Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

Felforgatókönyv (2006)

Stranger Than Fiction
Filmadatlap
 
26
Szereplők
19
Vélemények
24
Képek
1
Videók

Galéria (24)

Dustin Hoffman
Will Ferrell
Will Ferrell
Emma Thompson

Videók (1)

 
elekm90   2021. 04. 02.

legújabb vélemény

0

Érdekes ez a "narrált főhős" koncepció, volt néhány erre felépített ügyes húzása, de valahogy a megvalósítás nem volt az igazi. Will Ferrellt nem nagyon látni drámai szerepekben, ez a film pedig ékes példája annak, miért van ez így, nem állt túl jól ... több»

 
hsanya182   2015. 07. 21.

1

Nagyon jól szemlélteti a film, vannak emberek, akik úgy élnek mint egy robot, és nem is élnek igazán. Mindekiben ott van a szabad választása, hogy miként éli életét, mi az amitől tejessé tud válni, nagyon fontos a pillanat az ITT és a MOST hatalma. V... több»

 
Deku   2017. 08. 30.

0

Ennek a filmnek jó volt az alapja de sajnos rossz volt a megvalósítás. Az első perctől kezdve majd meghaltam az unalomtól. Ez nagyon nem volt pozitív. Nem azt kaptam amit vártam tőle. Na persze ízlések és pofonok.

 
Evcsi95   2015. 06. 01.

0

Számomra ez egy nagyon, de nagyon fura film volt. Mai napig nem tudom eldönteni, hogyan is vélekedjek róla. Egyszeri megnézésre alkalmas.

 
gazsika1978   2016. 04. 25.

0

Hát vígjátéknak semmikép nem mondanám, bár tartalmazott némi humoros vonalat is,nem az volt itt a lényeg, hanem a belecsempészett drámai vonal. Will Ferrell, Emma Thompson nagyot alakít, de Hoffman és Gyllenhaal teljesítménye is nagyszerű.

 
a.edit63   2015. 05. 20.

0

Egy kellemesen üdítő film a sok nézhetetlen szenny között, szükség van ilyen filmekre. A történet szellemes, a szereplők kiválóak - még Will Ferrell is, pedig miatta halogattam a megnézését :) - és egy kiváló forgatókönyv.

 
Filmzabáló   2015. 08. 20.

0

Zach Helm, forgatókönyvíró zsenialitásának és Marc Forster, rendező hozzáértésének köszönhetjük ezt az időtálló darabot. Kiemelkedő a humora, eredetisége és a forgatókönyve.

A film összbevétele 40 137 776 dollár volt (imdb.com).

 

A felvételek alatt Will Ferrell fülhallgatóban hallgatta Emma Thompson narrációját, s így a többi színész reakciója is életszerűbb lett Ferrell látszólag összefüggéstelen megnyilvánulásaira.

(SódóGA)
 

A film eredeti címe: „Stanger than fiction” Byron Don Juanjából jön, mely szerint a valóság furcsa, még furcsább tud lenni mint a kitaláció.

(SódóGA)
 

Ha megállítjuk a filmet, amikor Jules olvas, elcsíphetünk egy oldalt a könyvből. Az oldal szóról szóra a nyitónarrációt ismétli – leszámítva egy mondatot, amiből megtudhatjuk, hogy Harold munkatársa, Diane Gordon titokban halálosan szerelmes belé nyolcadikos koruk óta, de nem meri bevallani. Azt olvashatjuk, hogy amikor Harold kikér tőle egy dossziét, csak azért kérdezi meg, hogy van-e rá engedélye, hogy az egyáltalán hozzászóljon.

(SódóGA)
 

A szereplők családnevei (de még a busz vonala és a cégek nevei is) mind híres matematikusok, tudósok, mérnökök, művészek neveit viselik. Például: Francis Crick, Blaise Pascal, Gustave Eiffel, M.C. Escher, Magnus Gustaf Mittag-Leffler, David Hilbert, Gerardus Mercator, Benjamin Banneker, Arthur Cayley.

(SódóGA)
 

A film sokat merít a Niebla című spanyol regényből, melyben a főszereplőt szintén narrálni kezdi egy író, és úgy dönt, felkeresi sorsa szálainak szövőjét. Unamo történetében azonban a főhős öngyilkos lesz.

(SódóGA)