Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
77
Filmadatlap
 
30
Szereplők
40
Vélemények
31
Képek
10
Videók
Inferno
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
indingo   2019. 05. 21.

legújabb vélemény

Viszonylag izgalmas kalandfilm persze csak azoknak akik nem akarják hasonlítgatni az előző részekhez illetve a könyvhöz amiből készült.

 
Berto49   2019. 04. 06.

a nap véleménye

Hajsza az emberiség megmentéséért

Robert Langdon professzor, Indiana Jones szellemi rokona is állandóan nehéz helyzetbe kerül, most például az emberiség 95 százalékának a megfertőződését kellett megakadályoznia (az adaptált Dan Brown könyvben a vírus a túlnépesedést gátló terméketlenséget okozta – ez azért nagy különbség!) Míg Jones régész, addig Langdon a jelképek és vallási szimbólumok avatott mestere és különösen jó a rejtvényfejtésben is. Már a harmadik filmben kellett Tom Hanksnek komoly erőfeszítéseket tenni Langdon alakjában, eléggé bele is fáradt, ez nagyon látszódott az alakításán, unottan futkározott a gyönyörű helyszíneken. Azokkal viszont nem volt baj, Firenze, Velence, Isztambul igazi turistaparadicsom, csak kár, hogy a nevezetességeket kevés ideig lehetett látni. Viszont néhány pillanatra budapesti képek is feltűntek, amelyek a hazai nézők szívét bizonyára megdobogtatták. Az első két részhez viszonyítva, és a tét nagyságát tekintve, sokkal több volt a filmben az akció. Mr. Brown igyekvő mesteremberként sorozatban gyártja a folytatásokat, a könyvek száma már öt, van hát kellő utánpótlás, igyekezni kell a filmeseknek. Véleményem szerint a széria eddigi leggyengébb filmje, de lágyszívű vagyok és megadom a négy csillagot.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 04.

Egy látványosra sikerült film, amely egy középkori történetből kiindulva próbál reflektálni korunk problémáira. Természeti katasztrófák, éhínség, globális felmelegedés, s ezek mind a Föld túlnépesedésére vezethetők vissza. Legalábbis a film ezt állítja, de szerintem ez csak részigazság. Az én problémám ott volt ezzel az egésszel, hogy egy ember (vagy egy szűk csoport) megpróbál istent játszani, s ők akarják eldönteni, hogy az emberiség jövője érdekében ki haljon meg, s ki maradjon életben. Szerintem ez az elgondolás minimum visszás, de ez csak az én véleményem. Ha a filmre koncentrálok, akkor kapok egy látványos képi világgal rendelkező alkotást, plusz egy állandóan futkározó Tom Hanks - Felicity Jones párost. Bajba kerülnek, futnak, megint bajba kerülnek, megint futnak. Ezzel önmagában nem lenne gond, csak egy idő után repetitív lesz így a történet. Hogy valamelyest kompenzáljanak, bele kerül egy "csavar", amire azt mondtam, hogy: "Jajj, ne már!" Aztán a slusszpoén, hogy az egész sztorinak a legfőbb konfliktusforrása pár perc alatt megoldódik, majd mehet mindenki a dolgára. Így összességében azt mondanám, hogy a látvány miatt megéri megnézni, kb. egyszer, illetve a mögöttes gondolat elgondolkodtathatja az embert, de ennél több pozitívumot nem tudok felhozni. Így lesz az eredmény: 3/5

 
mamiéstöti2   2018. 12. 07.

Nem igazán kedvelem az ilyen jellegű filmeket, és sajnos, bár vannak benne érdekes megoldások, ez sem kötött le.

 
dulkap   2017. 02. 17.

Nem volt ez egy rossz film, pedig aztán volt rendesen kettősség a karakterekben. Néha a legprofibb módon jöttek rá dolgokra vagy oldottak meg helyzeteket, néha meg a legamatőrebb hibákat követték el. De amúgy egész lendületes és szépen felépített film 'Hangyás Dzsoni' remek alakításával. :)

Ron Howard
Tom Hanks
Ron Howard
Tom Hanks
Sidse Babett Knudsen
Omar Sy
Tom Hanks
Irrfan Khan
Tom Hanks
Felicity Jones
Tom Hanks
Tom Hanks
Felicity Jones
Tom Hanks
Tom Hanks
Felicity Jones
Tom Hanks
Felicity Jones
Tom Hanks
Felicity Jones
Tom Hanks
Felicity Jones
Irrfan Khan
Tom Hanks
Felicity Jones
Tom Hanks
Tom Hanks
Irrfan Khan
Ron Howard
Irrfan Khan
Ron Howard
Tom Hanks
Tom Hanks
 
Teljesen irreális módon, ennél az adaptációnál csak azokat érik majd meglepetések, akik olvasták a könyvet. 5/10 több»
 
...akik egy drámai mélyéseggel teli elmélkedésre számítanak azok csalódni fognak. Mivel az Inferno pontosan az aminek láttatja magát: egy zúzos két órás kincskeresés. Továbbá vígjáték fanok: szexista vagy bugyuta poénok sincsenek benne, viszont kárpótlásként átíveli a professzor cinikus humora, melyet egyszer-egyszer felcsillant a rázósabb helyzetekben. Én azonban így is remekül szórakoztam!
 
A rohangálás folytatódik! Robert Langdon ismét kapott maga mellé egy fiatalabb nőt, hogy ketten együtt súlyos kilométereket, csalafinta csavarokat és középkori művészeti alkotásokat nem kímélve akadályozzanak meg egy újabb armageddont. 60/100 több»

A film összbevétele 220 021 259 dollár volt (imdb.com).

 

Omar Sy saját bevallása szerint imádta, hogy az Infernóban egy negatív karaktert alakíthatott, mivel hazájában (Franciaországban) senki nem tud gonoszként gondolni rá.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film zenéjét Hans Zimmer szerezte, akinek ez volt a hatodik közös munkája a rendezővel, Ron Howarddal.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Az Inferno egyik különlegessége, hogy egy középkori történetet (Dante művét) olyan aktualitásokkal kapcsol össze, mint a túlnépesedés, az identitás kérdése, illetve a dróntechnológia.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.