Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
71%

Az embermás (2013)

Enemy
Filmadatlap
 
23
Szereplők
15
Vélemények
9
Képek
1
Videók
Az embermás

Galéria (9)

Jake Gyllenhaal
Sarah Gadon
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Sarah Gadon
Jake Gyllenhaal
Sarah Gadon
Sarah Gadon
Jake Gyllenhaal

Videók (1)

 
elekm90   2021. 04. 28.

legújabb vélemény

0

Határozottan nem könnyű darab Dennis Villeneuve-től. Azt gondolom, hogy a fő témát, amit feszeget, sikerült megértenem, de a szimbolikáját és minden egyes jelentét nem teljesen tudtam megfejteni. Ennek ellenére az elidegenítő, rideg atmoszféra, amit ... több»

 
mamiéstöti2   2016. 08. 06.

0

Ez a film egy akkora 0, hogy az ki se fér. Művészileg is értékelhetetlen, meg bármilyen szemszögből is. Nagyon megbántam, hogy elkezdtem.

 
Berto49   2017. 10. 01.

0

Nagyon modern film a Nobel-díjas José Saramago regénye alapján. A Moly honlapján majd’ mindenki el van ájulva a regénytől, de én nem érzek késztetést az elolvasására. A film kezdete és vége eléggé homályos, legalábbis számomra. Egy fásult történelem ... több»

 
ANdraS   2015. 09. 07.

2

Nagyon jó a film stílusa, szerintem a Villenevue nagyon tehetséges rendező. Az egész film 70. évekre utal, a színfilter és a vontatott kamerát beleértve. Igaz, a film vége, illetve poénja a rendező titka marad. Ha szereted a Lynch filmjeit, ezt is nézd meg.

 
hsanya182   2015. 05. 06.

1

Döbbentesen elvont, vontatott, értelmetlen érdekes művészfilm! A végén a spoiler elolvasása után derült csak fényre mindenre. Van egy érdekes sötét hangulata.

 
harnas1207   2018. 12. 10.

0

A legjobb színész egy ilyen stílusú filmhez Gyllenhaal. A hasonló elvont és csavaros művek a kedvenceim. De itt annyira elvont lett, hogy elfelejtették érthetővé tenni számunkra a történetet. Nézed és fogalmad sincs mi történt. Ha nem olvasol utána akkor kidobtál két órát az életedből.

 
stevepisti   2020. 10. 03.

0

A film utána olvasásával nagyából érthetővé vált a történet, de a nézése közben nagyon zavarosnak tünt. Nekem ez túl agyalósra sikeredett, nem igazán tudtam élvezni, sajnálom.

A film összbevétele 3 396 726 dollár volt (imdb.com).

 

A színészek a forgatást megelőzően aláírtak egy titoktartási szerződést, melynek értelmében nem nyilatkozhattak és nem is magyarázhatták meg a 'pókos' jelenetet a filmben.

(erare)
 

A filmben elhangzó mondta 'Ahol akarat van, ott út is születik' a rendező angol tanárától származik, aki ezzel próbálta meg inspirálni diákjait, hogy jobban teljesítsenek.

(erare)
 

Jake Gyllenhaal és a rendező Denis Villeneuve korábban együtt dolgozott a Fogságban (2013) című alkotás kapcsán is, mely előbb debütált a mozik műsorán, mint Az embermás.

(erare)
 

A rendező, Denis Villeneuve felajánlotta a főszerepet Javier Bardemnek is, ám ő visszautasította a felkérést. Hasonlóan járt Chhristan Bale-lel is, ám ő egyéb filmes munkái miatt volt kénytelen nemet mondani, pedig szívesen megformálta volna Adam és Anthony kettős szerepét.

(erare)