Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
86%
Filmadatlap
 
28
Szereplők
27
Vélemények
17
Képek
1
Videók
A holló
 
TeeRPaaK   2020. 01. 21.

legújabb vélemény

kultstátusz

 
Thibo84   2016. 06. 22.

Eszméletlen jó film.


 
Deku   2017. 07. 10.

Nem nagyon tetszett ez a film, valahogy nekem túl elvont és túlzottan morbidnak hat már a képi világa is. Van egy határ és ez már bizony túl van rajta. Nem nagy szám.

 
dailyfilmsan   2018. 12. 31.

Ennek a filmnek az az érdekessége hogy végzett Brandon Lee-vel és már csak kegyeletből de jó kritikákat adnak neki. Én nem találtam annyira jónak, és mivel értékelések szempontjából jóra vártam így egy kis csalódás ért. Valójában nem volt rossz mert ... több»

 
HETEDIK   2020. 01. 11.

Gyanítom nem lenne ekkora kult státusza a filmnek, ha Lee nem halt volna bele a forgatásba. Ettől függetlenül egy kellően sötét és látványos film, szívszaggató jelenetekkel.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 27.

A fiatalon elhunyt Brandon lee nagy tehetségnek indult,de mint harcművész édesapja,nagyon fiatalon,ennek a filmnek a forgatásán halt szörnyen ostoba halált! A film komor,sötét,brutális,és egyben zseniális! Lee fantasztikusan játszik benne. Erőteljes képi világ,és érdekes a sztori is! Ajánlott.

 
Ms. Akárki   2019. 06. 27.

Elképesztően sötét hangulatú film és nagyon jól kikapcsolja a nézőt. Főleg, ha az ember ismeri a forgatási történeteit és a hátterét a filmnek. Nagyon jó az alapgondolat, hogy visszajön a síron túlról is megbüntetni azokat akik bántani merték a szere... több»

Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee

A film összbevétele 94 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Brandon Lee halálakor már csak 8 nap maradt hátra a forgatásból.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Brandon Lee halálát az okozta, hogy egy hiba következtében a Magnun.44-es fegyverbe vaktöltény helyett éles lövedék került. Az orvosok 5 órán keresztül küzdöttek a színész életéért, sikertelenül.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Brandon Lee halálát megörökítő felvételeket megsemmisítették (annak ellenére is, hogy rosszindulatú pletykák szerint felhasználták azokat a filmhez).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Brandon Lee utolsó filmje.

(HETEDIK )
 

A The Cure együttes a „Burn” című számot kifejezetten a filmhez készítette.

(Archívum)
 

A Medicine és a My Life with the Thrill Kill Kult nevű együttesek szerepeltek a filmben, egy-egy rövid jelenet erejéig.

(Archívum)
 

A filmből kimaradt a Skull Cowboy (Michael Berryman) nevezetű karakter, és Eric (Brandon Lee) őrangyalaként az ő feladata lett volna elmondani a fiúnak, miért is tért vissza a halálból és pontosan mit kell tennie. A jeleneteit leforgatták, a filmből azonban teljesen kivágták őt.

(Archívum)
 

James O' Barr nem nagyon rajongott azon ötletért, hogy Brandon Lee legyen a főszereplő, ő inkább Johnny Deppet, Christian Slatert vagy River Phoenixet szerette volna.

(Archívum)
 

Eric Mabius, a Holló 3. – A megváltás című film főszereplője is részt vett azon a meghallgatáson, melyben Mókás szerepére kerestek színészt.

(Archívum)
 

Az egyik jelenetben Eric (Brandon Lee) Edgar Allan Poe verséből, A hollóból idéz:„...s im egyszerre ajtóm roppan, Mintha egy kéz félve koppan – dobban ajtóm csöndesen...”

(Archívum)