Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Azonosság (2003)

Identity
Filmadatlap
 
25
Szereplők
44
Vélemények
20
Képek
1
Videók

Galéria (20)

Amanda Peet
Ray Liotta
Amanda Peet
Clea DuVall

Videók (1)

 
MoviesChris   2022. 06. 18.

legújabb vélemény

0
Csavarosság

Az Azonosság című film egy tipikus olyan alkotás, ami a csavarokra épít. De szerencsére nem csak ezzel az egy fegyverrel megy a csatába. Emelett jó színészeket és jó alakításokat is láthatunk. Sok esetben ezek a tényezők mentették meg a film egyes részeit. Ugyanis ahhoz képest, hogy csavaros és jó tempójú a film, szerintem meg lehetett volna ezt izgalmasabban is rendezni. De egyáltalán nem unalmas a film. Nincs teljesen feleslegesen túlhúzva. Üdítő is, hogy megáll a játékidő másfél óránál. Én nem igazán szívlelelm John Cusack-et, de ebben az alkotásban ő is jó munkát tett le az asztalra és nem is ment annyira az agyamra. Emelett Ray Liotta is kiemelkedő volt, valamint amilyen kis szerepet kapott (mármint perceket tekintve), olyan jól alakított Pruitt Taylor Vince. Amanda Peet is erős volt, de őt valahogy a Bérgyilkos a szomszédom óta nem tudom teljesen komolyan venni. Tetszett az, hogy szinte a film végéig fogalma sincs az embernek, hogy mi folyik itt. Több olyan lehetőséget is pedzeget az alkotás, ami jó kimenetelnek néz ki. Aztán ami végül lesz az összességében jó, mégis ebben rejlik számomra a film legnagyobb hibája is. Mégpedig az, ami majdnem a legeslegvégén történik. Nem akarok spoilerezni , aki látta és ugyanígy gondolja, az úgyis tudja melyik részre gondolok. Az számomra egyszerűen nevetséges volt és egy két kép, a vígjáték kategóriában is elfért volna. De összességében egy okés film.

 
indingo   2017. 12. 22.

1

Párszor tényleg meg kell nézni a filmet, hogy összerakja az ember a kockákat. Különleges, nem hétköznapi története, holott ránézésre annak tűnik.

 
Deku   2017. 07. 17.

1

Nekem nem mindenhol tetszett a film, kicsit közepesnek, átlagosnak mondanám. Voltak benne húzósabb, ijesztőbb pillanat de nem sok. Egynek épp elment. Az alap történet egész jó.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 27.

0

Ray Liotta,aki szerintem sokkal jobb színész,mint amennyit foglalkoztatják,és Cusack kíváló thrillere.Izgalmas,kiszámíthatatlan,és néha véres.Jól összerakott mozi. Sötét,komor,és a végén a csattanó nagyot szól!

 
Berto49   2019. 02. 08.

0
Hányan vagyunk?

SPOILER!!! A film és az irodalom kedvelt témái közé tartoznak a többszörösen hasadt személyiségekre vonatkozó alkotások. Ebben a filmben csak a végső csavarból derül ki, hogy itt is egy ilyen szerencsétlen betegről van szó, mert a nézők egy ítéletidőben lejátszódó gyilkolásokban bővelkedő történetet láthatnak. 90 perc borzongás, feszültség és csak a végén alapos átgondolás után derül ki, hogy igazából mit is láttunk. A cselekmény során folyton változhat a feltevésünk: ki lehet a gyilkos és hová tűnnek a hullák? A megoldás pedig számomra igazi meglepetés volt. A pszichothrillerek között előkelő helyet elfoglaló film, kitűnő szereplőkkel, hogy csak a legjobbakat említsem: John Cusack, Ray Liotta, Amanda Peet. Érdemes többször megnézni, mert ha maradtak homályos részletek, másodjára minden világossá válik.

 
dailyfilmsan   2020. 06. 10.

0

A csavarokkal teli elvont gondolkodásmenetű filmek egyik kiemelkedő nem tökéletes darabja. Nekem kicsit vontatott volt és a nagy csavar sem volt számomra akkora nagy csavar de egynek elment és megvolt a maga misztikus vonala ami magával ragadja a né... több»

 
Szilonka   2017. 06. 14.

0

Remek film, a kedvenc jelentem, amikor "poénból" felvetik, hogy ilyen esetekben a filmekben kapcsolat van az emberek között és lám ez náluk is így van.

A film összbevétele 90 259 536 dollár volt (imdb.com).

 

Számos különböző befejezést forgattak, hogy a film valódi végkifejletét titokban tarthassák.

(kázsé)
 

A vers, amiről az egyik szereplő azt állítja, ő írta, valójában William Hughes Mearns alkotása.

(kázsé)
 

A film nagy részét egy stúdióban forgatták Culver City-ben, ugyanabban a stúdióban, ahol az 1939-es Óz, a csodák csodája készült.

(kázsé)
 

A könyv Ed kocsijában Jean-Paul Sartre "A lét és a semmi" című műve.

(kázsé)
 

Bret Loehr-nek összesen 1 sora van a filmben.

(kázsé)
 
Negatívumként csupán annyit tudnék megjegyezni, hogy a befejezéssel kapcsolatban volt egy olyan érzésem, hogy enyhén nevetséges hatást keltenek vele és ezzel egy bizonyos szinten elbagatellizálják az addig kiemelkedő művet. Ez azonban nyilván ízlés kérdése és ettől függetlenül is jó szívvel ajánlom mindenkinek.
Értékelés: 8/10 több»