Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
78

Az élet fája (2011)

The Tree of Life
Filmadatlap
 
30
Szereplők
17
Vélemények
7
Képek
1
Videók
Az élet fája
 
VvV   2018. 12. 27.

legújabb vélemény

Melankólikus hangulatú a történet, de valahogy azt érezzük, hogy nem tart semerre. Kicsit csapongó.

 
indingo   2017. 04. 18.

Én tényleg azt hittem, hogy már mindent láttam, de rá kellett jönnöm, hogy nem. Ne tudtam végig nézni, olyan érzésem volt, hogy 10 különböző film jeleneteit mosták össze, aztán mindenki kezdjen vele amit akar.


 
hsanya182   2015. 10. 08.

Hááát egy letargikus és béna, elvont és vallásos, átalgos élettapasztalatokat elmondó film. Max a sötétségből a világosság felé vezető út elejét mutatja be...A Természet rendje és egy család apja - három fia közti kapcsolatot viszonyítja. A nevelés van a középpontba, a túlzott szabályok betartatása, majd az egyik fiú elvesztése, majd fájdalmai és elengedése. Az apa későn jön rá, hogy beletört a bicskája a nevelési stílusába! Aki már olvasott OSho könyvet az életről, az ezernyi tapasztalatot elárul mint ez a film, de ha még csak tapogatózol a sötétben, akár a vallássosság elején vagy akkor is meggondolnám hogy megnézed ezt a filmet, túl vontatott...Vannak benne értékek, de többet ér könyvet olvasni, mint ezt végigszenvedni néhány apró mondatért :)

 
TomÁcs   2018. 04. 16.

Nem egy szokványos történet. Sok mindenről szól, amit talán kicsit rendszerezhettek volna a készítők. Elgondolkodtató darab, amin napokkal később is jár az ember agya.

 
Bazzzsi   2017. 11. 04.

Nálam nem érte el a célját a film. Teljesen hidegen hagyott a története, nem ért el a szívemig, eléggé rideg volt a története, hiányoltam az érzelmeket.

A film összbevétele 54 303 319 dollár volt (imdb.com).

 

Heath Ledger halála miatt lett a film főszereplője Brad Pitt.

(mamiéstöti2)
 

A zenelistában Szemző Tibor és Jandó Jenő szerzeménye is szerepel.

(mamiéstöti2)
 

Terrence Malick rendező nem volt megelégedve az eredeti vizuális effektekkel, így felkereste a legendás Douglas Trumbullt, aki többek között 2001: Űrodüsszeia látványvilágáért is felelt. Ez volt Trumbull első filmje 29 év kihagyás után.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.