Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Ollókezű Edward (1990)

Edward Scissorhands
Filmadatlap
 
29
Szereplők
83
Vélemények
18
Képek
1
Videók

Galéria (18)

Johnny Depp
Dianne Wiest
Vincent Price
Johnny Depp
Johnny Depp
Kathy Baker
Alan Arkin
Johnny Depp

Videók (1)

 
JRD   2022. 09. 20.

legújabb vélemény

1

Egy szokványos történet nem szokványos történetként bemutatva. Tim Burton és Deep duója sok filmet szült már meg az évek alatt. Ollókezű története is ilyen. Érdekes, kissé morbid, benne a már legendásnak mondható színésszel, Vincet Price-szal, aki fi... több»

 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

1

Gyerekkoromban nagyon szerettem ezt a filmet, egy felejthetetlen történet. Johnny Depp munkásságának első gyöngyszeme. Az abszurd humor sajátosságaival fűszerezett fantasztikus film.

 
indingo   2017. 04. 18.

1

Ha nem mondják is a látványból és Johnny Deppből lehet tudni, hogy egy Tim Burton alkotást nézünk. Látványos és egyedi története volt, tetszett.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 15.

1
Kertváros kritika

Az Ollókezű Edward egy szép, érzelmes és ízig-vérig Tim Burtont idéző történet. A rendező nagyon szeret "fura" alakokról és meg nem értett zsenikről mesélni, s a Depp-Burton páros első közös munkája is egy mese, s nemcsak attól, hogy a film egy esti ... teljes kritika»

 
GedyPapa   2017. 03. 08.

2

Felejthetetlen történet, felejthetetlen alakítással. Így lehet a legjobban összefoglalni ezt az alkotást. Nagyon jó alapötletből kiindulva ismerhetünk meg egy tragikomikus karaktert, akinek az élete megannyi megpróbáltatáson keresztül jut el egy boldognak tűnő befejezéshez.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 26.

0

Tim Burton zseniális,egyedi beállításokkal dolgozó rendező.Johnny Depp pedig korunk egyik legjobb karakter színésze. Természetesen alapmű. Edward már megmarad a fejemben.

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Fiatalabb koromban volt, hogy belepillantottam, akkoriban horrorisztikusnak tűnt. Így ma az maradt meg bennem, hogy komor a hangulata. Bár Depp itt is fantasztikus mint általában.

A film összbevétele 86 024 005 dollár volt (imdb.com).

 

A film szerepel Steven Jay híres "1001 film, amit látnod kell mielőtt meghalsz" című listáján.

(phanzetomox)
 

A film azért készülhetett el, mert Tim Burton és Caroline Thompson éppen ugyan annál a ügynékségnél volt. Ott pedig kipattant az ötlet, hogy hozzák össze őket egy közös produkció erejéig.

(ps)
 

Peg karakterét Caroline Thompson édesanyja ihlette, aki gyermekkorában gyakran hozott haza rászoruló idegeneket.

(ps)
 

Sőt, nem csak édesanyját, hanem a szomszédjait is beleírta a könyvbe, akik közül többen magukra ismertek egy-egy karakterben, pédául Joyce Monroe-ban (Kathy Baker).

(ps)
 

Johnny Depp először nem igazán értette a karakterét, de Caroline Thompson elárulta neki, hogy Edward személyiségjegyeit a (szintén Edward nevű) kutyájáról mintázta, és hirtelen minden a helyére került. Edward nem ember, csak egy okos és kedves teremtmény, aki gyakran saját akaratán kívül tesz tönkre mindent maga körül.

(ps)
 
Csak szuperlatívuszokban lehet beszélni az Ollókezű Edwardról, ami 30 évvel a bemutatását követően is képes elvarázsolni és megsebezni a nézőjét. több»