Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
71%

Alkonyat (2008)

Twilight
Filmadatlap
 
26
Szereplők
108
Vélemények
43
Képek
1
Videók

Galéria (43)

Videók (1)

 
msfini   2022. 04. 24.

legújabb vélemény

0
Unalmas vámpírfilm

Nem olvastam a könyveket, így csak a filmek alapján tudom megítélni a Twilightot. A párbeszédek nagyon mesterkéltek, furának tűntek, a színész munka sem nyűgözött le, finoman szólva. A történet gyorsan kezdődik, majd gyorsan le is ül. Hosszúnak és vontatottnak érződik a film. Ezzel szemben néhány részlet bőven kifejtetlenül marad, annyira nem világosak számomra (a látottak alapján) a vámpírlét szabályai. Edward Cullen (Robert Pattinson) színészkedése inkább nevetséges volt, ijesztően viselkedett, rejtély, hogy mit találtak vonzónak benne az egész suliban. Emiatt a romantikus szál se tudott számomra működni, nem igazán éreztem a kémiát Bella és Edward között. A vizuális megoldások kicsit gagyinak tűntek, főleg, amikor a szereplők gyorsaságát próbálják effektekkel megmutatni. A látottak alapján nem igazán értem, hogy a könyvek miért lettek bestsellerek. Valószínűleg, sokkal értékesebb alkotások, mint ez a film, érdekesebben vannak kifejtve bennük a történtek. A film jobb lett volna, ha fél órával rövidebb és jobban megírják a szövegkönyvet. Azt viszont elfogadom, hogy ez csak egy könyvsorozat első kötete.

 
Puncs   2019. 04. 06.

0

Szerintem az Alkonyat filmek közül ez az egyetlen, ami egész jól sikerült. Ezután folyamatosan csökkent a filmadaptációk színvonala. Aki bírja a vámpíros filmeket, annak egészen biztosan tetszeni fog. A film leginkább a tizenéveseket célozza meg, úgy... több»

 
indingo   2017. 05. 02.

0

Amikor először láttam még tetszett is, ma már tuti letagadom. Elindította a vámpíros hullámot, ami azóta is megállíthatatlan. A színészek legalább jót kaszáltak vele.

 
Deku   2017. 10. 22.

0

Ez volt az a film ami elérte nálam, hogy érdemes volt belevágni. Remek alkotás igazán érdemes megnézni. Nagyon kellemes hatást ért el a végére ez a film. Szerintem nagyon megérte megnézni ezt a filmet.

 
Orosz István   2017. 07. 29.

0

Én elaludtam rajta, nem igazán fogott meg. Csak a nyálaskodás ment benne, értelemes történet, vagy cselekmény nem bontakozott ki. Nagyon gyenge, sőt borzalmas lett.

 
dailyfilmsan   2020. 02. 17.

0
Megint egy vámpírkultusz

A franchise kezdetén ez a film volt a tinik mindene és ezért nehezen lehetett észrevenni a hibáit. Eltelt egy kis idő leforgatták az összes részt és napvilágra került végre hogy az alkonyat filmek valójában egy klisés gyenge, erőltetett és túlzó alkotás. A könyvek részéről annyi pozitívum jár hogy a karakterek nem lesarkítottak. A főszereplők sajátosak vannak bennük fantázia. A filmek egy tizedét ha átadják ennek. A szerkesztési mód zavaró és túleffektált. Túl sok filter túl sok ráerősítés van a kópián. A szöveget szerintem túl magasztosra és túl fennköltre hagyták meg. Az ami egy könyvben segít erősebb képet alkotni egy emberről egy érzésről az egy filmben csak szimplán csicsa. A történet egyszerű nem felvezeti a gonoszt aki paradoxonként mozog a film kockáiban és mindenki örömére love storyba tornyosul. Tiniálom. Éppen csak az a probléma hogy a két főszereplő nagyon nem mutat kémiai reakciót egymás között. Majdnem egyformán pocsék az alakításuk ezért nem is taglalnám tovább őket. A közepest is csak azért éri meg a film mert a maga fura módján de kreatívan alkot egy a szokottól eltérő vámpírképet, a környezet is káprázatos lenne ha nem lennének a képsorok túleffektálva.

 
GedyPapa   2017. 03. 07.

0

Ez még vállalható volt, hogyha a saját kategóriájában nézzük. Megvolt a felvezetése egy hosszabb terjedelmesebb filmsorozatnak: szereplők bemutatása, alapproblematika, szerelmi szál és a végén egy gyengére sikerült, de mégis "tinikompatibilis" párharc. A sorozat legjobb darabja volt, de sajnos folytatták..

A film összbevétele 392 616 625 dollár volt (imdb.com).

 

A vámpírok háza valójában egy üzletemberé volt.

(HE7EDIK)
 

Pattinson valóban zongorázott a filmben.

(HE7EDIK)
 

Stewart ülepét ki kellett bélelni szivaccsal a fenékre ülős jelenetnél.

(HE7EDIK)
 

Pattinson nem ismerte az Alkonyatot.

(HE7EDIK)
 

Stewart a forgatás alatt lett 18 éves.

(HE7EDIK)