Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  

Filmkritikák

7.5/10
2018. 10. 25.
A fiatal direktor legújabb mozijára a legjobb szó az, hogy hatásos. Hatásos, mert jó szókásához híven a rendező ismét remekül bánik a feszültségteremtéssel, illetve kiválóan alakítja filmje atmoszféráját, ezáltal jól érezteti velünk az alkotás Armstrong és csapata küldetésének súlyát anélkül, hogy pátoszos és giccses ömlengésbe menne át a végeredmény. több»
8/10
2018. 10. 25.
Az egész filmet áthatja a tipikus pesszimista keleti-európai szemlélet, ami kellőképpen hatásos elemként épült be a narratívába. Ehhez társul a nyomasztó szürke, fakó képi világ, és Szecsanov Martin bámulatos operatőri munkája. Már a kezdő képsorok is megteremtik az érzést, hogy nincs minden rendben, a fordított képek figyelmeztetnek, hogy a világ a feje tetejére állt. És bár mondhatnánk, hogy csak a játékidő alatt, de a puritán valóság még ennél is kiábrándítóbb. több»
8.5/10
2018. 10. 25.
Fontos tudni, nem hagyományos animációról van szó ezúttal, hisz először felvették a jeleneteket normál módon a színészekkel, majd utána animálták: ezen eljárás neve rotoscoping. Ez az egyedi, semmi máshoz nem igazán hasonlítható, már-már képregényes hatást elérő stílus pedig tökéletes ehhez az alkotáshoz. több»

75 Sráckor  (2014)

10/10
2018. 10. 25.
Nagyon jól rávilágít az alkotás minket az idő elpusztíthatatlan mivoltára is. Nem tehetünk semmit ellene, a napok, hetek, hónapok és évek csak jönnek, s közben velük együtt mi, emberek is változunk. A Sráckor egy elsőrangú coming of age mozi. több»

NA Iron Fist  (2017)

6/10
2018. 10. 25.
Az új évad mindenképpen pozitívumai közé tartozik, hogy az alkotók felismerték, hogy a sorozat bármelyik karaktere érdekesebb a főszereplőnél, így mondhatni jócskán csökkentettek Danny játékidejéből, helyette teret hagytak a többieknek, emiatt pedig a részek se váltak olyan egysíkúvá és monotonná, mint az elődök esetében. több»

80 A hitetlen  (2001)

6/10
2018. 10. 25.
A hitetlen kőkemény gondolatokat fogalmaz meg. Láthatjuk, hogy ezek a szélsőséges neonáci csoportok mire építenek, egyszerű gondolatok, butaság, befolyásolhatóság és erőszak. Azok pedig akik kiemelkednek, hamar a saját hatalomvágyuk áldozataivá válnak. Viszont a film nem megy el kritikusan a zsidóság mellett sem, pontosabban vallást kritizálja, ami már csak az értelmetlen hagyományok betartására épül semmint a valódi hitre. több»

71 Ragadozók  (2010)

7.5/10
2018. 10. 25.
Nimród erőssége tehát főként az akciójelenetekben, és az azokat követő valóban feszült menekülésekben mutatkozik meg, azonban az ezeket összetartó vékonynak tűnő történet ellenére, a film valóban igyekszik kiterjeszteni a Predatorok-filmekben látott, amúgy meglehetősen vékony mitológiáját, sőt határozottan kijelenti, hogy az eredeti 1987-es filmben látott események valóban megtörténtek. több»
7/10
2018. 10. 25.
Vannak flashbackek, a történetvezetés nem a szokványos lineáris fajta, gondosan összeválogatott árnyalatok, vér és noir-szag. Kicsit az Aljas nyolcashoz, Quentin Tarantino filmjéhez tudnám hasonlítani; érzetét, erőszakosságát és a bemutatott csoport vegyes összetételét tekintve legalábbis. több»

75 Paterson  (2016)

9.5/10
2018. 10. 10.
Jarmusch pont azokra a dolgokra akar rávilágítani, amik felett könnyen elsiklunk, és amiről a címszereplő kedvenc költőjének, a szintén patersoni születésű William Carlos Williamsnak versei szólnak, hogy mindenben ott a szépség csak egy szem kell hozzá aki meglátja. több»
6/10
2018. 10. 10.
Csakhogy hiába az egyszerre mély és szerteágazó cselekmény, erre a sorozatnak az időtartama még így is rengeteg, és ez maga után húzza az összes többi problémát. Már a Sötét helyek és a Holtoiglan is hajlamos volt elkalandozni a maguk nagyjából két órájában, de az Éles tárgyakhoz képest mindkettő zsugorfóliába volt csomagolva. több»


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.