Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
80%

Boldog idők (2019)

La Belle Époque
Filmadatlap
 
29
Szereplők
5
Vélemények
15
Képek
2
Videók
 
imreacs82   2020. 01. 08.

legújabb vélemény

Érdekes de kissé elvont film, ami nagyon lekötött es egyáltalán nem bántam meg hogy megnéztem, mindenkinek ajánlom aki szereti a nem tipikus Hollywood i filmeket.

 
bob.007   2019. 12. 30.

Tény, hogy nem a humora miatt tetszett a film, mert ezeket a finom szövetű poénokat annyiszor láttam és hallottam már, ráadásul jobban is használva őket. A filmet egyáltalán nem mondanám egyedinek, sőt semmi újat nem is hoz ebben a műfajban, ettől el... több»


 
JamesBont   2019. 12. 28.

Egész kellemes filmélményt biztosít, elgondolkodtatja a nézőt, mit tenne, ha újra megtapasztalhatna korábban az életében megtörtént eseményeket. A történet eredeti, a film hangulata kellemesen nosztalgikus, nem tudok semmit felhozni ellene.

 
gennaddifix   2019. 12. 27.

A francia filmeket általában az üresjáratok miatt szokták kárhoztatni, de ennek a filmnek kifejezetten jól állnak. Mindenképpen lazítják a történetet, ettől sokkal könnyebben emészthetővé válik, és őszintén szólva, nagyon magával is tudja ragadni az ... több»

 
juliS   2019. 12. 26.

Vígjátékra vettem jegyet, de egészen mást kaptam. Különleges hangulatú, az érzelmekre erősen ható film, amit szerintem kár kihagyni, én legalábbis ritkán hagyom el a mozitermet ekkora elégedettséggel, mint a Boldog idők után.

Daniel Auteuil
Daniel Auteuil
Daniel Auteuil
Fanny Ardant

A film összbevétele 14 223 716 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 26 225 962 forintot termelt. A hazai mozik összesen 17 475 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film forgatása 2018. szeptember 25. és november 28. között zajlott Párizsban.

(hp )
 

A filmet 8 perc 22 másodperces álló ovációval fogadta a Cannes-i Filmfesztivál közönsége.

(hp )
 

A filmet a világ legnívósabb filmfesztiváljain is bemutatták, egyebek mellett Torontóban, Hamburgban, Cannes-ban és Londonban is.

(hp )
 

A Boldog időkre a premierjét követő egy hétben 565 429 mozijegyet értékesítettek, ezzel a produkció a francia mozik elmúlt 25 évének legerősebb nyitását produkálta, megelőzve ezzel egyebek mellett a 2019-es Jokert is.

(hp )
 

A film világpremierje a 2019-es Cannes-i Filmfesztiválon volt.

(hp )
 

A Boldog idők kiváló kritikai fogadtatásban részesült. A film jelenleg 100 százalékon (!) áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. november).

(hp )
 
Haragudni semmiképp sem szabad a Boldog időkre, hiszen karácsony környékén igencsak megnövekszik az igény az édességekre. Merthogy a végkifejlet hozza a kötelező cukit. több»
 
Boldog idők több»
 
A néző pedig, kifelé jövet a moziból, egy valóban felejthetetlen utazás résztvevőjeként gondol majd vissza a Boldog időkre. több»