Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

A holló (1994)

The Crow
Filmadatlap
 
28
Szereplők
30
Vélemények
17
Képek
1
Videók
A holló

Galéria (17)

Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee

Videók (1)

 
elekm90   2021. 08. 31.

legújabb vélemény

0

Nincs túlbonyolítva, ez egy bosszúfilm bot egyszerű karakterekkel és cselekménnyel, viszont piszkosul jó, darkos atmoszférával, ami ezt bőven kompenzálja. Szegény Brandon Lee nem volt nagy színész, itt viszont jól állt neki ez a "minden mindegy" akcióhős szerep.

 
Thibo84   2016. 06. 22.

3

Eszméletlen jó film.

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Nem nagyon tetszett ez a film, valahogy nekem túl elvont és túlzottan morbidnak hat már a képi világa is. Van egy határ és ez már bizony túl van rajta. Nem nagy szám.

1
 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 27.

0

A fiatalon elhunyt Brandon lee nagy tehetségnek indult,de mint harcművész édesapja,nagyon fiatalon,ennek a filmnek a forgatásán halt szörnyen ostoba halált! A film komor,sötét,brutális,és egyben zseniális! Lee fantasztikusan játszik benne. Erőteljes képi világ,és érdekes a sztori is! Ajánlott.

 
dailyfilmsan   2018. 12. 31.

0

Ennek a filmnek az az érdekessége hogy végzett Brandon Lee-vel és már csak kegyeletből de jó kritikákat adnak neki. Én nem találtam annyira jónak, és mivel értékelések szempontjából jóra vártam így egy kis csalódás ért. Valójában nem volt rossz mert ... több»

 
7ETEDIK   2020. 01. 11.

0

Gyanítom nem lenne ekkora kult státusza a filmnek, ha Lee nem halt volna bele a forgatásba. Ettől függetlenül egy kellően sötét és látványos film, szívszaggató jelenetekkel.

 
Milanman   2015. 05. 04.

3

A "gothic dark" mint zsáner egyik legnagyobb csúcsteljesítménye, igazi 90-es évekbeli kultuszfilm. Sötét, borongós, erőszakos, de emellett olyan hangulata van, ami még ennyi év után is megérint, ha újra nézem.

A film összbevétele 94 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A rendező, Alex Proyas filmes karrierje előtt videoklipeket készített.

(Eastern79 )
 

Brandon Lee halálakor már csak 8 nap maradt hátra a forgatásból.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Brandon Lee halálát az okozta, hogy egy hiba következtében a Magnun.44-es fegyverbe vaktöltény helyett éles lövedék került. Az orvosok 5 órán keresztül küzdöttek a színész életéért, sikertelenül.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Brandon Lee halálát megörökítő felvételeket megsemmisítették (annak ellenére is, hogy rosszindulatú pletykák szerint felhasználták azokat a filmhez).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Brandon Lee utolsó filmje.

(7ETEDIK )