Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
85

A Da Vinci-kód (2006)

The Da Vinci Code
Filmadatlap
 
30
Szereplők
41
Vélemények
18
Képek
2
Videók
 
Filmelemző   2018. 05. 14.

Elfogult voltam ezzel a filmmel kapcsolatban mikor először láttam, két okból is: egyrészt mert történelemmel foglalkozva értékeltem Dan Brown sztoriját (és Sang Real elméletét), másrészt pedig mert nagyon tetszett a könyv. Nagyon jó az alaptörténet, bőven akadnak izgalmak, akciók és a fordulatosságra sem lehet panaszunk. Tom Hanks kissé megfáradtan játszik ugyan (legalábbis fénykorához képest) de igy is hiteles mint szimbólum-kutató történész és Langdon professzor megszemélyesítője. Értékelésem: 8 / 10 pont.

 
mamiéstöti2   2018. 12. 07.

Nem rossz film, de vannak benne kisebb hibák, mind a történetben, mind a kivitelezésben. Egyszer meg lehet nézni.


 
Deku   2017. 07. 25.

A Da Vinci-kód egész jó film lett. A könyvhöz nem ér fel közel sem de eltekintve ettől az apróságtól kiváló lett a film. Nem találok jobb szót rá, tökéletes.

 
HercegPeter   2016. 12. 06.

Zseniális atmoszférája van. Sosem tudod, hogy mi lesz a következő jelenetben. A színészek passzolnak a karakterekhez, a cselekmény izgalmas. De sajnos erre is jellemző, hogy a folytatások hiába jók, az első rész színvonalát sajnos nem érik el.

 
GedyPapa   2017. 03. 13.

Nagy csalódás volt számomra ez a film. Sokkal de sokkal több volt benne, mint amennyit kihoztak belőle. Bár az is igaz, hogy a vallási vetülete miatt én sokkal kritikusabban tekintettem rá, illetve az is igaz, hogy a másik kettő nekem jobban tetszett. Az alapsztori nagyon érdekes, azonban kicsit bukdácsol a megvalósítás. Nekem főleg Audrey Tautou castingolása volt elhibázott.

 

2006-ban a 2. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A 2006-as Cannes Film Festival nyitófilmje volt.

(dulkap)
 

Langdon szerepét először Ralph Fiennes-nak ajánlották fel.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.