74% 260 szavazat
Oxigén

Oxigén

Oxygène
Filmadatlap
17
Vélemények (17)
11
Szereplők (11)
3
Képek (3)
3
Videók (3)
1
Érdekességek (1)
Díjak
8
Filmkritika (8)
17
Cikkek (17)
Fórum
Lejátszás

Hol nézheted

Mélanie Laurent
Mélanie Laurent
Mélanie Laurent

FILMINFÓ

Tartalom 1
Hivatalos tartalom

Egy nő egy krioálom kamrában találja magát, és fogalma sincs, hogy került oda. A levegő lassan elfogy, neki pedig mindenképpen kiutat kell találnia.

(csd)

Rendező: Alexandre Aja
Forgatókönyvíró: Christie LeBlanc
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Franciaország
Premier: 2021 | Netflix (2021.05.12.)

KULCSSZAVAK

 
2023.03.30 Zsuzsanna395645

legújabb vélemény

Az év filmje

Én úgy keltem fel a székből, hogy azta! Biztosan emlékezni fogok a filmre még tíz év után is. Szeretem a jó egyszereplős filmeket, főleg ha nem bugyuták.Nekem például a Sandra Bullockos sci-fi unalmas és gyenge volt, ez sokkal jobban megragadott.Szerintem kaptunk egy jó forgatókönyvet, egy lassan kibontakozó, jó történetet és egy remek színészi alakítást. Nem nagyon láttam mostanában ilyen jellegű filmet, az a rossz áradat, amit mozinak hívunk most, meg sem üti ennek a tizedét se. A zene kiváló, illik a filmhez, fokozza a hangulatot, együttműködik vele.Csak ajánlani tudom, aki szereti az egyszereplős, túlélős filmeket.Én logikailag mindig minden filmbe belekötök, de itt úgy érzem, azért 90 %-ban helyén van minden. Kimondottan jó volt nézni, izgulni rajta, és bizony beszippantott.

1
 
2021.05.12 stevepisti

Egész jó film, jól sikerül adagolni az infót, ahogy egyre többet tudunk meg a kapszuláról, kezd összeállni a kép, de a végére mégis marad egy kis fordulat. Nekem tetszett, nem nyűgözött le, de egynek simán elmegy.

3
 
2021.05.15 Eastern79

Klausztrofób sci-fi

A napokban a Netflixen debütált a francia horror-guru, Alexandre Aja legújabb filmje, amivel a rendező ismét bebizonyította, hogy a feszültségkeltéshez nagyon ért. Azonban az Oxigén mégsem ettől lett különleges, hanem az okos forgatókönyv miatt, és azért, mert ez a film egyáltalán nem thriller vagy horror, hanem a nagy klasszikusokat megidéző sci-fi, abból is egy igen minőségi darab. Éppen ezért akik kőkemény gore elemekre számítanak, csalódni fognak, azonban ez nem jelenti azt, hogy ne lenne érdekfeszítő az alkotás, ráadásul van azért néhány Ajára jellemző jelenet, amikor felszisszen az ember. Továbbá kiemelném Mélanie Laurent meggyőző erejű alakítását, hiszen a játékidő nagy része alatt vele vagyunk bezárva egy szűk kapszulába. Nem túlzás azt mondani, zseniális a színésznő, és Maxime Alexandre operatőr olykor kreatív, máskor pedig gyönyörű képei csak fokozzák az élményt. Nehéz bármit is spoiler nélkül írni, ezért a történetről csak annyit árulok el, hogy bőven belefér a morális kérdések feszegetése mellett a szerelem, és vele párhuzamban az érzelmek boncolgatása, valamint az emberi psziché működésének megvilágítása. A lassan kibontakozó történet izgalmas, meglepő fordulatokat tartogat. Okos, látványos, meglepő sci-fi, egy klasszikus téma igazán újszerű megközelítése.

2
 
2021.05.16 HE7EDIK

Aja néhány zseniális jelenettel megvillantja tudását, a színésznő csinos arcát pedig jó nézni, de egy idő után ez már rohadtul unalmas tud lenni. Sajnos Aja mostanság tudásához mérten csak középszerű filmeket pakol az asztalra.

1
 
2021.10.15 TomÁcs

Számomra zavaró volt a végig egy térben játszódó történet. A sztori nem rossz, bár a közepétől lehetett sejteni a dolgokat.

1
 

Először Anne Hathaway, majd Noomi Rapace volt esélyes a főszerepre. A francia Mélanie Laurent akkor érkezett, mikor a szintén francia Alexandre Aja átvette a projektet. Szerző: jakedave

#1
 
(2021. 05. 20.)
Szellembe zárt páncél
Egy ízig-vérig karanténfilm iránt érdeklődő ínyenc filmrajongóknak mindenképp ajánlható alkotás az Oxigén. Több
 
Értékelés: 7.5/10
(2021. 05. 17.)
A Netflix saját gyártású, vagy a platformon debütáló zsánerprodukciói között turkálva finoman szólva is meglehetősen nagy a lutrifaktor. Egy izgalmasan hangzó, sztárokat felvonultató premisszából is képesek gyenge, vagy egyenesen csapnivaló végeredményt kerekíteni (pl. IO, Halálos harcmező). Meg persze akadnak olyan, ha nem is kiemelkedő, de tiszte... Több
 
Értékelés: 8/10
(2021. 05. 27.)
Előbb-utóbb a high-tech koporsóban is elfogy a levegő
Helyenként illogikus, eléggé kiszámítható, de mégis veszettül izgalmas az Oxygen című új francia sci-fi-thriller. Több
 
Értékelés: 7.6/10
(2021. 12. 23.)
Szerintem elbírta volna ez a film a sötétebb befejezést és nagyon sajnáltam, hogy nem ezt az irányt választották. Igazság szerint az utolsó 20 percig nagyon bírtam az egészet, de ott valami félrement, amitől gyengébbé vált az összkép. Több
 
(2021. 05. 20.)
A Becstelen brigantyk Shosannája egy zárt kapszulában kapkodja a levegőt a Netflix lélegzetelállító thrillerében
A fogyó oxigént jelző villogó kijelző, a külső és az erdei környezetben játszódó visszaemlékezések, mind-mind tökéletesen beágyazottak. Hiányuk fullasztó nemcsak Liz, hanem a néző számára is. Több