Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
78

Felforgatókönyv (2006)

Stranger Than Fiction
Filmadatlap
 
26
Szereplők
18
Vélemények
24
Képek
1
Videók
Dustin Hoffman
Will Ferrell
Will Ferrell
Emma Thompson
 
Deku   2017. 08. 30.

legújabb vélemény

Ennek a filmnek jó volt az alapja de sajnos rossz volt a megvalósítás. Az első perctől kezdve majd meghaltam az unalomtól. Ez nagyon nem volt pozitív. Nem azt kaptam amit vártam tőle. Na persze ízlések és pofonok.

 
hsanya182   2015. 07. 21.

Nagyon jól szemlélteti a film, vannak emberek, akik úgy élnek mint egy robot, és nem is élnek igazán. Mindekiben ott van a szabad választása, hogy miként éli életét, mi az amitől tejessé tud válni, nagyon fontos a pillanat az ITT és a MOST hatalma. Van beleszólásod életébe, amit el tudsz képzelni meg is tudod valósítani... :)


 
gazsika1978   2016. 04. 25.

Hát vígjátéknak semmikép nem mondanám, bár tartalmazott némi humoros vonalat is,nem az volt itt a lényeg, hanem a belecsempészett drámai vonal. Will Ferrell, Emma Thompson nagyot alakít, de Hoffman és Gyllenhaal teljesítménye is nagyszerű.

 
Evcsi95   2015. 06. 01.

Számomra ez egy nagyon, de nagyon fura film volt. Mai napig nem tudom eldönteni, hogyan is vélekedjek róla. Egyszeri megnézésre alkalmas.

 
Kardos   2016. 08. 07.

Mondanivalóval bőven rendelkezik a film a mai felgyorsult világról az biztos, de engem valahogy mégsem győzött meg igazán. A végkifejlet a tényleges mondanivaló valahogy a film végére elsikkad így pont a lényeg veszik oda. Will Ferrel nagyon jó a filmben.

A film összbevétele 40 137 776 dollár volt (imdb.com).

 

A felvételek alatt Will Ferrell fülhallgatóban hallgatta Emma Thompson narrációját, s így a többi színész reakciója is életszerűbb lett Ferrell látszólag összefüggéstelen megnyilvánulásaira.

(SódóGA)
 

A film eredeti címe: „Stanger than fiction” Byron Don Juanjából jön, mely szerint a valóság furcsa, még furcsább tud lenni mint a kitaláció.

(SódóGA)
 

Ha megállítjuk a filmet, amikor Jules olvas, elcsíphetünk egy oldalt a könyvből. Az oldal szóról szóra a nyitónarrációt ismétli – leszámítva egy mondatot, amiből megtudhatjuk, hogy Harold munkatársa, Diane Gordon titokban halálosan szerelmes belé nyolcadikos koruk óta, de nem meri bevallani. Azt olvashatjuk, hogy amikor Harold kikér tőle egy dossziét, csak azért kérdezi meg, hogy van-e rá engedélye, hogy az egyáltalán hozzászóljon.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.