Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
80

Tajtékos napok (2013)

L'écume des jours
Filmadatlap
 
16
Szereplők
3
Vélemények
4
Képek
1
Videók
 
Berto49   2017. 07. 26.

Szinte egy időben hallgattam a könyvet (Rudolf Péter és Nagy-Kálozy Eszter előadásában), illetve néztem meg Vian művének francia filmváltozatát. Igazából nem tartom korszakalkotó műnek a szürrealizmus a dada és az abszurd keveredik benne eléggé nehezen értelmezhető mondanivalóval. Szimpla Love story, vagy van benne valami jóval több? A film megpróbálja híven visszaadni a könyv hangulatát, minden tíz másodpercben valami bizarr trükkel nyűgözi le a nézőt, valóságos „agymenés”. Fantasztikus munka volt kitalálni!

 
Hakker   2018. 03. 05.

Kiváncsi vagyok, Boris Vian mikor elment a Köpök a sírotokra regénye, premier előtti vetitésére és ott szívrohamot kapott, akkor ennél a filmnél, mi lett volna vele. Vian az egyik kedvenc íróm, a Tajtékos napok a Pekingi ősz után a kedvenc könyvem. Felháborít, hogy egy ilyen gyenge filmet készítettek ebből a remek regényből. Azok akik olvasták a könyvet, remélem osztják a véleményem.


 
zsanett0820   2015. 05. 26.

Eszméletlenül vártam ezt a filmet, nagyon akartam látni, mert az előzetese a rádióban felkeltette az érdeklődésemet. Nem hétköznapi szóhasználat, idilli muzsika, ez fogott meg benne. Aztán amikor végre elérhetővé vált számomra is, azt hiszem, hogy egy kissé csalódtam. Egyáltalán nem rossz film, inkább úgy fogalmaznék, hogy nagyon tömény. Ezt úgy kell érteni, hogy nincs benne egyetlen nyugodt pillanat sem. A helyszínek ugyanúgy élők, mint a szereplők, minden külön életet él és állandó mozgásban van. A kommunikáció sokszor értelmetlennek és feleslegesnek tűnik. Olyan hatást kelt az egész, mintha a történet egy hiperaktív ember agyában játszódna - talán valami drog hatására. Nagyon szürreális, éppen ezért nem javaslom, hogy akárki is fáradtan üljön neki, mert vagy nagyon hamar el fog rajta aludni, vagy nagyon hamar el fogja róla könyvelni, hogy ez egy nézhetetlen szemét, és akkor talán kihagyja élete egyik legkülönlegesebb filmes élményét.

 

A film a francia író, Boris Vian regénye nyomán készült.

(Puncs)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.