Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
66%

Szellemes Karácsony (1988)

Scrooged
Filmadatlap
 
30
Szereplők
6
Vélemények
7
Képek
3
Videók

Galéria (7)

Videók (3)

 
pj19   2023. 04. 16.

legújabb vélemény

0

Szerettem ezt a filmet. Karácsonykor néztem meg én is. Szenteste, minden évben, jó pár éven át. Jó poénok, az egyik kedvenc színészemmel, Bill Murray-vel.Ötletes és szórakoztató film. Nézzétek meg bátran!

 
Lóri Ádámcsik   2021. 11. 30.

1
Szellemes?

Csípem Bill Murrayt, de ez a filmje valahogy nem fogott meg. Az előzetes tetszett, és ezért adtam egy esélyt a filmnek, de valószínűnek tartom, hogy a mai fiatalabb korosztály nem fogja magasra értékelni ezt a "klasszikust". Unalmas volt számomra.

 
TribeBubu   2016. 12. 23.

0

Egészen jópofa egy átirata Dickens Karácsonyi énekének. Ugyan közel sem olyan megható, mint amaz és annak könyvhű adaptációi, viszont nagyon vicces és Richard Donner kiváló rendezéssel járult hozzá a produkcióhoz. De a legjobb az egészben, hogy Bill Murray csak úgy sziporkázik a történet főhősének bőrében :D

 
Greta   2021. 11. 14.

0
Karácsonyi kedvenc

Régen láttam először, akkor sírósra kacagtam magam a poénokon. Később minden évben visszatértem hozzá az ünnep idején. Sokáig volt "kedvenc karácsonyos". Persze giccses, de a karácsonyfa is úgy jó, ha az.

 
kernernoemi   2016. 10. 22.

1

Szeretem Bill Murrayt, de A szellemes karácsonyban kicsit csalódást okozott, mert sablonos lett a karaktere és a film tele volt klisékkel, üresjáratokkal, mondanivaló nélküli jelenetekkel...

 
titra   2015. 05. 07.

0

Dickens Christmas Carol című művének modern kori feldolgozása. Elég hatásvadász hollywoodi sztori, de mit lehet tenni, ha karácsony van. Szerintem a legjobbak benne a szellemek, Bill Murray helyébe mást is tehettek volna. Azért egyszer látni kell ezt a filmet is.

A film összbevétele 60 328 558 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet Robert Scaife, Anne Ramsey és Roger M. Rothstein emlékének ajánlották.

(rbernadett)
 

Richard Donner a Halálos fegyver (1987) és a Halálos fegyver 2. (1989) között forgatta ezt a filmet.

(rbernadett)
 

A karaktert, Calvin Cooley-t az elnökről, Calvin Coolidge-ről mintázták, aki híres volt arról, hogy keveset beszélt.

(rbernadett)
 

Az egyik különleges vendégszerep a színészlegenda, John Housemanné volt, aki sajnos kevesebb, mint egy hónappal a film bemutatása előtt elhunyt.

(rbernadett)
 

Amikor Frank (Bill Murray) leönti vízzel a pincért, mert úgy látja, hogy az lángol, azt mondja" Bocs, azt hittem magáról, hogy ön Richard Pryor." Ez egy utalás a komédiás életéből arra az esetre, hogy amikor be volt lőve és azt hallucinálta, hogy meggyulladt, ezért kirohant egy forgalmas utcára Los Angelesben.

(rbernadett)