A holló (1994)

The Crow

A holló

Brandon Lee

Erik8csok   2023. 02. 21.

Misztikus bosszútörténet, remek kivitelezéssel

Tegnap este néztem meg ezt a filmet, most láttam először. Azt kell mondjam, nagyon jó kis film lett. Olyannyira tetszett, hogy a kedvenc filmjeim közé is bekerült. Misztikus, izgalmas, akciódús, és a hangulata is nagyon jó. Nagyon jól áll neki ez a sötétebb tónus, és az is a jó, hogy a filmben egész végig csak este van. Eric Draven karaktere pedig nagyon jóra sikerült, engem Jokerre emlékeztetett, de a bohóc konkrétan elbújhat Eric karakteréhez képest. Valamint Brandon Lee jutalomjátéka ez a film, nagyon jól játszik, és nagyon sajnálom, hogy nem tudta megélni a teljes forgatást. Jó színész volt, és felfoghatatlan, hogy ő is olyan fiatalon ment el, mint az apja. (Nyugodjanak békében.)

F79   2021. 12. 12.

a nap véleménye

S szólt a Holló: "Soha már!"

Bár a film eredeti címe The Crow, ami magyarul "A varjú" lenne, ennélfogva semmi köze Edgar Allan Poe klasszikus verséhez, ennek ellenére itt-ott felfedezhetünk némi hasonlóságot a két mű hatása között. Az éjszaka, a holt mesék, a halott kedves sirat... teljes kritika»

Thibo84   2016. 06. 22.

Eszméletlen jó film.

Sabnock Sanatory   2019. 08. 27.

A fiatalon elhunyt Brandon lee nagy tehetségnek indult,de mint harcművész édesapja,nagyon fiatalon,ennek a filmnek a forgatásán halt szörnyen ostoba halált! A film komor,sötét,brutális,és egyben zseniális! Lee fantasztikusan játszik benne. Erőteljes képi világ,és érdekes a sztori is! Ajánlott.

Yosihiro   2017. 12. 13.

Brandon L. örökzöld klasszikusa. Remek akciófilm ami ötvözi a misztikumot és egy kis karate is belefér. Korszakalkotó film me!ynek a folytatásában sajnos már nem Brandon L játszik. Csak ajánlani tudom.

Milanman   2015. 05. 04.

A "gothic dark" mint zsáner egyik legnagyobb csúcsteljesítménye, igazi 90-es évekbeli kultuszfilm. Sötét, borongós, erőszakos, de emellett olyan hangulata van, ami még ennyi év után is megérint, ha újra nézem.

dailyfilmsan   2018. 12. 31.

Ennek a filmnek az az érdekessége hogy végzett Brandon Lee-vel és már csak kegyeletből de jó kritikákat adnak neki. Én nem találtam annyira jónak, és mivel értékelések szempontjából jóra vártam így egy kis csalódás ért. Valójában nem volt rossz mert ... több»

A rendező, Alex Proyas filmes karrierje előtt videoklipeket készített.

(Eastern79 )

Brandon Lee halálakor már csak 8 nap maradt hátra a forgatásból.

(ArpiHajdu és Réci)

Brandon Lee halálát az okozta, hogy egy hiba következtében a Magnun.44-es fegyverbe vaktöltény helyett éles lövedék került. Az orvosok 5 órán keresztül küzdöttek a színész életéért, sikertelenül.

(ArpiHajdu és Réci)

A Brandon Lee halálát megörökítő felvételeket megsemmisítették (annak ellenére is, hogy rosszindulatú pletykák szerint felhasználták azokat a filmhez).

(ArpiHajdu és Réci)

Brandon Lee utolsó filmje.

(HE7EDIK)