brown könyvben a vírus a túlnépesedést gátló terméketlenséget okozta – ez azért nagy különbség!). Míg Jones régész, addig Langdon a jelképek és vallási szimbólumok avatott mestere, és különösen jó a rejtvényfejtésben is. Már a harmadik filmben kellett Tom Hanksnek komoly erőfeszítéseket tenni Langdon alakjában, eléggé bele is fáradt, ez nagyon látszódott az alakításán, unottan futkározott a gyönyörű helyszíneken. Azokkal viszont nem volt baj, Firenze, Velence, Isztambul igazi turistaparadicsom, csak kár, hogy a nevezetességeket kevés ideig lehetett látni. Viszont néhány pillanatra budapesti képek is feltűntek, amelyek a hazai nézők szívét bizonyára megdobogtatták. Az első két részhez viszonyítva, és a tét nagyságát tekintve sokkal több volt a filmben az akció. Mr. Brown igyekvő mesteremberként sorozatban gyártja a folytatásokat, a könyvek száma már öt, van hát kellő utánpótlás, igyekezni kell a filmeseknek. Véleményem szerint a széria eddigi leggyengébb filmje, de lágyszívű vagyok, és megadom a négy csillagot.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 04.

1

Egy látványosra sikerült film, amely egy középkori történetből kiindulva próbál reflektálni korunk problémáira. Természeti katasztrófák, éhínség, globális felmelegedés, s ezek mind a Föld túlnépesedésére vezethetők vissza. Legalábbis a film ezt állít... több»

 
mamiéstöti2   2018. 12. 07.

0

Nem igazán kedvelem az ilyen jellegű filmeket, és sajnos, bár vannak benne érdekes megoldások, ez sem kötött le.

 
indingo   2019. 05. 21.

0

Viszonylag izgalmas kalandfilm, persze csak azoknak, akik nem akarják hasonlítgatni az előző részekhez, illetve a könyvhöz, amiből készült.

 
dulkap   2017. 02. 17.

0

Nem volt ez egy rossz film, pedig aztán volt rendesen kettősség a karakterekben. Néha a legprofibb módon jöttek rá dolgokra vagy oldottak meg helyzeteket, néha meg a legamatőrebb hibákat követték el. De amúgy egész lendületes és szépen felépített film 'Hangyás Dzsoni' remek alakításával. :)

 
Deku   2017. 08. 17.

0

Tom Hanks itt is megmutatja, hogy nagyon belevaló egy Dan Brown regény adaptációba Teljesen el voltam telve ettől a filmtől, mert nem egy egyszerű és klisés film, hanem egy igazi eredeti szórakoztató alkotás.

Galéria (48)

Videók (10)

A film összbevétele 220 021 259 dollár volt (imdb.com).

 

Omar Sy saját bevallása szerint imádta, hogy az Infernóban egy negatív karaktert alakíthatott, mivel hazájában (Franciaországban) senki nem tud gonoszként gondolni rá.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film zenéjét Hans Zimmer szerezte, akinek ez volt a hatodik közös munkája a rendezővel, Ron Howarddal.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az Inferno egyik különlegessége, hogy egy középkori történetet (Dante művét) olyan aktualitásokkal kapcsol össze, mint a túlnépesedés, az identitás kérdése, illetve a dróntechnológia.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Dan Brownnal folyamatosan kapcsolatban álltak a filmkészítők, s ha egy új jelenetet akartak belerakni a történetbe, mindig kikérték az író véleményét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A szereplőgárda igencsak interkulturális: Tom Hanks amerikai, Felicity Jones és Ben Foster angolok, Irrfan Khan indiai, Sidse Babett Knudsen dán, Omar Sy pedig francia. Emellett a mellékszereplők között magyarokat is találhatunk.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ron Howard és Tom Hanks munkakapcsolat és barátsága már több mint harminc éve tart. Először 1984-ben, a Csobbanás című filmen dolgoztak együtt, majd 1995-ben az Apollo 13-ban, az Inferno pedig a harmadik közös munkájuk.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az elveszett jelkép című regényt is tervezték filmre vinni, néhány forgatókönyv verzió el is készült hozzá, és Tom Hanks is elvállalta volna a főszerepet, de Ron Howard úgy gondolta, hogy az Infernóban több a lehetőség filmes szempontból.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Tom Hanks karaktere (Langdon professzor) ezúttal nemcsak szemlélője, hanem aktív résztvevője a cselekménynek, ami egyúttal egyfajta pszicho-thriller jelleget ad az Infernónak.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A "folytatásra" hét évet kellett várni az Angyalok és démonok után, és a film készítői nem foglalkoztak a regények sorrendiségével, hiszen nem a Langdon-regényfolyam harmadik kötetét, Az elveszett jelképet adaptálták filmvászonra, hanem a sokkal nagyobb kihívást jelentő Infernót.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Több magyar híresség is feltűnik a filmben, pl. Árpa Attila.

(Scramananga)
 
Teljesen irreális módon ennél az adaptációnál csak azokat érik majd meglepetések, akik olvasták a könyvet. több»
 
...akik egy drámai mélyéseggel teli elmélkedésre számítanak azok csalódni fognak. Mivel az Inferno pontosan az aminek láttatja magát: egy zúzos két órás kincskeresés. Továbbá vígjáték fanok: szexista vagy bugyuta poénok sincsenek benne, viszont kárpótlásként átíveli a professzor cinikus humora, melyet egyszer-egyszer felcsillant a rázósabb helyzetekben. Én azonban így is remekül szórakoztam! több»
 
A rohangálás folytatódik! Robert Langdon ismét kapott maga mellé egy fiatalabb nőt, hogy ketten együtt súlyos kilométereket, csalafinta csavarokat és középkori művészeti alkotásokat nem kímélve akadályozzanak meg egy újabb armageddont. több»