Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmek:
2018
2019
2020
2021
79
Filmadatlap
 
30
Szereplők
39
Vélemények
31
Képek
11
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 04.

Egy látványosra sikerült film, amely egy középkori történetből kiindulva próbál reflektálni korunk problémáira. Természeti katasztrófák, éhínség, globális felmelegedés, s ezek mind a Föld túlnépesedésére vezethetők vissza. Legalábbis a film ezt állítja, de szerintem ez csak részigazság. Az én problémám ott volt ezzel az egésszel, hogy egy ember (vagy egy szűk csoport) megpróbál istent játszani, s ők akarják eldönteni, hogy az emberiség jövője érdekében ki haljon meg, s ki maradjon életben. Szerintem ez az elgondolás minimum visszás, de ez csak az én véleményem. Ha a filmre koncentrálok, akkor kapok egy látványos képi világgal rendelkező alkotást, plusz egy állandóan futkározó Tom Hanks - Felicity Jones párost. Bajba kerülnek, futnak, megint bajba kerülnek, megint futnak. Ezzel önmagában nem lenne gond, csak egy idő után repetitív lesz így a történet. Hogy valamelyest kompenzáljanak, bele kerül egy "csavar", amire azt mondtam, hogy: "Jajj, ne már!" Aztán a slusszpoén, hogy az egész sztorinak a legfőbb konfliktusforrása pár perc alatt megoldódik, majd mehet mindenki a dolgára. Így összességében azt mondanám, hogy a látvány miatt megéri megnézni, kb. egyszer, illetve a mögöttes gondolat elgondolkodtathatja az embert, de ennél több pozitívumot nem tudok felhozni. Így lesz az eredmény: 3/5

 
mamiéstöti2   2018. 12. 07.

Nem igazán kedvelem az ilyen jellegű filmeket, és sajnos, bár vannak benne érdekes megoldások, ez sem kötött le.


 
dulkap   2017. 02. 17.

Nem volt ez egy rossz film, pedig aztán volt rendesen kettősség a karakterekben. Néha a legprofibb módon jöttek rá dolgokra vagy oldottak meg helyzeteket, néha meg a legamatőrebb hibákat követték el. De amúgy egész lendületes és szépen felépített film 'Hangyás Dzsoni' remek alakításával. :)

 
Deku   2017. 08. 17.

Tom Hanks itt is megmutatja, hogy nagyon belevaló egy Dan Brown regény adaptációba Teljesen el voltam telve ettől a filmtől, mert nem egy egyszerű és klisés film, hanem egy igazi eredeti szórakoztató alkotás.

 
GedyPapa   2017. 03. 13.

Lehet, hogy nagy bukás volt sokak szerint, de nekem bejött. Minden részben a mellékszereplőket figyelem a leginkább, hiszen az evidens, hogy Tom Hanks nagyon jól hozza Langdom professzort. Felicity Jones kiváló és Omar Sy-t emelném még ki, velük válik igazán kerekké a történet, ami még úgyis érdekes, hogy előtte olvastam a könyvet.

Ron Howard
Tom Hanks
Ron Howard
Tom Hanks
Sidse Babett Knudsen
Omar Sy
Tom Hanks
Irrfan Khan
Tom Hanks
Felicity Jones
Tom Hanks
Tom Hanks
Felicity Jones
Tom Hanks
Tom Hanks
Felicity Jones
Tom Hanks
Felicity Jones
Tom Hanks
Felicity Jones
Tom Hanks
Felicity Jones
Irrfan Khan
Tom Hanks
Felicity Jones
Tom Hanks
Tom Hanks
Irrfan Khan
Ron Howard
Irrfan Khan
Ron Howard
Tom Hanks
Tom Hanks
 
Teljesen irreális módon, ennél az adaptációnál csak azokat érik majd meglepetések, akik olvasták a könyvet. 5/10 több»
 
...akik egy drámai mélyéseggel teli elmélkedésre számítanak azok csalódni fognak. Mivel az Inferno pontosan az aminek láttatja magát: egy zúzos két órás kincskeresés. Továbbá vígjáték fanok: szexista vagy bugyuta poénok sincsenek benne, viszont kárpótlásként átíveli a professzor cinikus humora, melyet egyszer-egyszer felcsillant a rázósabb helyzetekben. Én azonban így is remekül szórakoztam!
 
A rohangálás folytatódik! Robert Langdon ismét kapott maga mellé egy fiatalabb nőt, hogy ketten együtt súlyos kilométereket, csalafinta csavarokat és középkori művészeti alkotásokat nem kímélve akadályozzanak meg egy újabb armageddont. 60/100 több»
 

Omar Sy saját bevallása szerint imádta, hogy az Infernóban egy negatív karaktert alakíthatott, mivel hazájában (Franciaországban) senki nem tud gonoszként gondolni rá.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film zenéjét Hans Zimmer szerezte, akinek ez volt a hatodik közös munkája a rendezővel, Ron Howarddal.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Az Inferno egyik különlegessége, hogy egy középkori történetet (Dante művét) olyan aktualitásokkal kapcsol össze, mint a túlnépesedés, az identitás kérdése, illetve a dróntechnológia.

(ArpiHajdu és Réci )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.