Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
81%

Az élet fája (2011)

The Tree of Life
Filmadatlap
 
30
Szereplők
17
Vélemények
7
Képek
1
Videók
 
belavagyok   2020. 10. 22.

legújabb vélemény

0

Kicsit nyögve nyelős volt a film. Valahogy azt éreztem, hogy nagyon okos akar lenni és most jól megmondja a nézőnek az élet nagy dolgait.

 
hsanya182   2015. 10. 08.

2

Hááát egy letargikus és béna, elvont és vallásos, átalgos élettapasztalatokat elmondó film. Max a sötétségből a világosság felé vezető út elejét mutatja be...A Természet rendje és egy család apja - három fia közti kapcsolatot viszonyítja. A nevelés v... több»


 
indingo   2017. 04. 18.

0

Én tényleg azt hittem, hogy már mindent láttam, de rá kellett jönnöm, hogy nem. Ne tudtam végig nézni, olyan érzésem volt, hogy 10 különböző film jeleneteit mosták össze, aztán mindenki kezdjen vele amit akar.

 
TomÁcs   2018. 04. 16.

0

Nem egy szokványos történet. Sok mindenről szól, amit talán kicsit rendszerezhettek volna a készítők. Elgondolkodtató darab, amin napokkal később is jár az ember agya.

 
VvV   2018. 12. 27.

0

Melankólikus hangulatú a történet, de valahogy azt érezzük, hogy nem tart semerre. Kicsit csapongó.

 
Bazzzsi   2017. 11. 04.

0

Nálam nem érte el a célját a film. Teljesen hidegen hagyott a története, nem ért el a szívemig, eléggé rideg volt a története, hiányoltam az érzelmeket.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 13.

0

Az apa-fiú kapcsolat, a szülői nyomás hagyományozódása. Tetszett nagyon a bibliai utalásrendszer és az anya és apa megjelenítése mint két végpólus. Nagyon szépek a nyitó természeti képek is. Szerettem nagyon.

Galéria (7)

Videók (1)

A film összbevétele 54 303 319 dollár volt (imdb.com).

 

Heath Ledger halála miatt lett a film főszereplője Brad Pitt.

(mamiéstöti2)
 

A zenelistában Szemző Tibor és Jandó Jenő szerzeménye is szerepel.

(mamiéstöti2)
 

Terrence Malick rendező nem volt megelégedve az eredeti vizuális effektekkel, így felkereste a legendás Douglas Trumbullt, aki többek között 2001: Űrodüsszeia látványvilágáért is felelt. Ez volt Trumbull első filmje 29 év kihagyás után.

(kázsé)
 

A dinoszaurusz jelenet állítólagosan az öntudat és együttérzés megszületésének pillanatát mutatja be.

(kázsé)
 

2011-ben Sean Penn interjút adott egy francia folyóiratnak, amiben kifejezte elégedetlenségét a filmmel kapcsolatban. Azt mondta, hogy Az élet fájában semmi nem jelenik meg a forgatókönyv átütő erejéről, amit egy hagyományosabb felépítésű film jobban tudott volna közvetíteni.

(kázsé)
 

Sean Penn szerint Terrence Malick ténylegesen kapcsolatba lépett a NASA-val, hogy képeket kapjon a világűrről.

(kázsé)
 

Emmanuel Lubezki szerint egy egész filmet össze lehetne rakni a vágatlan anyagból, ami csak Sean Penn karakterére fókuszál.

(kázsé)
 

Néhány amerikai moziban figyelmeztető jeleket raktak ki, amelyek a film nem lineáris narratívájára és enigmatikus jellegére figyelmeztettek, miután az első héten sokan hagyták el a mozitermeket, és követelték vissza a pénzüket.

(kázsé)