Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

Viharsziget (2010)

Shutter Island
Filmadatlap
 
27
Szereplők
191
Vélemények
79
Képek
3
Videók
Viharsziget

Galéria (79)

Mark Ruffalo
Leonardo DiCaprio

Videók (3)

 
CsakEgyCsajszi   2021. 10. 05.

legújabb vélemény

0

Az egyik kedvencem. Ez a film is olyan, amit akárhányszor megnézek, nem tudom megunni. Zseniális film. A végén a csattanóval...

 
csd   2020. 10. 23.

4
Scorsese zsenialitása

Bárhogy is nézzük, szerintem Scorsese egyik legjobb filmje. A rendező munkásságát átszelik a maffiasztorik, de lássuk be, a legjobb alkotásai mégiscsak azok, amelyek el tudnak attól a műfajtól távolodni. Scorsese jól tud bánni más alapanyagával is, és zseniálisan tud feszültséget teremteni a képernyőn. A Viharsziget nagyon lebilincselő, és váratlant tud húzni... és a legérdekesebb ebben az, hogy akár többszöri megnézés után is még mindig iszonyatosan izgalmas tud maradni.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 08. 16.

2
Egy újabb Martin Scorsese remekmű. Utóirat: Szép nagy csavar lesz benne

Fogalmam sem volt, mégis mire számítsak majd, de amikor megláttam a stábot Leonardo DiCaprióval, Mark Ruffalóval, Ben Kingsley-vel, és a rendezői székben Martin Scorsese úrral az élen, már sejtettem, hogy nagy csalódás nem érhet egy ilyen címmel, és magát a műfajt tekintve. Scorsese nem is fogott mellé, és ezzel a stábbal nem is foghatott, hiszen zseniális volt Ruffalo és DiCaprio játéka, illetve Ben Kingsley sunyi rosszfiú szerepe mindig is élményszámba ment számomra, és jól is alakítja azokat rendre. Én alapból imádom az ilyesfajta rejtélyes filmeket, főleg, ha azok egy elmegyógyintézetben vannak, vagy esetleg hasonló helyen zajlanak a cselekmények, de persze ezekhez is kell egy jó rendező és egy jó stáb is. Végig izgalmas volt eme misztikus-thriller, és konkrétan egy percre sem veheti le a szemét a néző. Ahogyan zajlik a cselekmény, megy a játékidő, úgy lesz egyre különösebb minden, és lehetünk egyre biztosabbak, hogy itt teljesen másról van szó. Sejthető volt egy-két dolog, de teljesen nem ejtették el az összes morzsát. Ennek köszönhetően azért a végén egy igazán szép kis csavarral áldott meg Scorsese, és ez az alkotása simán benne van a legjobb háromban. A Viharsziget igencsak lebilincselő zárást kapott az igencsak érdekes helyen.

 
indingo   2017. 04. 11.

2

Ez volt az első ilyen film, amikor ilyen pofátlan módon az orránál fogva vezetik a nézőt. A vége, a csavar egy igazi arcon csapás, amelyre senki sem gondolt.

 
Puncs   2019. 03. 15.

1

Zseniális pszichothriller. A filmben semmi és senki nem az, aminek látszik. Végig drukkoltam a főszereplőnek, erre a végén arcon csapott a valóság. A zene és a hangeffektek még feszültebbé teszik a filmet. A szereposztás nagyon rendben van. DiCaprio... több»

 
Shelby07   2018. 01. 06.

1

Fordulatos és izgalmas film, végig izgultam és vártam a végkifejletet és érdemes volt, mert nagyszerű volt a csattantó! Bátran tudom mindenkinek ajánlani!

 
rbernadett   2015. 09. 13.

2

Óriási film! Úgy ültem be a moziba, hogy fogalmam sem volt miről fog szólni a film, de mivel DiCaprio játszott benne, nem is nagyon érdekelt, mert régen kivívta már magának azt a tisztséget a szememben, hogy megnézzem a filmjeit, szóljon az bármiről.... több»

A film összbevétele 294 804 195 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet négy hónapig forgatták 2008-ban.

(Puncs)
 

Mark Ruffalo azt követően kapta meg Chuck Aule szerepét, hogy írt egy rajongói levelet Martin Scorsese-nek, amiben azt taglalja, mennyire szeretne együtt dolgozni a rendezővel.

(Puncs)
 

A film összbevétele 294,8 millió dollár volt.

(LionelMessi10)
 

A film premierje 2010. február 13-án volt a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.

(Bogi87)
 

Eredeti tervek serint 2009. október 2-án lett volna a Viharsziget premierje, ám ezt el kellett halasztani.

(Bogi87)