Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
8
Vélemények
23
Képek
1
Videók
8 milliméter
 
HETEDIK   2018. 09. 20.
Alighanem Joel Schumacher legjobb filmje a 8 miliméter

Schumacher legjobb filmje. Akárhányszor újra nézi az ember, a hideg futkos a hátán. Cage itt épp fénykorát élte, sorra jöttek ki kasszasiker filmjei, itt is szenzációsat alakít a magánnyomozó szerepében. Az alaphangulatot megadja a 8 mm-es filmszallag, ahol egy maszkos szanaszét kaszabol egy gyönyörű fiatal lányt. Persze Schumacher direkt nem mutat mindent, így téve még nyomasztóbbá a felvételt, hisz a hiányt agyunk automatikusan kipótolja....aztán megkezdődik a nyomozás és Cage egy olyan világba csöppen, ahol nincs megbánás, könyörület vagy szánalom. Csak a mocsok és a szenny, emberi korcsok, beteg vágyak és a pénz, ami mindig fontosabb az emberi életnél. Phoenix méltó társa volt Cage-nek, ... több»

 
Megamovie   2018. 07. 29.

Jó film van egy erős letargikus és kemény húsbavágó hangulata. Nicolas Cage magához képest nagyon jól alakít hiteles a játéka. Drukkoltam neki hogy védje meg a lányt. Teljesen beszippantott a hangulata és még a film után is gondolkoztam pár jeleneten.


 
Vitya   2015. 02. 04.

Nagyon durva film, csak erős idegzetűeknek. Eléggé nyomasztó, félelmetes, de ez a műfaj erről szól. Aki bírja ezt a műfajt, annak érdemes megnézni, mert jó alkotás.

 
Lord British   2015. 06. 21.

Rendkívül sötét és gyomorbavágó film, ennek ellenére az én tetszésemet elnyerte. Nicolas Cage alakítása kicsit több a korrektnél, így egy végülis vállalható, bár nehezen fogyasztható alkotást kapunk

 
Aranyhal   2015. 07. 30.

Kemény, durva, realista film, aminek van mondanivalója. Kell hozzá idegzet, az biztos. Színészi alakításban meggyőző, erős és érdekes, egyedülálló film.

 

Andrew Kevin Walker eredeti ötletét Joel Schumacher és Nicholas Kazan alaposan átdolgozta, aminek következményében Walker faképnél hagyta a film készítőit.

(ps)
 

Jenny Powellt eredetileg egy sztriptíz táncos szerepére szerződtették. Joel Schumacher viszont meglátta a színásznő tekintetében az áldozatot, úgyhogy neki adta Mary Ann Mathews szerepét.

(ps)
 

Mark Wahlberg nem vállalta el Max California szerepét.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.