Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
85

Ollókezű Edward (1990)

Edward Scissorhands
Filmadatlap
 
30
Szereplők
79
Vélemények
18
Képek
1
Videók
 
VvV   2019. 10. 30.

legújabb vélemény

Nem egy szokványos, hétköznapi történet. Ami miatt szeretem az a sok bújtatott igazság, ami a filmben van.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 15.

Kertváros kritika

Az Ollókezű Edward egy szép, érzelmes és ízig-vérig Tim Burtont idéző történet. A rendező nagyon szeret "fura" alakokról és meg nem értett zsenikről mesélni, s a Depp-Burton páros első közös munkája is egy mese, s nemcsak attól, hogy a film egy esti mese felidézésével indul. Johnny Depp egy nagyon jó színész, efelől nincs kétség, ám nagyon sok olyan karaktert elevenített meg, ahol eltúlzott gesztusokra, s nagyon különleges arcjátékra volt szükség. Ez nincs másképp az Ollókezű Edward esetében sem, de mégis az egész más. Itt szinte csak és kizárólag a mimikára támaszkodhatott, de milyen mesteri szinten! Ekkora érzelmi skála ritkán idéződik meg a filmvásznon, az egyszer biztos, s így képes egy... több»


 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

Gyerekkoromban nagyon szerettem ezt a filmet, egy felejthetetlen történet. Johnny Depp munkásságának első gyöngyszeme. Az abszurd humor sajátosságaival fűszerezett fantasztikus film.

 
indingo   2017. 04. 18.

Ha nem mondják is a látványból és Johnny Deppből lehet tudni, hogy egy Tim Burton alkotást nézünk. Látványos és egyedi története volt, tetszett.

 
GedyPapa   2017. 03. 08.

Felejthetetlen történet, felejthetetlen alakítással. Így lehet a legjobban összefoglalni ezt az alkotást. Nagyon jó alapötletből kiindulva ismerhetünk meg egy tragikomikus karaktert, akinek az élete megannyi megpróbáltatáson keresztül jut el egy boldognak tűnő befejezéshez.

Johnny Depp
Dianne Wiest
Vincent Price
Johnny Depp
Johnny Depp
Kathy Baker
Alan Arkin
Johnny Depp
 
Tim Burton egykoron a kedvenc rendezőm volt, és ezért nagyon fáj, hogy még mindig nem sikerült kikekeverednie abból a szakmai gödörből, amelyben már túl régen tanyázik, ezért hatalmas élmény volt újra látni egy olyan filmet, amelyet tehetsége teljében forgatott. 9/10 több»

A film összbevétele 86 024 005 dollár volt (imdb.com).

 

A film szerepel Steven Jay híres "1001 film, amit látnod kell mielőtt meghalsz" című listáján.

(phanzetomox)
 

A film azért készülhetett el, mert Tim Burton és Caroline Thompson éppen ugyan annál a ügynékségnél volt. Ott pedig kipattant az ötlet, hogy hozzák össze őket egy közös produkció erejéig.

(ps)
 

Peg karakterét Caroline Thompson édesanyja ihlette, aki gyermekkorában gyakran hozott haza rászoruló idegeneket.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.