Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Oxigén (2021)

Oxygène
Filmadatlap
 
11
Szereplők
16
Vélemények
3
Képek
3
Videók

Galéria (3)

Mélanie Laurent
Mélanie Laurent
Mélanie Laurent

Videók (3)

 
kevelin   2022. 07. 11.

legújabb vélemény

0

Bár az elején nem tudjuk, de sejtjük, hogy ez egy céltalan harc lesz, mégis az ember túlélési ösztöne mindent felülmúl. Zseniálisan megalkotott film, és a színészi teljesítmény is kiváló, ahogy egyetlen szereplőként végig fent tudja tartani a feszültséget, az érdeklődést.

 
Eastern79   2021. 05. 15.

2
Klausztrofób sci-fi

A napokban a Netflixen debütált a francia horror-guru, Alexandre Aja legújabb filmje, amivel a rendező ismét bebizonyította, hogy a feszültségkeltéshez nagyon ért. Azonban az Oxigén mégsem ettől lett különleges, hanem az okos forgatókönyv miatt, és azért, mert ez a film egyáltalán nem thriller vagy horror, hanem a nagy klasszikusokat megidéző sci-fi, abból is egy igen minőségi darab. Éppen ezért akik kőkemény gore elemekre számítanak, csalódni fognak, azonban ez nem jelenti azt, hogy ne lenne érdekfeszítő az alkotás, ráadásul van azért néhány Ajára jellemző jelenet, amikor felszisszen az ember. Továbbá kiemelném Mélanie Laurent meggyőző erejű alakítását, hiszen a játékidő nagy része alatt vele vagyunk bezárva egy szűk kapszulába. Nem túlzás azt mondani, zseniális a színésznő, és Maxime Alexandre operatőr olykor kreatív, máskor pedig gyönyörű képei csak fokozzák az élményt. Nehéz bármit is spoiler nélkül írni, ezért a történetről csak annyit árulok el, hogy bőven belefér a morális kérdések feszegetése mellett a szerelem, és vele párhuzamban az érzelmek boncolgatása, valamint az emberi psziché működésének megvilágítása. A lassan kibontakozó történet izgalmas, meglepő fordulatokat tartogat. Okos, látványos, meglepő sci-fi, egy klasszikus téma igazán újszerű megközelítése.

 
stevepisti   2021. 05. 12.

2

Egész jó film, jól sikerül adagolni az infót, ahogy egyre többet tudunk meg a kapszuláról, kezd összeállni a kép, de a végére mégis marad egy kis fordulat. Nekem tetszett, nem nyűgözött le, de egynek simán elmegy.

 
HE7EDIK   2021. 05. 16.

1

Aja néhány zseniális jelenettel megvillantja tudását, a színésznő csinos arcát pedig jó nézni, de egy idő után ez már rohadtul unalmas tud lenni. Sajnos Aja mostanság tudásához mérten csak középszerű filmeket pakol az asztalra.

 
TomÁcs   2021. 10. 15.

1

Számomra zavaró volt a végig egy térben játszódó történet. A sztori nem rossz, bár a közepétől lehetett sejteni a dolgokat.

 
BoBamburg   2021. 12. 12.

0

Nekem kissé unalmas volt ez a sci-fibe tekert Élve eltemetve. Nem volt rossz film, de úgy jónak se mondanám, egy esős hétfő délutánt el lehetett vele ütni. Én mondjuk egyszer belealudtam, ha másra nem, arra jó volt.

 
jfruzsi97   2021. 11. 25.

1

Nekem nem nagyon tetszett. Már a közepénél unalmassá, lapossá vált számomra. Olyan dolgok voltak benne, amit a főszereplő simán meg tudott volna oldani másképp. A vége nagyon rossz lett, szinte semmi lezárás.

 

Először Anne Hathaway, majd Noomi Rapace volt esélyes a főszerepre. A francia Mélanie Laurent akkor érkezett, mikor a szintén francia Alexandre Aja átvette a projektet.

(jakedave)
 
Egy ízig-vérig karanténfilm iránt érdeklődő ínyenc filmrajongóknak mindenképp ajánlható alkotás az Oxigén. több»
 
A Netflix saját gyártású, vagy a platformon debütáló zsánerprodukciói között turkálva finoman szólva is meglehetősen nagy a lutrifaktor. Egy izgalmasan hangzó, sztárokat felvonultató premisszából is képesek gyenge, vagy egyenesen csapnivaló végeredményt kerekíteni (pl. IO, Halálos harcmező). Meg persze akadnak olyan, ha nem is kiemelkedő, de tisztességes darabjaik, amiket kevésbé tolnak előtérbe, és végül kellemes meglepetésnek bizonyulnak (pl. Én vagyok anya, A platform). Alexandra Aja új rendezése szerencsére ez utóbbi tábort erősíti: nem a történet újszerűségével vagy mélyenszántó gondolataival akar kitűnni, de egy érdekes kérdéseket boncolgató, korrekt módon megvalósított kamarathriller. több»
 
Helyenként illogikus, eléggé kiszámítható, de mégis veszettül izgalmas az Oxygen című új francia sci-fi-thriller. több»