Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

A Da Vinci-kód (2006)

The Da Vinci Code
Filmadatlap
 
30
Szereplők
46
Vélemények
41
Képek
2
Videók

Galéria (41)

Tom Hanks
Audrey Tautou
Tom Hanks
Audrey Tautou
Jean Reno
Paul Bettany
Ian McKellen
Tom Hanks
Tom Hanks
Audrey Tautou
Tom Hanks
Audrey Tautou
Tom Hanks
Tom Hanks

Videók (2)

 
PadmeAmidala   2021. 04. 28.

legújabb vélemény

0

Én nem olvastam a könyvet, de nagyon tetszett a film. Mondjuk Tom Hanks kicsit gyenge itt, de a sztori elég érdekes ahhoz, hogy ezt ellensúlyozza. 9/10

 
mamiéstöti2   2018. 12. 07.

1

Nem rossz film, de vannak benne kisebb hibák, mind a történetben, mind a kivitelezésben. Egyszer meg lehet nézni.

 
Varga_Júlia   2020. 08. 30.

1

Hát Dan Brown.... az Dan Brown, és ezzel nagyon sok mindent el is mondtunk. Mert ugye az van, hogy Brown a krimik Coelho-ja, és nincs ezzel semmi baj, egy centet sem irigylek tőle, amiért ilyen okosan és ügyesen össze tudja pakolni ezeket a nagyon bo... több»

 
Deku   2017. 07. 25.

0

A Da Vinci-kód egész jó film lett. A könyvhöz nem ér fel közel sem de eltekintve ettől az apróságtól kiváló lett a film. Nem találok jobb szót rá, tökéletes.

 
Filmelemző   2018. 05. 14.

3

Elfogult voltam ezzel a filmmel kapcsolatban mikor először láttam, két okból is: egyrészt mert történelemmel foglalkozva értékeltem Dan Brown sztoriját (és Sang Real elméletét), másrészt pedig mert nagyon tetszett a könyv. Nagyon jó az alaptörténet, ... több»

 
HercegPeter   2016. 12. 06.

0

Zseniális atmoszférája van. Sosem tudod, hogy mi lesz a következő jelenetben. A színészek passzolnak a karakterekhez, a cselekmény izgalmas. De sajnos erre is jellemző, hogy a folytatások hiába jók, az első rész színvonalát sajnos nem érik el.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 28.

0

Izgalmas, sejtelmes világba visz el ez a zseniális film, amiben szinte lubickol Tom Hanks. Végig izgultam, és kiszámíthatatlan volt a története. A másik erőssége a filmnek Paul Bettany, aki zseniálisan hozta a gyilkos karaktert, aki kettős személyiség is egyben (lásd:ostorozás). Ajánlott.

A film összbevétele 758 239 851 dollár volt (imdb.com).

 

2006-ban a 2. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A 2006-as Cannes Filmfesztivál nyitófilmje volt.

(dulkap)
 

Langdon szerepét először Ralph Fiennesnak ajánlották fel.

(dulkap)
 

A Westminster apátság elöljárói megtiltották, hogy a stáb a templomban filmezzen, mivel a könyv "teológiailag problematikus". Az ott játszódó jeleneteket a kelet-angliai Lincoln Katedrálisban vették fel.

(kázsé)
 

Hogy megvédjék a Louvre műkincseit és magát az épületet, a stábnak számos óvintézkedést kellett foganatosítania. Először is nem forgathattak, amikor a múzeum nyitva volt, csak éjszaka. Mivel nem volt szabad fényt vetíteniük a Mona Lisára, egy másolatot használtak. A múzeum vezetősége sem vért, sem titokzatos feliratokat nem tűrt meg a múzeum fapadlóján, így ezeket a jeleneteket Londonban vették fel. Végül összesen 5 Mona Lisa másolatot használtak fel.

(kázsé)