Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Azonosság (2003)

Identity
Filmadatlap
 
25
Szereplők
48
Vélemények
20
Képek
1
Videók

Galéria (20)

Amanda Peet
Ray Liotta
Amanda Peet
Clea DuVall

Videók (1)

 
Erik8csok   2023. 01. 11.

legújabb vélemény

0

Az Azonosság azok közé a filmek közé tartozik, amiket többször kell megnézned, hogy megértsd. De mégis ennek ellenére egy zseniális film, aminek a végén még akkor is fogod a fejed, hogy ha még nem is értetted meg 100%-ban. A rövid játékidő kifejezett... több»

 
indingo   2017. 12. 22.

1

Párszor tényleg meg kell nézni a filmet, hogy összerakja az ember a kockákat. Különleges, nem hétköznapi története, holott ránézésre annak tűnik.

 
Deku   2017. 07. 17.

1

Nekem nem mindenhol tetszett a film, kicsit közepesnek, átlagosnak mondanám. Voltak benne húzósabb, ijesztőbb pillanat de nem sok. Egynek épp elment. Az alap történet egész jó.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 27.

0

Ray Liotta,aki szerintem sokkal jobb színész,mint amennyit foglalkoztatják,és Cusack kíváló thrillere.Izgalmas,kiszámíthatatlan,és néha véres.Jól összerakott mozi. Sötét,komor,és a végén a csattanó nagyot szól!

 
JRD   2022. 08. 30.

0

Amikor először néztem meg a filmet csak úgy belesodródtam tévékapcsolgatás közben. Másodszorra már vadásztam a filmre, hogy az elejétől láthassam. Fájt. Nem azért mert rossz film. Ugyanis nem az. Sőt. A végkifejlet, amikor ott áll előtted az igazság... több»

 
Berto49   2019. 02. 08.

0
Hányan vagyunk?

SPOILER!!! A film és az irodalom kedvelt témái közé tartoznak a többszörösen hasadt személyiségekre vonatkozó alkotások. Ebben a filmben csak a végső csavarból derül ki, hogy itt is egy ilyen szerencsétlen betegről van szó, mert a nézők egy ítéletidőben lejátszódó gyilkolásokban bővelkedő történetet láthatnak. 90 perc borzongás, feszültség és csak a végén alapos átgondolás után derül ki, hogy igazából mit is láttunk. A cselekmény során folyton változhat a feltevésünk: ki lehet a gyilkos és hová tűnnek a hullák? A megoldás pedig számomra igazi meglepetés volt. A pszichothrillerek között előkelő helyet elfoglaló film, kitűnő szereplőkkel, hogy csak a legjobbakat említsem: John Cusack, Ray Liotta, Amanda Peet. Érdemes többször megnézni, mert ha maradtak homályos részletek, másodjára minden világossá válik.

 
dailyfilmsan   2020. 06. 10.

0

A csavarokkal teli elvont gondolkodásmenetű filmek egyik kiemelkedő nem tökéletes darabja. Nekem kicsit vontatott volt és a nagy csavar sem volt számomra akkora nagy csavar de egynek elment és megvolt a maga misztikus vonala ami magával ragadja a né... több»

A film összbevétele 90 259 536 dollár volt (imdb.com).

 

Számos különböző befejezést forgattak, hogy a film valódi végkifejletét titokban tarthassák.

(kázsé)
 

A vers, amiről az egyik szereplő azt állítja, ő írta, valójában William Hughes Mearns alkotása.

(kázsé)
 

A film nagy részét egy stúdióban forgatták Culver City-ben, ugyanabban a stúdióban, ahol az 1939-es Óz, a csodák csodája készült.

(kázsé)
 

A könyv Ed kocsijában Jean-Paul Sartre "A lét és a semmi" című műve.

(kázsé)
 

Bret Loehr-nek összesen 1 sora van a filmben.

(kázsé)
 
Negatívumként csupán annyit tudnék megjegyezni, hogy a befejezéssel kapcsolatban volt egy olyan érzésem, hogy enyhén nevetséges hatást keltenek vele és ezzel egy bizonyos szinten elbagatellizálják az addig kiemelkedő művet. Ez azonban nyilván ízlés kérdése és ettől függetlenül is jó szívvel ajánlom mindenkinek.
Értékelés: 8/10 több»