Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
72%

Oxigén (2021)

Oxygène
Filmadatlap
 
11
Szereplők
10
Vélemények
3
Képek
3
Videók

Galéria (3)

Mélanie Laurent
Mélanie Laurent
Mélanie Laurent

Videók (3)

 
TomÁcs   2021. 10. 15.

legújabb vélemény

1

Számomra zavaró volt a végig egy térben játszódó történet. A story nem rossz. bár a közepétől lehetett sejteni a dolgokat.

 
Eastern79   2021. 05. 15.

2
Klausztrofób sci-fi

A napokban a Netflixen debütált a francia horror-guru, Alexandre Aja legújabb filmje, amivel a rendező ismét bebizonyította, hogy a feszültségkeltéshez nagyon ért. Azonban az Oxigén mégsem ettől lett különleges, hanem az okos forgatókönyv miatt, és azért, mert ez a film egyáltalán nem thriller vagy horror, hanem a nagy klasszikusokat megidéző sci-fi, abból is egy igen minőségi darab. Éppen ezért akik kőkemény gore elemekre számítanak, csalódni fognak, azonban ez nem jelenti azt, hogy ne lenne érdekfeszítő az alkotás, ráadásul van azért néhány Ajára jellemző jelenet, amikor felszisszen az ember. Továbbá kiemelném Mélanie Laurent meggyőző erejű alakítását, hiszen a játékidő nagy része alatt vele vagyunk bezárva egy szűk kapszulába. Nem túlzás azt mondani, zseniális a színésznő, és Maxime Alexandre operatőr olykor kreatív, máskor pedig gyönyörű képei csak fokozzák az élményt. Nehéz bármit is spoiler nélkül írni, ezért a történetről csak annyit árulok el, hogy bőven belefér a morális kérdések feszegetése mellett a szerelem, és vele párhuzamban az érzelmek boncolgatása, valamint az emberi psziché működésének megvilágítása. A lassan kibontakozó történet izgalmas, meglepő fordulatokat tartogat. Okos, látványos, meglepő sci-fi, egy klasszikus téma igazán újszerű megközelítése.

 
stevepisti   2021. 05. 12.

2

Egész jó film, jól sikerül adagolni az infót, ahogy egyre többet tudunk meg a kapszuláról, kezd összeállni a kép, de a végére mégis marad egy kis fordulat. Nekem tetszett, nem nyűgözött le, de egynek simán elmegy.

 
KCintia   2021. 05. 12.

1
Egyszer TALÁN megéri

Megnéztem és hát... Leköti az embert, mert nem annyira unalmas. De szerintem nem túl izgalmas, sok helyen felesleges szálak vannak, kissé húzom-vonomnak is éreztem. Ahhoz képest, hogy mennyi a játékidő, másképp láttam, én egy idő után vártam már, hogy vége legyen. Semmi extra.

 
szabmarc   2021. 08. 19.

1
Lebilincselő sci-fi

Egy a történetet megfelelő tempóban, a nézőt egy percig sem untatva felépített izgalmas, és meglepő fordulatot is tartalmazó filmet láthatunk zseniális színészi alakítással. Az egy helyszínen játszódó filmek között egy kiemelkedő alkotásnak gondolom.

 
7ETEDIK   2021. 05. 16.

1

Aja néhány zseniális jelenettel megvillantja tudását, a színésznő csinos arcát pedig jó nézni, de egy idő után ez már rohadtul unalmas tud lenni. Sajnos Aja mostanság tudásához mérten csak középszerű filmeket pakol az asztalra.

 
skyman   2021. 05. 13.

2
Klausztrofób borzongás az év sci-fi thrillerje (Oxigén kritika - Netflix)

Olyan zsánerfilmmel rukkolt elő a Netflix, hogy a műfaj rajongói mind a tíz ujjukat meg fogják nyalni utána. Aja ezúttal is bizonyította, hogy zseniális rendező, Mélanie Laurent pedig azt, amit eddig is tudtunk, hogy ő Európa egyik legjobb színésznőj... teljes kritika»

 

Először Anne Hathaway, majd Noomi Rapace volt esélyes a főszerepre. A francia Mélanie Laurent akkor érkezett, mikor a szintén francia Alexandre Aja átvette a projektet.

(jakedave)
 
Egy ízig-vérig karanténfilm iránt érdeklődő ínyenc filmrajongóknak mindenképp ajánlható alkotás az Oxigén. több»
 
A Netflix saját gyártású, vagy a platformon debütáló zsánerprodukciói között turkálva finoman szólva is meglehetősen nagy a lutrifaktor. Egy izgalmasan hangzó, sztárokat felvonultató premisszából is képesek gyenge, vagy egyenesen csapnivaló végeredményt kerekíteni (pl. IO, Halálos harcmező). Meg persze akadnak olyan, ha nem is kiemelkedő, de tisztességes darabjaik, amiket kevésbé tolnak előtérbe, és végül kellemes meglepetésnek bizonyulnak (pl. Én vagyok anya, A platform). Alexandra Aja új rendezése szerencsére ez utóbbi tábort erősíti: nem a történet újszerűségével vagy mélyenszántó gondolataival akar kitűnni, de egy érdekes kérdéseket boncolgató, korrekt módon megvalósított kamarathriller. több»
 
Helyenként illogikus, eléggé kiszámítható, de mégis veszettül izgalmas az Oxygen című új francia sci-fi-thriller. több»