Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

8 milliméter (8 mm) (1999)

8MM
Filmadatlap
 
26
Szereplők
13
Vélemények
23
Képek
1
Videók

Galéria (23)

Videók (1)

 
Erik8csok   2023. 02. 03.

legújabb vélemény

0
Ez az a film, amit nagyon megkell gondolni hogy megnézi e az ember, vagy sem!

Miért is mondom ezt? Mert ha van olyan film, ami jogosan 18-as korhatár besorolást kapott, akkor ez az a film! És nagyon nem mindenkinek való, mert helyenként elég durva már már félelmetes jelenetek vannak benne, és erre még rá tesz egy eléggé beteg és durva történet is. Nic Cage jól hozza a figurát, nagyot játszik, és a jobb filmjei közé tartozik. És a hangulata is eléggé erős, igazi thrilleres. Úgyhogy én ajánlom a misztikus thriller kedvelőinek, megéri megnézni!

 
HE7EDIK   2018. 09. 20.

a nap véleménye

0
Alighanem Joel Schumacher legjobb filmje a 8 miliméter

Schumacher legjobb filmje. Akárhányszor újra nézi az ember, a hideg futkos a hátán. Cage itt épp fénykorát élte, sorra jöttek ki kasszasiker filmjei, itt is szenzációsat alakít a magánnyomozó szerepében. Az alaphangulatot megadja a 8 mm-es filmszalla... teljes kritika»

 
uniterra   2020. 10. 07.

2

Jo a tortenet, jo a rendezes, s jo volt Cage es Gandolfini is. Nem volt benne semmi ures jarat. En nem igazan ismerem Schumachert, szerintem jo rendezo. A film teli van feszultseggel suspensel. A vegere is jutott fordulat. Bar happy enddel vegzodik s... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 11.

0

Joel Schumacher rátapintott a lényegre.Cage tökéletesen eljátszotta a lelkis nyomozót,aki titokban bagózik,és nem szereti a pornót.Izgalmas,fordulatos,csavaroktól sem mentes thriller a gazdagok,drogosok,szexrabszolgák világáról!Kőkemény,és letargikus mozi erős idegzetűeknek!

 
ZeroHero   2019. 10. 01.

0

Ez a misztikus thriller vonal az, amit Schumachernek mindig is eroltetnie kellett volna, mert ebben tud igazan jot alkotni. S itt meg kapott melle egy prime Cage-t es egy mindig fantasztikus phoenix-et is. Az emberi pokol legmelyebb bugyraiba vezet minket a film, REMEKUL. Kemeny film, de mindenkinek ajanlom.

 
Megamovie   2018. 07. 29.

0

Jó film van egy erős letargikus és kemény húsbavágó hangulata. Nicolas Cage magához képest nagyon jól alakít hiteles a játéka. Drukkoltam neki hogy védje meg a lányt. Teljesen beszippantott a hangulata és még a film után is gondolkoztam pár jeleneten.

 
Vitya   2015. 02. 04.

0

Nagyon durva film, csak erős idegzetűeknek. Eléggé nyomasztó, félelmetes, de ez a műfaj erről szól. Aki bírja ezt a műfajt, annak érdemes megnézni, mert jó alkotás.

A film összbevétele 96 618 699 dollár volt (imdb.com).

 

Andrew Kevin Walker eredeti ötletét Joel Schumacher és Nicholas Kazan alaposan átdolgozta, aminek következményében Walker faképnél hagyta a film készítőit.

(ps)
 

Jenny Powellt eredetileg egy sztriptíz táncos szerepére szerződtették. Joel Schumacher viszont meglátta a színásznő tekintetében az áldozatot, úgyhogy neki adta Mary Ann Mathews szerepét.

(ps)
 

Mark Wahlberg nem vállalta el Max California szerepét.

(ps)
 

Nicolas Cage Oscar-díja, amit még 1995-ben kapott, megjelent a filmben. Eddie Poole Pole asztalán található és cipőfűzőkkel van körbetekerve.

(ps)
 

Eddie Poole egy Stutz Blackhawk típusú kocsit vezet. A Stutz a hetvenes-nyolcvanas években igazi státuszszimbólum volt. Ilyen autója volt Elvis Presley-nek és Frank Sinatranak is.

(ps)