Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Az őslakó (2007)

The Man from Earth
Filmadatlap
 
18
Szereplők
32
Vélemények
9
Képek
1
Videók

Galéria (9)

Videók (1)

 
JRD   2022. 09. 01.

legújabb vélemény

1

Nos... ez az egyik kötelezően megnézendő (és értelmezendő!) film. Nincsenek benne nagy akciójelenetek, sem pedig különböző helyszínek és technikai elemek mégis odaszegezi az embert a fotelbe. Persze csak akkor, ha van némi rálátása a nézőnek arra, ho... több»

 
elekm90   2021. 02. 18.

1

Rendkívül kreatív "kamara-sci-fi". Annak ellenére tud végig érdekes lenni, hogy nem túl eseménydús, csak a párbeszédekre fókuszál, és a 90%-a egy nappaliban játszódik. Audiovizuálisan semmi extra, emiatt kicsit tévéfilmes feelingje van.

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 22.

0

Kis költségvetésű, zseniális, sci-finek nem nevezhető filozófiai tanmese. Hiteles vagy hiteltelen? Döntse el mindenki saját maga! Nekem tetszett.

 
Deku   2017. 08. 28.

0

Nagyon kedvelhető lett ez a film szerintem fantasztikus mű. Ezt a filmet nem nehéz szeretni, szinte mindenkinek ajánlott. Az ilyet csak ajánlani tudom mindenkinek én legalábbis nagyon kedveltem.

 
stevepisti   2020. 09. 29.

1

Nagyon jó sci-fi, fantasy, többször láttam már, minden alkalommal a hatása alá kerültem, és ugyanolyan érdeklődéssel néztem végig. Egy nagyon érdekes, elgondolkodtató témát feszeget vallásról, örök életről, öröklétről. Mindezt tudományosan, de mégis ... több»

 
harnas1207   2018. 12. 12.

0

Engem nagyon irritált ez a film. Főege mivel sokan ajánlották, hogy ez egy szuper gondolkodtató mozi. Semmi másból nem áll, csak a mesélő állít magáról valamit. Mivel történelemről beszélünk, így semmivel sem tudja se igazolni, se cáfolni senki ezt a... több»

2
 
hsanya182   2015. 07. 13.

1

Alacsony költségvetéső, filozófikus jellegű sci-fi film. Az egész film egy szobában játszódik, miközben érdekes eszmefuttatások hangoznak el. Hitelesen előadott kitaláció vagy igazság?! Mindenki maga döntse el... Érdemes megnézni annak, aki nem vágyik semmi látványra csak a mondanivalók megértésére...

 

A film az ezer éves ember erdélyi legendáján alapul.

(kázsé)
 

Az egész filmet két Panasonic DVX100 kamerával vették fel, ami megmagyarázza a szemcsés képet.

(kázsé)
 

Jerome Bixby író halála előtti utolsó filmje.

(kázsé)
 

A filmben nincsenek kivágott jelenetek.

(kázsé)
 

Tony Todd volt az első, akit leszerződtettek a filmhez.

(kázsé)