Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  

Filmkritikák

NA Outlaw King  (2018)

8.5/10
2018. 12. 02.
Kimondom, az Outlaw King elképesztően elemében van, ha karakterépítésről van szó, ugyanakkor egy pillanatra sem feledkezik meg történelmi mivoltáról, így pedig nem engedi meg magának azt a luxust, hogy bizonyos szereplőivel jobban, másokkal pedig mostohábban bánjon a kelleténél. több»
8/10
2018. 12. 02.
A film bár lassú, nem kiszámítható, épp ezért végig sikerrel tartja fent az érdeklődést. A sztori elején úgy tűnhet, egy olyan krimiszálat kapunk, ami arra fog kifutni, hogy a kötetben elrabolt két nőt megtaláljuk, ám ezt az elvárást, amit a film felkínál, rögtön szét is bombázza (ez előnyére válik). több»
8/10
2018. 12. 02.
Noha nem tökéletes műről beszélhetünk, ám el kell ismerni, hogy a lassú folyású krimik kedvelői méltó módon ki lesznek szolgálva. A játékidő 2 és fél órájában leereszkedünk a romlottság és perverzió mocskába, ahol mindenkinek van valami takargatnivalója. Fincher jól adagolja az atmoszférát, ugyanakkor nem tolja túl a jellegzetes vonásait, amit eddigi filmjeiben is megszokhattunk tőle. több»

76 Trezor  (2018)

9/10
2018. 12. 02.
Akinek még mindig az a véleménye, hogy a magyar filmek rosszak, magabiztosan csak annyit mondanék, hogy nézzem meg egy olyat, amit Köbli Norbert neve fémjelez. több»

82 Castle Rock  (2018)

7/10
2018. 12. 02.
Abrams és King azzal játszanak el, hogy a King által teremtett világban minden misztikum és minden szörnyűség gyújtópontja Castle Rock, ami voltaképpen nem is különbözik realitásainktól – vagyis nehéz lenne különbséget tenni fantázia és valóság között a város esetében. Maga a város erős szimbolikát működtet, mi több felfogható társadalmi kommentárként is, ami King-től abszolút nem idegen. A város nem választható el a lakóitól, így a civilizációtól sem, e szerint tehát minden borzalom a civilizációból ered. több»
8.5/10
2018. 12. 02.
Felvezetésként még csak "könnyed", villanásnyi jumpscare-ek emelik a vérnyomást, meg az első pánik után a gyerekek idézik fel, hogy miket láttak, de ekkor még a sejtelmesség, a bizonytalanság, a sötétség álcájába bújik minden. több»
2.5/10
2018. 12. 02.
Mindamellett, hogy az Operation finale semmi újat nem tud mondani, mégcsak nem is akar. Úgy színezgeti főhőseit, ahogy a történelem is utólag megemlékszik róluk, amivel nincs is semmi probléma, de azzal már annál inkább, hogy eközben úgy csinál, mintha feltalálta volna a spanyolviaszt. több»
8.5/10
2018. 12. 02.
A Mennyei királyság egy nagyon jó és szórakoztató mozi, szerencsére nem olyan giccses mint a Gladiátor, de látványban mégsem marad el mögötte, sőt üzenete sokkal mélyebb és mai napig aktuális. több»

76 Sóhajok  (1977)

7/10
2018. 12. 02.
Argento nagyon pazar, élénk színeket használ, amik mégse teszik vidámmá a filmet, sőt pont ettől a szürreális, bizarr szivárványvilágtól válik még nyomasztóbbá ez az egész környezet. több»
9/10
2018. 12. 02.
Az eddig leírtakból is látszik, hogy elsősorban nem a cselekményt kell megfognunk, hanem a velős, választékos párbeszédeket. Ehhez ideális választás volt a film első felére jellemző kamaradrámai műfaj, hiszen nincs, ami elvonja a figyelmünket a szofisztikált, esszenciális eszmecserékről. több»


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.