Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
71%

Az embermás (2013)

Enemy
Filmadatlap
 
23
Szereplők
14
Vélemények
9
Képek
1
Videók
Az embermás
 
stevepisti   2020. 10. 03.

legújabb vélemény

0

A film utána olvasásával nagyából érthetővé vált a történet, de a nézése közben nagyon zavarosnak tünt. Nekem ez túl agyalósra sikeredett, nem igazán tudtam élvezni, sajnálom.

 
mamiéstöti2   2016. 08. 06.

0

Ez a film egy akkora 0, hogy az ki se fér. Művészileg is értékelhetetlen, meg bármilyen szemszögből is. Nagyon megbántam, hogy elkezdtem.


 
hsanya182   2015. 05. 06.

1

Döbbentesen elvont, vontatott, értelmetlen érdekes művészfilm! A végén a spoiler elolvasása után derült csak fényre mindenre. Van egy érdekes sötét hangulata.

 
Berto49   2017. 10. 01.

0

Nagyon modern film a Nobel-díjas José Saramago regénye alapján. A Moly honlapján majd’ mindenki el van ájulva a regénytől, de én nem érzek késztetést az elolvasására. A film kezdete és vége eléggé homályos, legalábbis számomra. Egy fásult történelem ... több»

 
harnas1207   2018. 12. 10.

0

A legjobb színész egy ilyen stílusú filmhez Gyllenhaal. A hasonló elvont és csavaros művek a kedvenceim. De itt annyira elvont lett, hogy elfelejtették érthetővé tenni számunkra a történetet. Nézed és fogalmad sincs mi történt. Ha nem olvasol utána akkor kidobtál két órát az életedből.

 
ANdraS   2015. 09. 07.

1

Nagyon jó a film stílusa, szerintem a Villenevue nagyon tehetséges rendező. Az egész film 70. évekre utal, a színfilter és a vontatott kamerát beleértve. Igaz, a film vége, illetve poénja a rendező titka marad. Ha szereted a Lynch filmjeit, ezt is nézd meg.

 
vivikejencikelara   2018. 09. 17.

1

Lassú film és nagyon nehéz rájönni mi is történik. Többször ugrottam már neki, de még mindig nem teljes a kép. Kérdéseim maradtak a film felől. Azért aki szereti a hasonló filmeket nézze meg.

Galéria (9)

Jake Gyllenhaal
Sarah Gadon
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Sarah Gadon
Jake Gyllenhaal
Sarah Gadon
Sarah Gadon
Jake Gyllenhaal

Videók (1)

A film összbevétele 3 396 726 dollár volt (imdb.com).

 

A színészek a forgatást megelőzően aláírtak egy titoktartási szerződést, melynek értelmében nem nyilatkozhattak és nem is magyarázhatták meg a 'pókos' jelenetet a filmben.

(erare)
 

A filmben elhangzó mondta 'Ahol akarat van, ott út is születik' a rendező angol tanárától származik, aki ezzel próbálta meg inspirálni diákjait, hogy jobban teljesítsenek.

(erare)
 

Jake Gyllenhaal és a rendező Denis Villeneuve korábban együtt dolgozott a Fogságban (2013) című alkotás kapcsán is, mely előbb debütált a mozik műsorán, mint Az embermás.

(erare)
 

A rendező, Denis Villeneuve felajánlotta a főszerepet Javier Bardemnek is, ám ő visszautasította a felkérést. Hasonlóan járt Chhristan Bale-lel is, ám ő egyéb filmes munkái miatt volt kénytelen nemet mondani, pedig szívesen megformálta volna Adam és Anthony kettős szerepét.

(erare)
 
A Jake Gyllenhaal főszereplésével készült pszicho-dráma jóval mélyebb alkotás annál, mint azt a sztori első hallásra sugallná. több»