Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
86%

A holló (1994)

The Crow
Filmadatlap
 
28
Szereplők
29
Vélemények
17
Képek
1
Videók
A holló
 
Péter Fazekas   2021. 04. 06.

legújabb vélemény

0

Nekem ez a kedvenc filmen. Nincs olyan év, mióta kijött a film, hogy legalább kétszer ne néztem volna meg egy évben. Nagyszerű rendezés, nagyszerű történet, nagyszerű színészek és zene. Csak ajánlani tudom.

 
Thibo84   2016. 06. 22.

3

Eszméletlen jó film.


 
Deku   2017. 07. 10.

0

Nem nagyon tetszett ez a film, valahogy nekem túl elvont és túlzottan morbidnak hat már a képi világa is. Van egy határ és ez már bizony túl van rajta. Nem nagy szám.

 
dailyfilmsan   2018. 12. 31.

0

Ennek a filmnek az az érdekessége hogy végzett Brandon Lee-vel és már csak kegyeletből de jó kritikákat adnak neki. Én nem találtam annyira jónak, és mivel értékelések szempontjából jóra vártam így egy kis csalódás ért. Valójában nem volt rossz mert ... több»

 
7ETEDIK   2020. 01. 11.

0

Gyanítom nem lenne ekkora kult státusza a filmnek, ha Lee nem halt volna bele a forgatásba. Ettől függetlenül egy kellően sötét és látványos film, szívszaggató jelenetekkel.

 
Milanman   2015. 05. 04.

3

A "gothic dark" mint zsáner egyik legnagyobb csúcsteljesítménye, igazi 90-es évekbeli kultuszfilm. Sötét, borongós, erőszakos, de emellett olyan hangulata van, ami még ennyi év után is megérint, ha újra nézem.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 27.

0

A fiatalon elhunyt Brandon lee nagy tehetségnek indult,de mint harcművész édesapja,nagyon fiatalon,ennek a filmnek a forgatásán halt szörnyen ostoba halált! A film komor,sötét,brutális,és egyben zseniális! Lee fantasztikusan játszik benne. Erőteljes képi világ,és érdekes a sztori is! Ajánlott.

Galéria (17)

Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee

Videók (1)

A film összbevétele 94 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A rendező, Alex Proyas filmes karrierje előtt videoklipeket készített.

(Eastern79 )
 

Brandon Lee halálakor már csak 8 nap maradt hátra a forgatásból.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Brandon Lee halálát az okozta, hogy egy hiba következtében a Magnun.44-es fegyverbe vaktöltény helyett éles lövedék került. Az orvosok 5 órán keresztül küzdöttek a színész életéért, sikertelenül.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Brandon Lee halálát megörökítő felvételeket megsemmisítették (annak ellenére is, hogy rosszindulatú pletykák szerint felhasználták azokat a filmhez).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Brandon Lee utolsó filmje.

(7ETEDIK )
 

A The Cure együttes a „Burn” című számot kifejezetten a filmhez készítette.

(Archívum)
 

A Medicine és a My Life with the Thrill Kill Kult nevű együttesek szerepeltek a filmben, egy-egy rövid jelenet erejéig.

(Archívum)
 

A filmből kimaradt a Skull Cowboy (Michael Berryman) nevezetű karakter, és Eric (Brandon Lee) őrangyalaként az ő feladata lett volna elmondani a fiúnak, miért is tért vissza a halálból, és pontosan mit kell tennie. A jeleneteit leforgatták, a filmből azonban teljesen kivágták őt.

(Archívum)
 

James O' Barr nem nagyon rajongott azon ötletért, hogy Brandon Lee legyen a főszereplő, ő inkább Johnny Deppet, Christian Slatert vagy River Phoenixet szerette volna.

(Archívum)
 

Eric Mabius, a Holló 3. – A megváltás című film főszereplője is részt vett azon a meghallgatáson, melyben Mókás szerepére kerestek színészt.

(Archívum)