Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

Inferno (2016)

Inferno
Filmadatlap
 
30
Szereplők
42
Vélemények
48
Képek
10
Videók

Galéria (48)

Videók (10)

 
Klauka89   2022. 07. 21.

legújabb vélemény

1

Hűűű, mennyi off van itt! Nekem abszolút bejött a film! A könyvet még nem olvastam, de felveszem a listámra.

 
Berto49   2019. 04. 06.

a nap véleménye

0
Hajsza az emberiség megmentéséért

Robert Langdon professzor, Indiana Jones szellemi rokona is állandóan nehéz helyzetbe kerül, most például az emberiség 95 százalékának a megfertőződését kellett megakadályoznia (az adaptált Dan Brown könyvben a vírus a túlnépesedést gátló terméketlenséget okozta – ez azért nagy különbség!). Míg Jones régész, addig Langdon a jelképek és vallási szimbólumok avatott mestere, és különösen jó a rejtvényfejtésben is. Már a harmadik filmben kellett Tom Hanksnek komoly erőfeszítéseket tenni Langdon alakjában, eléggé bele is fáradt, ez nagyon látszódott az alakításán, unottan futkározott a gyönyörű helyszíneken. Azokkal viszont nem volt baj, Firenze, Velence, Isztambul igazi turistaparadicsom, csak kár, hogy a nevezetességeket kevés ideig lehetett látni. Viszont néhány pillanatra budapesti képek is feltűntek, amelyek a hazai nézők szívét bizonyára megdobogtatták. Az első két részhez viszonyítva, és a tét nagyságát tekintve sokkal több volt a filmben az akció. Mr. Brown igyekvő mesteremberként sorozatban gyártja a folytatásokat, a könyvek száma már öt, van hát kellő utánpótlás, igyekezni kell a filmeseknek. Véleményem szerint a széria eddigi leggyengébb filmje, de lágyszívű vagyok, és megadom a négy csillagot.

 
Sabnock Sanatory   2021. 01. 19.

1

Ez a film már bukta. Nem hozta az előző filmek szintjét, színvonalát. Egyszerűen sokkal laposabb, unalmasabb lett. Hanks sem tudja megmenteni a produkciót.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 04.

1

Egy látványosra sikerült film, amely egy középkori történetből kiindulva próbál reflektálni korunk problémáira. Természeti katasztrófák, éhínség, globális felmelegedés, s ezek mind a Föld túlnépesedésére vezethetők vissza. Legalábbis a film ezt állít... több»

 
mamiéstöti2   2018. 12. 07.

0

Nem igazán kedvelem az ilyen jellegű filmeket, és sajnos, bár vannak benne érdekes megoldások, ez sem kötött le.

 
indingo   2019. 05. 21.

0

Viszonylag izgalmas kalandfilm, persze csak azoknak, akik nem akarják hasonlítgatni az előző részekhez, illetve a könyvhöz, amiből készült.

 
dulkap   2017. 02. 17.

0

Nem volt ez egy rossz film, pedig aztán volt rendesen kettősség a karakterekben. Néha a legprofibb módon jöttek rá dolgokra vagy oldottak meg helyzeteket, néha meg a legamatőrebb hibákat követték el. De amúgy egész lendületes és szépen felépített film 'Hangyás Dzsoni' remek alakításával. :)

A film összbevétele 220 021 259 dollár volt (imdb.com).

 

Omar Sy saját bevallása szerint imádta, hogy az Infernóban egy negatív karaktert alakíthatott, mivel hazájában (Franciaországban) senki nem tud gonoszként gondolni rá.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film zenéjét Hans Zimmer szerezte, akinek ez volt a hatodik közös munkája a rendezővel, Ron Howarddal.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az Inferno egyik különlegessége, hogy egy középkori történetet (Dante művét) olyan aktualitásokkal kapcsol össze, mint a túlnépesedés, az identitás kérdése, illetve a dróntechnológia.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Dan Brownnal folyamatosan kapcsolatban álltak a filmkészítők, s ha egy új jelenetet akartak belerakni a történetbe, mindig kikérték az író véleményét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A szereplőgárda igencsak interkulturális: Tom Hanks amerikai, Felicity Jones és Ben Foster angolok, Irrfan Khan indiai, Sidse Babett Knudsen dán, Omar Sy pedig francia. Emellett a mellékszereplők között magyarokat is találhatunk.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Robert Langdon kalandja ismét nem lett több egy jelentéktelennek mondható lábjegyzetnél a krimik fejezetében. több»
 
A rohangálás folytatódik! Robert Langdon ismét kapott maga mellé egy fiatalabb nőt, hogy ketten együtt súlyos kilométereket, csalafinta csavarokat és középkori művészeti alkotásokat nem kímélve akadályozzanak meg egy újabb armageddont. több»