Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
83%
Filmadatlap
 
32
Szereplők
17
Vélemények
13
Képek
2
Videók
 
Anikó Megyeri   2020. 09. 21.

legújabb vélemény

Úton a túlvilág felé

SPOILERT tartalmaz! A leírás alapján egy gyilkosságról, nyomozásról szóló filmet vártam némi misztikummal körítve, ehelyett egy misztikus drámát kaptam. Remek gondolat pazar kivitelezéssel, hogy a történet nagy részét a kislány (Susie) szemszögéből ... teljes kritika»

 
Deku   2017. 10. 23.

A filmben megtalálható az amivel a nézőt igazán meglehet fogni és szórakoztatni. Néhol megható, de mindenképpen felemelő és zseniális film. Különösen szeretem, ha nem csak a karakterekre építenek, hanem az egész sztori rendben van és összeszedett.


 
szaka123   2016. 01. 26.

Nagyon érdekes film. Jó az alapötlet, jók a színészek is, szóval érdemes megnézni, legalább egyszer, de akár többször is! Nagyon szépen van fényképezve. Kicsit nyomasztó film, de hát mit is várhatnánk egy ilyen témájú drámától?

 
hsanya182   2015. 05. 15.

Értékes a film mondanivalója és ábrázolása. Eleinte kedves kis könnyed filmecskének igérkezik, szép a hangulata... A gyilkosság művészi módon van ábrázolva. A drámába teljes mértékében magával húz. Szomorú kis filmecske. Jó szinészi alakítások vannak benne. Mindenképpen egy vasárnapi kikapcsolódásnak megteszi! :)

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 07.

Érdekes megvilágítása egy filmnek.Jól van összerakva,bár néha nekem kicsit szürrealisztikus,és érthetetlen. Nézze meg mindenki,és döntsön!Nálam olyan igazi egyszer nézős.

 
Ms. Akárki   2019. 12. 09.

Zseniális. Szörnyen lehangoló de mégis valahogy gyönyörű ahogy bemutatja a lány halálának körülményeit és ahogyan ezt a kislány megéli, átéli. Saoirse Ronan és Rachel Weisz miatt is olyan lebilincselő ez az alkotás.

 
lucy07   2019. 11. 26.

Sokáig nem akartam megnézni ezt a filmet aztán ment a tv-ben és végül nem kapcsoltam el, szerencsére. Nagyon tetszett ahogy elkezdődik a film. Egyedül a mennyországos jelentekkel nem voltam úgy kibékülve szerintem anélkül is meglett volna a film, sőt... több»

A film összbevétele 93 621 340 dollár volt (imdb.com).

 

A film összbevétele 93,5 millió dollár.

(LionelMessi10)
 

60 millió dollárból készült a film.

(LionelMessi10)
 

A gyászoló apa szerepére eredetileg Ryan Goslingot szemelték ki, aki azonban túl sokat hízott a szerep kedvéért, ami nem tetszett Peter Jackson rendezőnek. Később azzal magyarázták a lecserélését, hogy túl fiatal volt egy gyászoló apa szerepéhez.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben maga a rendező Peter Jackson is megjelenik, a fényképésznél egy kamerát próbálgatva.

(phanzetomox)
 

A film elején a bevásárlóközpontban egy Gyűrűk ura posztert láthatunk a könyvesbolt kirakatában.

(phanzetomox)
 

Az apa dolgozószobájának a falán Caspar David Friedrich, Vándor a ködtenger felett című festményének a reprodukciója lóg.

(Menyét Ibolya)
 

Alice Sebold eredeti regényében Susie-t megerőszakolják. A rendező úgy döntött, hogy ezt a részt kihagyja a filmből, annak ellenére, hogy az író ezt nagyon ellenezte.

(ps)
 

Abigail viszonyát a nyomozóval - ami az eredeti történetben szerepel - ugyan filmre vették, de a film végső változatába nem került bele.

(ps)
 

A stáblista a teljes játékidőből mintegy 15 percet tesz ki.

(ps)
 

Susie szobájában egy poszter látható.

(ps)
 
Kinek ajánljuk: elsősorban annak, aki olvasta a könyvet, de a filmhez még nem volt szerencséje, de tulajdonképpen bárkinek, aki vevő a kicsit elvontabb, de igényes darabokra. több»