Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
63%

Az éjféli égbolt (2020)

The Midnight Sky
Filmadatlap
 
28
Szereplők
8
Vélemények
17
Képek
3
Videók
 
Eastern79   2021. 02. 19.

legújabb vélemény

1
Klasszikusokat megidézve

George Clooney az utóbbi években egyre érdekesebb filmekben szerepel, saját rendezése egy kicsit kusza lett, de mégis szép, már csak azért is, mert több globális problémára szeretné ráirányítani a figyelmet. A történet kicsit sablonosra sikerült, a megvalósításból pedig süt, hogy Clooney nagyon igyekezett, talán pont ezért nem tudta megtalálni az egyensúlyt. Ennek következménye, hogy nem azért tart bizonytalanságban a sztori, mert annyira jól felépített: ellenkezőleg. Nem tudom, mit akar velem elhitetni. Azt, hogy a tudós elméje megbomlott, vagy azt, hogy az emlékeibe kapaszkodva próbál-e túlélni, esetleg a túlélés a lelki gyötrelmeinek a metaforája-e? ...Mégis gyönyörűséges képekkel mesél, és néhol nagyon elragad az atmoszféra, a régi klasszikus orosz sci-fi regények jutottak eszembe. Alapvetően nem rossz film, csak kicsit kiforratlan. Szívesen megnéznék bármikor egy újabb sci-fit, amit Ross doki dirigált.

 
Gáva Tamás   2020. 12. 30.

a nap véleménye

3
Időszerű téma klasszikus stílusban

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Korunkban, amikor a klímaváltozás jelei már jól láthatók és tapasztalhatók, teljesen aktuális téma az emberiség kipusztulása egy globális környezeti katasztrófa miatt. A film azonban nem kíván tényszerűen utalni ennek részleteire, sőt nagyon elegánsa... teljes kritika»


 
bbozsi   2021. 01. 01.

1

Ilyen felesleges, elcsépelt, gyenge, unalmas, minden eredetiséget nélkülöző filmet is csak a Netflix gyártósor tud kiköpni. Egy Marvel-film ehhez képest egy ötletes műfaj.

 
akela70   2020. 12. 25.

0
Clooney

Jó ég, szörnyű. George, inkább politizálj!

 
taba   2021. 01. 13.

0
Az éjféli égbolt - egyszer bőven nézhető

Nekem alapvetően tetszett a film háttere, hiszen valós problémára épül: az emberi mohóság okozta globális katasztrófa veszélyére. Bár a történet lassú és vontatott, mégis számomra többletjelentéssel bír: ez (is) egy figyelmeztetés.

 
spikeZ   2020. 12. 25.

0

Ha nem vártam volna ennyire, talán nem okozott volna ekkora csalódást, de íg sajnos azt kell mondanom: a a hype ellenére ez egy unalmas film.

 
András   2020. 12. 24.

0

Ez egy egész jó sci-fi lett, ha nem is a műfaj kiemelkedő alkotása, de amúgy szép, érzelmes és kellően lassú túlélődráma.

Galéria (17)

Kyle Chandler
George Clooney
George Clooney

Videók (3)

 

George Clooney és Kyle Chandler második közös munkája a Hulu 22-es csapdája sorozata után.

(csd)
 

Az éjféli égbolt George Clooney visszatérése színészként, legutóbb a 2016-os Pénzes cápában volt látható.

(csd)
 
Meghatónak és mélyfilozofikusnak szánt, a könyveredetijét szinte semmibe vevő látványlufi lett a Netflix egyik legjobban várt filmje, George Clooney The Midnight Sky (Az éjféli égbolt) című sci-fije. Spoileres filmkritika. több»
 
Az év egyik legkellemesebb meglepetése, amely méltó módon zárja az idei filmes évet. több»
 
... nem a legerősebb befejezést kínálja a hasonló erősségű kibontakozás után, viszont a lassú hangvételű történet miatt nem is a befejezés váratlansága, hanem az egyén bomlottságának ártalmai és a Föld állapota, ami ledöbbenti a nézőket. több»