Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
71%

Alkonyat (2008)

Twilight
Filmadatlap
 
26
Szereplők
104
Vélemények
43
Képek
1
Videók
 
Rea387147   2021. 03. 29.

legújabb vélemény

0

Századjára is képes vagyok ugyanúgy végignézni ezt a filmet, mint amikor először megjelent, legelőször néztem meg. A karaktereket imádom, a jelenetek remekművek, és a filmzenék is lenyűgözők számomra. Mindenkinek ajánlom, aki egy kicsit is szereti a vámpíros filmeket, és még akkor is, ha nem.(ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧

 
Puncs   2019. 04. 06.

0

Szerintem az Alkonyat filmek közül ez az egyetlen, ami egész jól sikerült. Ezután folyamatosan csökkent a filmadaptációk színvonala. Aki bírja a vámpíros filmeket, annak egészen biztosan tetszeni fog. A film leginkább a tizenéveseket célozza meg, úgy... több»


 
indingo   2017. 05. 02.

0

Amikor először láttam még tetszett is, ma már tuti letagadom. Elindította a vámpíros hullámot, ami azóta is megállíthatatlan. A színészek legalább jót kaszáltak vele.

 
Deku   2017. 10. 22.

0

Ez volt az a film ami elérte nálam, hogy érdemes volt belevágni. Remek alkotás igazán érdemes megnézni. Nagyon kellemes hatást ért el a végére ez a film. Szerintem nagyon megérte megnézni ezt a filmet.

 
Orosz István   2017. 07. 29.

0

Én elaludtam rajta, nem igazán fogott meg. Csak a nyálaskodás ment benne, értelemes történet, vagy cselekmény nem bontakozott ki. Nagyon gyenge, sőt borzalmas lett.

 
dailyfilmsan   2020. 02. 17.

0
Megint egy vámpírkultusz

A franchise kezdetén ez a film volt a tinik mindene és ezért nehezen lehetett észrevenni a hibáit. Eltelt egy kis idő leforgatták az összes részt és napvilágra került végre hogy az alkonyat filmek valójában egy klisés gyenge, erőltetett és túlzó alkotás. A könyvek részéről annyi pozitívum jár hogy a karakterek nem lesarkítottak. A főszereplők sajátosak vannak bennük fantázia. A filmek egy tizedét ha átadják ennek. A szerkesztési mód zavaró és túleffektált. Túl sok filter túl sok ráerősítés van a kópián. A szöveget szerintem túl magasztosra és túl fennköltre hagyták meg. Az ami egy könyvben segít erősebb képet alkotni egy emberről egy érzésről az egy filmben csak szimplán csicsa. A történet egyszerű nem felvezeti a gonoszt aki paradoxonként mozog a film kockáiban és mindenki örömére love storyba tornyosul. Tiniálom. Éppen csak az a probléma hogy a két főszereplő nagyon nem mutat kémiai reakciót egymás között. Majdnem egyformán pocsék az alakításuk ezért nem is taglalnám tovább őket. A közepest is csak azért éri meg a film mert a maga fura módján de kreatívan alkot egy a szokottól eltérő vámpírképet, a környezet is káprázatos lenne ha nem lennének a képsorok túleffektálva.

 
GedyPapa   2017. 03. 07.

0

Ez még vállalható volt, hogyha a saját kategóriájában nézzük. Megvolt a felvezetése egy hosszabb terjedelmesebb filmsorozatnak: szereplők bemutatása, alapproblematika, szerelmi szál és a végén egy gyengére sikerült, de mégis "tinikompatibilis" párharc. A sorozat legjobb darabja volt, de sajnos folytatták..

Galéria (43)

Videók (1)

A film összbevétele 392 616 625 dollár volt (imdb.com).

 

A vámpírok háza valójában egy üzletemberé volt.

(HETEDIK )
 

Pattinson valóban zongorázott a filmben.

(HETEDIK )
 

Stewart ülepét ki kellett bélelni szivaccsal a fenékre ülős jelenetnél.

(HETEDIK )
 

Pattinson nem ismerte az Alkonyatot.

(HETEDIK )
 

Stewart a forgatás alatt lett 18 éves.

(HETEDIK )
 

A filmet Portlandban forgatták.

(HETEDIK )
 

A színészek különleges kontaktlencsét viseltek a forgatás alatt.

(HETEDIK )
 

Stewart az életben ügyes röplabdázó volt.

(HETEDIK )
 

Az írónő megálmodta a csillogó vámpírokat.

(HETEDIK )
 

A kritikusok szétszedték a filmet.

(HETEDIK )