Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

A holló (1994)

The Crow
Filmadatlap
 
28
Szereplők
31
Vélemények
24
Képek
1
Videók
A holló

Galéria (24)

Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee
Brandon Lee

Videók (1)

 
F79   2021. 12. 12.

legújabb vélemény a nap véleménye

7
S szólt a Holló: "Soha már!"

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Bár a film eredeti címe The Crow, ami magyarul "A varjú" lenne, ennélfogva semmi köze Edgar Allan Poe klasszikus verséhez, ennek ellenére itt-ott felfedezhetünk némi hasonlóságot a két mű hatása között. Az éjszaka, a holt mesék, a halott kedves sirat... teljes kritika»

5
 
Thibo84   2016. 06. 22.

4

Eszméletlen jó film.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 27.

1

A fiatalon elhunyt Brandon lee nagy tehetségnek indult,de mint harcművész édesapja,nagyon fiatalon,ennek a filmnek a forgatásán halt szörnyen ostoba halált! A film komor,sötét,brutális,és egyben zseniális! Lee fantasztikusan játszik benne. Erőteljes képi világ,és érdekes a sztori is! Ajánlott.

 
Milanman   2015. 05. 04.

4

A "gothic dark" mint zsáner egyik legnagyobb csúcsteljesítménye, igazi 90-es évekbeli kultuszfilm. Sötét, borongós, erőszakos, de emellett olyan hangulata van, ami még ennyi év után is megérint, ha újra nézem.

 
Yosihiro   2017. 12. 13.

1

Brandon L. örökzöld klasszikusa. Remek akciófilm ami ötvözi a misztikumot és egy kis karate is belefér. Korszakalkotó film me!ynek a folytatásában sajnos már nem Brandon L játszik. Csak ajánlani tudom.

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Nem nagyon tetszett ez a film, valahogy nekem túl elvont és túlzottan morbidnak hat már a képi világa is. Van egy határ és ez már bizony túl van rajta. Nem nagy szám.

1
 
dailyfilmsan   2018. 12. 31.

0

Ennek a filmnek az az érdekessége hogy végzett Brandon Lee-vel és már csak kegyeletből de jó kritikákat adnak neki. Én nem találtam annyira jónak, és mivel értékelések szempontjából jóra vártam így egy kis csalódás ért. Valójában nem volt rossz mert ... több»

A film összbevétele 94 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A rendező, Alex Proyas filmes karrierje előtt videoklipeket készített.

(Eastern79)
 

Brandon Lee halálakor már csak 8 nap maradt hátra a forgatásból.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Brandon Lee halálát az okozta, hogy egy hiba következtében a Magnun.44-es fegyverbe vaktöltény helyett éles lövedék került. Az orvosok 5 órán keresztül küzdöttek a színész életéért, sikertelenül.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Brandon Lee halálát megörökítő felvételeket megsemmisítették (annak ellenére is, hogy rosszindulatú pletykák szerint felhasználták azokat a filmhez).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Brandon Lee utolsó filmje.

(HE7EDIK )