Peter Jackson a Frodó kalandjai és Bilbó nagy utazása közötti években készített egy másik regényadaptációt is. Ez volt a Komfortos mennyország, amely Alice Sebold regényének feldolgozása volt. A film egészen neves szereplőgárdát vonultatott el, amelynek majdnem Ryan Gosling is tagja lehetett. De csak majdnem.

A film főhőse Susie Salmon, aki gyilkosság áldozatává vált. Halála után azonban végig követheti az ügyében indított nyomozást és a családja gyászát, mivel amíg a holttest nem kerül elő, ő sem nyugodhat békében. Ráadásul a gyilkos közelebb áll a családhoz, mint azt bárki gondolná.

A rendezői széket Peter Jackson foglalta el, aki feleségével, Fran Walsh-sal közösen írta a forgatókönyvet. A készítők egy sor hollywoodi sztárt meggyőztek a projekthez, így a stáblistán ott szerepelt Rachel Weisz, Susan Sarandon, Stanley Tucci neve is. A főszereplőt Saoirse Ronan alakította, az apját pedig Mark Wahlberg.

De az eredeti tervek szerint az apát Ryan Gosling játszotta volna el, csak épp a színészt alig egy héttel a forgatás rajtja előtt kirúgták. A hivatalos indoklásban kreatív nézeteltérés szerepelt, amely nagyjából meg is felelhetett a valóságnak.

Ryan Gosling egy későbbi interjúban úgy emlékezett vissza, hogy többször is megkereste Peter Jacksont, hogy a karakteréről egyeztessenek. Ő ugyanis úgy vélte, hogy egy testesebb, kövérebb férfit kellene megjeleníteni, ezért durva hízókúrába fogott. Csakhogy a rendező sosem ért rá, hogy megbeszéljék a dolgokat, ezért mikor 96 kilósan megjelent a forgatáson, nem tudta hova tenni az átalakulását és inkább kirúgta.

Az esetre Fran Walsh viszont egészen másképp emlékszik vissza. Az ő elmondása szerint Ryan Goslingnak kezdettől fogva kétségei voltak afelől, hogy ő lenne az ideális választás a szerepre. Többször is mondta, hogy túl fiatalnak érzi magát hozzá, de erre ők mindig azzal nyugtatták, hogy képesek megöregíteni őt, nem lesz gond. Annyira szerették volna, hogy a dolog működjön, hogy csak túl későn fogták fel, a színész mennyire nem érzi jól magát a bőrében. Ekkor döntöttek úgy, hogy inkább elküldik és így kerülhetett a végén a helyére Mark Wahlberg.