Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
90%

Viharsziget (2010)

Shutter Island
Filmadatlap
 
27
Szereplők
186
Vélemények
79
Képek
2
Videók
Viharsziget
 
Eastern79   2021. 02. 08.

legújabb vélemény

0

Martin Scorsese nem tartozik a kedvenc rendezőim közé, azonban a Viharsziget azon kevés filmek egyike, amelyet többször is megnéztem. Leonardo Di Caprio remek választás volt az emlékeivel küzdő főszereplő megformálására, és a történet is az első perc... több»

 
mamiéstöti2   2016. 08. 07.

2

Dicaprio egyik leggyengébb filmje a szememben. Szeretem a filmjeit, de ő nem az a misztikus színész. A történet is elég ingatag, nekem legalább is az ilyen filmek nem tetszenek. Az ember várja, hogy történni fog valami, aztán egyszer csak kiírják, hogy vége, úgy hogy végig arra próbálok rájönni, mit akar ez a film sugallni.


 
csd   2020. 10. 23.

1
Scorsese zsenialitása

Bárhogy is nézzük, szerintem Scorsese egyik legjobb filmje. A rendező munkásságát átszelik a maffiasztorik, de lássuk be, a legjobb alkotásai mégiscsak azok, amelyek el tudnak attól a műfajtól távolodni. Scorsese jól tud bánni más alapanyagával is, és zseniálisan tud feszültséget teremteni a képernyőn. A Viharsziget nagyon lebilincselő, és váratlant tud húzni... és a legérdekesebb ebben az, hogy akár többszöri megnézés után is még mindig iszonyatosan izgalmas tud maradni.

 
Shelby07   2018. 01. 06.

0

Fordulatos és izgalmas film, végig izgultam és vártam a végkifejletet és érdemes volt, mert nagyszerű volt a csattantó! Bátran tudom mindenkinek ajánlani!

 
rbernadett   2015. 09. 13.

1

Óriási film! Úgy ültem be a moziba, hogy fogalmam sem volt miről fog szólni a film, de mivel DiCaprio játszott benne, nem is nagyon érdekelt, mert régen kivívta már magának azt a tisztséget a szememben, hogy megnézzem a filmjeit, szóljon az bármiről.... több»

 
Puncs   2019. 03. 15.

0

Zseniális pszichothriller. A filmben semmi és senki nem az, aminek látszik. Végig drukkoltam a főszereplőnek, erre a végén arcon csapott a valóság. A zene és a hangeffektek még feszültebbé teszik a filmet. A szereposztás nagyon rendben van. DiCaprio... több»

 
indingo   2017. 04. 11.

0

Ez volt az első ilyen film, amikor ilyen pofátlan módon az orránál fogva vezetik a nézőt. A vége, a csavar egy igazi arcon csapás, amelyre senki sem gondolt.

Galéria (79)

Mark Ruffalo
Leonardo DiCaprio

Videók (2)

A film összbevétele 294 804 195 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet négy hónapig forgatták 2008-ban.

(Puncs)
 

Mark Ruffalo azt követően kapta meg Chuck Aule szerepét, hogy írt egy rajongói levelet Martin Scorsese-nek, amiben azt taglalja, mennyire szeretne együtt dolgozni a rendezővel.

(Puncs)
 

A film összbevétele 294,8 millió dollár volt.

(LionelMessi10)
 

A film premierje 2010. február 13-án volt a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.

(Bogi87)
 

Eredeti tervek serint 2009. október 2-án lett volna a Viharsziget premierje, ám ezt el kellett halasztani.

(Bogi87)
 

2008 márciusában vette kezdetét a forgatás.

(Bogi87)
 

Kb. 80 millió dollárból jött létre a film.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 68%-os értékelést kapott 241 kritika alapján.

(Bogi87)
 

Chuck szerepét eredetileg Robert Downey Jr. alakította volna.

(wintermat)
 

Eredetileg Wolfgang Petersen, majd David Fincher lett volna a rendező, és csak ezután vetődött fel Martin Scorsese neve.

(wintermat)
 
Ez a történet a személyes szembenézést választja hajtómotornak, ami egyszerre tekint a múltra és a jelenre is, párhuzamba állítva őket, ekképpen történik a rejtélyfejtés is, noha azt elmondhatjuk, hogy a múlt gyakran problémássá válik, de nem szokványos módon. több»